CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Thursday, February 4, 2010

Tips Cantik : Pergilah jerawat !!

Nak merawat jerawat secara semulajadi?? Mudah jer...
  •  Amalkan menu seimbang dan elakkan makanan yang terlalu banyak lemak n gula.
  • Wapkan muka untuk membuka pori dan bilas wajah dengan air sejuk untuk memnutup pori. HAHA. Apakah??? tak.. tak.. mmg betul kene bilas dengan air sejuk setelah membuka pori untuk membuatkan kulit bertindak mengecilkan pori 
  • Berjemur pada waktu yang di sarankan adalah juga bagus untuk kulit. Selalunya org kata dlm kul 10 pagi camtu kan. Mmg bagud tuk berjemur. Memberi vitamin.
  • Potongan timun, oren dan lemon pastu bungkus dlm kain and then tekapkan kat muka xpecially yg ada parut.
  • Mak ai kata, tenyeh bwang putih kat jerawat kalo nk cepat pulih or jerawat cepat surut


Tuesday, February 2, 2010

Tips Cantik : Kulit muka ku sayang...

Semua orang pasti akan sangat menitik beratkan hal2 kulit lebih2 lagi kulit muka, here is the basic tips untuk menjaga kulit muka..
  • Gunakan pencuci muka atau sabun yang sesuai dengan kulit anda. Jangan main hentam je. Sebab suka ngan jenama tu nk pakai jugak walaupun sbnrnye adalah amat x sesuai. Atau pun sbb nk percaya ckp kawan2 yg guna that produk n sesuai dgn kulit kwn2 tu but it not suit at all w ur skin mar... No!!! No!! Jauhkan sikap gni k.
  • Kalau mahu cuci muka, gunakan krim pencuci wajah yang kene dengan kulit anda. Jangan main guna sabun mandi je pulak.
  • Cuci muka 3 kali sehari. Waktu pagi, petang n malam. Tapi bg yg mengalami masalah kulit berjerawat, adalah amat disarankan untuk mencuci muka 4 kali sehari. 
  • Bersihkan sehabis bersih. HIKK! maknenye kene la bilas muka tu dengan air bersih sebersih-bersihnye. Jangan ala kadar je sampai sisa-sisa sabun masih tertinggal.
  • Ulang cucian kalo rasa2 muka yg dah di basuh n bilas tadi x berapa nk bersih.
  • Paling PENTING! Tolong jangan tonyoh muka dengan kain kasar n kuat2 lak tu sbb nk cepat kering. Korang kenela lap muka dengan kain yang lembut  n just tekapkan je kat mukan. Ini untuk mengelakkan iritasi kulit, kulit melecet atau pertumbuhan jerawat.
  • Bagi yang suka bersolek, bersihakan la make up uols tu dulu samada dengan make up remover or baby oil pun ok jugak...


Monday, February 1, 2010

Entry Tips Cantik..

PENGUMUMAN !! PENGUMUMAN !!

Aku nk wat entry ttg tips2 kecantikkan. Aku mmg rajin membaca bab yg ni n mmg selalu aku beli magazine yg seumpamanye, Jadi aku rasa aku nk share ngan korang if aku rasa ada entry2 yg bagus2 yg leh jadi panduan kite bersama. Any idea???


Tutti Frutti Sunway Piramid

Alamak!! aku lupa la snap pic RM100 voucher tu.. (sambil tepuk dahi). Dengar voucher RM100 sounds like wow!! apa nk mkn ni sampai RM100 sedangkan kami berdua je nk mkn, Mr Fizwan, how ya???

Nak jadi cerita, last Saturday, aku hangkut dak kecik Nana tu sekali dgn azam n iltizam nk g mkn kat Tutti Frutti. Melalui ketereran aku mengoogle, aku tau yg Tutti Frutti also got a meal. So, dgn perut lapar giler, dgn jam skrg menunjukan pukul dekat kul 4, gigihla aku n Mr Fizwan jalan tuju ke Tutti Frutti Sunway Pyramid. Jalan, pusing2 turun escalator dengan semangat, sampaila kat Tutti Frutti tu. Sesampai je, aku tunjuk la voucher yg ada tu n tanye punye tanye, nk tau x, rupenya kat citu cume ada frozen yogurt SAHAJA !!! Apakah?? Dah la dedua lapar seadonye, x mkn pape konon nk melahap meal kat situ. Rupenye cumela hanye ada frozen yogurt. NOT MEAL AT ALL!! 

Cisss.... cis... so, dengan pantas, angkat kaki g cari McD. Gigil ni beb sbb dh lapo giler..Dah mkn McD, dah jalan2 pusing2, n b4 balik baru kami terjah Tutti Frutti untuk amik eskrem.

Tu dia, 2 big box and I take a few small cup where all of this is worth for RM100.
1 big box is Vanilla flavour n fruits

Chocolate flavour n cips n mix choc
Tengok muka Mr Fizwan gigih makan kan?? siap nganga mulut luas2.

Tapi yang azabnye adalah aku sbb aku kene berjalan berulang kali untuk buat eskrem tu. FYI, Tutti Frutti ni mengamalka n sikap self service. ko amik cup, press eskrem sendiri, put any deco sendiri, timbang n bayar.

Ni tempat all the deco tuk eskrem tu. ada buah2, coklat2 pun ada. Nway, total ada 8 jenis flavour eskrem yg leh korang pilih.