CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, June 28, 2011

Bila mimpi jadi kenyataan

Malam tadi saya alami satu mimpi. Mimpi yang benar2 jadi kenyataan. Tapi mimpi itu bikin saya gundah gulana, resah gelisah seribu acara. Kerana mimpi itu buat saya rasa bahgia dan kerana mimpi itu juga buat hati saya meronta-ronta tak tentu pasal.

SERIUS! Saya sendiri tak pasti apa yang hati saya rontakan. Dari pagi sampai ke saat ini saya sedang bermain dengan emosi. Saya juga sentiasa berperang untuk mententeramkan jiwa. YA ALLAH, kuatkan hati hambamu ini, Tenangkan hati hambamu ini. Berikan aku kekuatan dalam menerimanya..

Sekarang on the way balik ke rumah. Saya perlukan suami saya saat ini. Saya mahu berada dalam dakapannya. Moga dengan cara itu mampu mentenangkan saya. Saya berharap.. Terima kasih ya Allah kerana kebahgiaan yang sentiasa kau kurniakan kepada ku. AllahuAkbar!! Allah Maha Besar...

Sent using a sendiri punye Sony Ericsson mobile phone

Sunday, June 26, 2011

Saya mahu giveaway dari fizzacloset & heartlicious

Entry terlekat, melekat !! Sila scroll..scroll for new entry. Thank you..


Halu! Halu! Haluuuuuuuuu!!! Mari, mari, mari rapat!! Saya bukan jual jamu serapat tapi sekarang saya mahu bagitahu yang saya mahu join ini giveaway.  BIG CLAP Red rose to Fizza Closet and Heartlicious sebab buat giveaway gini. Acik suka… Nak tau giveaway apa? Mari teruskan membaca dan awak juga bole join kalo mahu. Mari lah…
Custom Blog Design Giveaway by Heartlicious Design

{THE PRIZES}
Two lucky winners, yes you're right, TWO WINNERS will receive:








{1}
A CUSTOM BLOG DESIGN {Luscious Standard}

{2}
Their choice of two Individual Items {Singlicious}.

{3}
SPECIAL GIFTS from the lovely sponsor Fizza Closet! Please check out her blogshop for fabulous shawls and accessories.

The Total Value of the prizes is RM260+ (RM130+ each).
See, it's worth it!
{STEPS TO ENTER}
{1}
This giveaway is open for followers only, so you have to be follower of both Heartlicious Design and Fizza Closet.

{2}

Post about this giveaway on your blog. Post only to the blog where you want me to design. (For example, not at you GA blog). If you've done this, let me know by leaving the link of your blog post in Heartlicious Design's comment section.

The giveaway is open until Sunday Morning, June 26, 2011 at 10:00 am. More info >>

Semoga saya beroleh kemenangan. 1st time ni join giveaway, contest2 blog gni. Mane tau rezeki kawin. Leh dapat template baru dan letak gambar kawin semedang… puh!!puh!! puh!! (jampi ni..)

Thursday, June 23, 2011

ADS : Craving for some sweets? Indulge yourself with 6 cupcakes & one dozen whoopie pies for only RM18! #ArtABites #MilkADeal

Craving for some sweets? Indulge yourself with 6 cupcakes & one dozen whoopie pies for only RM18! #ArtABites #MilkADeal

MAD - Cupcakes and Whoopie Pies

MAD DEAL of the Day: RM18 instead of RM38 for 6 Cupcakes & 1 Dozen Whoopie Pies from ArtA Bites, Jalan Jelatek.

Banana Chocolate Cupcakes with Choc Ganache Frosting, Red Velvet Cupcakes with Cream Cheese Frosting, Fairy Cupcakes with Vanilla Buttercream Frosting. Drooling over for the various flavoured cupcakes yet?

Satisfy your cravings for cupcakes and whoopie pies with this awesome deal of 6 cupcakes and 1 dozen whoopie pies, from ArtA Bites.

Tell your friends about this deal and be rewarded with every purchase they make through your link.

ADS : It's back and it's slimmer and faster. It's #SamsungGalaxyS2. Get your hands on one today!

It's back and it's slimmer and faster. It's #SamsungGalaxyS2. Get your hands on one today!

Do you know what is vivid, fast and slim? Find out now!

There are only 3 words to describe this new cool stuff - Vivid, Fast, and Slim!

4.3" SUPER AMOLED Plus display, a dual core application processor and only 8.49mm, doesn't that sound so good?

Have we got your attention to this latest gadget yet? Want more details?

Share this news with your friends and family!

Our honeymoon are fully sponsored by....

YES!! seperti tajuk entry yang panjang tu, sekali lagi saya nak bagitahu yang honeymoon kami adalah fully sponsored. Sape yang baik sangat nak sponsored tu??? Mari sini scroll baca lagi...

My Dear Sisters,

Dari kiri : Adik Zana, Ayong Fida, Alang Iman, Ude Ain dan Angah Ida(tiada dalam gambar kerana tika ini dia di negara Arab sedang bertugas) 

We have a lot of sweet memories sepanjang kita bersama dari kolej sampai tika ini. Sesungguhnya di majlis perkahwinan acu ni, acu tak nak sorang pun antara kita yang mengalirkan airmata sebak sebab walau acu dah bertukar status tapi itu tak bermakna kita akan menjauh. Kita akan sentiasa menjadi seakrab dulu, kini dan selamanya. Acu rindu kalian…

OK, sudah! takmo sedih! RM1000 saya dapat kerana kami berjanji nak buat kutu kahwin. Kami akan kumpul RM200 sorang untuk dijadikan hadiah perkahwinan. Dan, saya yang pertama terima kutu kahwin itu. Jadi saya memang sudah bercita-cita bahawasanya dengan duit itu, saya akan buat belanja honeymoon kami. Syukur kerana ianya telah saya laksanakan.


Dear SD Colleagues,

Juga to all Sime Daby GDMS group yang contribute sebagai hadiah perkahwinan kami. jutaan terima kasih atas sumbangan hadiah korang semua. RM350 dalam bentuk voucher Jusco tapi saya convert dengan duit sendiri supaya duit itu juga saya dapat jadikan kenangan honeymoon kami. Di antara kawan2 SD yang datang di majlis perkahwinan saya…

 
 

Disini saya senaraikan perbelanjaan honeymoon kami:
1) Flight ticket return for 2 person (KUL-Krabi-KUL) = RM436
2) Penginapan di Aonang Buri Resort 4H3M = RM187
3) Hotel & Airport Transfer = RM132
4) Skybus fare for 2 person (KL Sentral – LCCT –KL Sentral) = RM28
5) Island Tour for 2 person = RM180

Total semua RM963.

Balance dari RM1,350 tu kami guna la untuk makan, shopping dan belanja2 kecil. Tak payah la nak kira satu2 kang mau sampai no.55 pun x habis lagi kira. Ni kira yang besar basic2 ler. Alhamdulillah, rezeki kami. Dapat fully sponsored honeymoon, dapat beli tiket dan hotel pada harga yang murah gila-gile (yang ni boleh big thanks to AA & AAGo).

SEKALI LAGI, 
BIG THANKS TO ALL MY LUVLY SISTERS AND ALL SD COLLEAGUES !!

Wednesday, June 22, 2011

Day 4 - Pusing-pusing habiskan waktu

Hari ni pagi2 dah bangun mandi dan siap2 terus sebab kami nak keluar pergi cari makan /bekfes dan pusing2 Aonang sebelum pulangkan motor jam 10 pagi nanti. Sebelum berangkat pulang harusla kenyangkan perut dulu kan. Penjemput kami akan tiba jam 1145 pagi nanti.

Pusing punye pusing, kami nekad nak try makan kat kedai ni pulak.

Pagi-pagi makan nasi sebab kena sumbat makanan berat . Lepas ni tak mau makan2 lagi dah sampai la tiba di Malaysia nanti.

Dengan tamak, mentang-mentang dah hari last, maka kami mahu makan minum secara tamak. Tadi memula dah order air teh ais. Tapi ternampak orang minum teh tarik terus nak te tarik la jugak!!!! Itu extra warm water mesti ada punye.

Hah hambik ko!! wajib ada atas meja makan ni. Minum la ko puas2. jangan lemas dah. HUKHUK

Kedai yang kami singgah makan ni orang-orang nye pandai berbahasa melayu. Memula mr.Fizwan yang bagitahu saya begitu. Sekali masa nk order teh tarik saya test la cakap bahasa melayu. Sekali yerrrrlaaa, die pandai cakap melayu. 
 
Perut sudah kenyang kan? Jadi mari saya bawa kamu jalan2 secara rambang di Aonang. Jom jalan- jalan...

Masjid yang masih dalam proses pembinaan. Kalau nak tahu, dari bilik hotel kami, saya boleh dengar azan berkumandang dengan jelas. Syukran. senang nak tau dah masuk waktu solat.

Cantikkan??? Berguguran..

Adakah ini bot nelayan? Saya kurang pasti. Ke long tail boat yang bawak orang pusing2 Island erk??

Kedai yang kami borong souvenir..

Nah hambek!! Sape yang sibuk sangat nak tatap gambar saya di Krabi?? Eh, shawl tu saya beli kat kedai yang saya tunjuk kat atas tu la.. Saya suka sangat shawl tu. Sebab dia kaler denim yang buat saya rasa senang nak match dengan apa-apa baju pun. Dan material dia juga sangat lembut… Saya beli dgn harga THB180.

Penyambut tetamu di lobi hotel.


Dan, sementara tunggu penjemput tiba, mari la kita berpose2 sakan.



Ok cukup!! kang lelebih terkeluar plak gambar yg super melampau.

Owh, van sudah tiba… Ready to airport!

Honeymooners yang gembira. Percutian kami sudah tamat.  

 
Krabi International Airport. 
Masa untuk check in dan kembali ke tanah air.
BYE-BYE Krabi!!!

Flight kami jam 115 petang. Tapi takde apa nak di explore di airport ini jadi kami cuma duduk2 tunggu plane.

Kami tiba di Malaysia dalam pukul 3 lebih waktu Malaysia. dan terus je ambik skybus ke KL dan seterusnya ke Klang. Memang takde sape yang jemput kami sebab kami yang taknak. Biar kami pegi balik sendiri. tunggu saje di rumah ya kalian.


Bile bertemu Khairul Fahmi Che Mat dan Elia

Iye betullll... tak tipu.... saya jumpa Khairuf Fahmi &  Elia dalam majalah HARMONI keluaran terbaru ni. Rezeki orang, kita tak tahu. Dorang sama2 naik dalama usia yang muda. Saya sebenarnya paling suka baca blog Elia tu. Nanti sket2 die mesti selit cerita KFCM. Dah kata tunang kan.. Duk pusing2 tu jugak la yang mesti ada terkene tertempias dalam hidup ko seharian. kan??kan??




Comel sangat kan gambar dorang bertunang tu.. hurmmm

Kalo nak baca banyak lagi, g kedai sekarang beli majalah Harmoni. dalam sane ada cerita pasal Angkasawan negara kita, Sheikh Muzafar n Dr Halina yang bercerita tentang hal2 kehamilan beliau... 

Tahniah buat kedua pasangan !!!

Tuesday, June 21, 2011

Entry tertangguh buat sementara waktu

Ada lagi 2 entry krabi yang tak boleh nak publish sebab WLW saya buat hal. Saya dah draft cantik2 sekali bile time nak publish je error, error, error... geram haku!! last2 tersadai kat laptop begitu sahaja. Tunggu nanti saya try godek2 kasi betul sket otak lappy tu. HUH!!! Ampun ya....

Saturday, June 18, 2011

ADS : Ur friend jz became a dad? Wish him Happy Father's day with this Oreo T-Card!

Ur friend jz became a dad? Wish him Happy Father's day with this Oreo T-Card!

Your dad just got T-Card dunked!

Let’s face it. We aren’t tall enough to do a slam dunk, but Oreo dunk? That we CAN do! Since basketball is a team sport, make Oreo a family moment. Take a short break from your busy life and clock in tea time with your family, and watch everyone eat Oreo’s the way they like it.

And since Father’s Day is around the corner, design your dad a special T-Shirt card from Oreo with this Facebook app. You could also send it to your husband, uncle and even to a friend you know that just became a daddy! Or if you’ve kids, you could even ask your kids to send this Oreo T-Shirt card to their dads!

Celebrate Happy Father’s Day with an Oreo T-Card!

ADS : What’s up BlackBerry users? Be the first to own the BlackBerry #MaxisPlayBook. It’s here, exclusively with Maxis.

What’s up BlackBerry users? Be the first to own the BlackBerry #MaxisPlayBook. It’s here, exclusively with Maxis.

The BlackBerry PlayBook is here.

Maxis is the first in line, ready to amplify your BlackBerry user experience through a bigger screen. This BlackBerry Playbook conveniently fits into your hand whilst you surf the net. Its greatest feature? The true multitasking capability.

Don’t leave home without one.

ADS : How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Share exciting promos, trends, or news to your friends and get rewarded!

Ready to burst out all the latest awesome news to your friends? Get rewarded by doing so!

Bring your friends to sign up today and get rewarded RM 1.00 per friend invited.

The more, the merrier!

Thursday, June 16, 2011

Day 3 - Menyusur Walking Street

Sesudah habis aktiviti di laut siang tadi, kami langsung balik ke bilik dan membersihkan diri, solat lalu bersiap2 mahu keluar mencari makan malam. Mula-mula cadang seperti mahu naik TukTuk sahaja tapi mr Fizwan tak mahu. Biasa la dia, mana nak buat kerja leceh-leceh ni. Jadi terus turun ke lobi dan mahu sewa motor. Tapi malangnya motor sume dah full book. Jadi kami terus keluar jalan ke depan sedikit selang beberapa hotel dan masuk kedai sewa motor. Syukur sebab kami dapat sewa motor untuk setengah hari THB150. Pukul 10 pagi esok harus pulangkan motor.

IMG_3824

Boleh contact nombor di atas kalo mahu sewa motor di Krabi

IMG_3826

Ingat tempat hari pertama kami makan dulu. Disini la. ..

IMG_3828

Teh O Suam. Kamu nampak teko kecik tu. Tu mmg standard kat sini, kasi teko kecik. Dalam ada air panas kot nak tambah ke apa. Bagus kan..

IMG_3831

Seperti biasa, itu adalah rencah penambah perasa. Orang sini punya murah hati sampaikan setiap kali pergi makan, memang mereka akan letak penambah perasa seperti ini. Mungkin cara persembahan mereka lain tapi pendek kata mesti ada la tambahan di atas meja. Sama juga dengan air. Setakat air kosong satu jug besar tu memang wajib ada la. Free je. Kalau nak minum satu jug tu pun takde masalah. Kalau order air panas, mesti di hantar sekali seteko kecik air panas lagi. Kalau setakat ulam-ulaman, memang dah wajib je ada.. Baguskan.. Kat tanah air sendiri?? Air kosong pun kadang kedai charged 30 sen. Apakah???

IMG_3833

Saya order mee goreng. Tapi tak tertelan dek tekak. Bukan tak sedap tapi manis ya hamat…

IMG_3834

Mr Fizwan duk ngulang order yang sama masa hari pertama kita sampai dulu. Nasi goreng.Yang ni memang sedap tak di sangkal lagi. Kami tak pergi mana2 restoran or makan tomyam ke hapa macam kebiasaan orang buat. Pada kami makan biasa2 aje cukup la. Sekadar isi perut. Rolling on the floor laughing

 

Sesudah makan, kami pusing pusing menyusur walking street. Mula-mula pusing naik motor je sekali rasa macam tak habis waktu plak kalo gitu. Jadi kami parking dan jalan-jalan sepanjang walking street Aonang tu…

IMG_3838

Walking Street Aonang

IMG_3839

Gagah perkasa di sini. Apantah…

IMG_3841

Sepanjang WS memang banyak kedai jual pakaian. Setakat 2pcs tu memang bersepah2. Rugi la kalo tak beli tapi lagi rugi kalau kamu beli tapi tak pakai. HAHA. Jadi beli apa saja yang kamu perlukan. Sepanjang WS ni harga barangan, pakaian lebih kurang sama je tapi kalau nasib kamu baik, pandai tawar menawar kamu dapatla murah lebih sikit.

IMG_3842

Rantai-rantai berjualan sekitar WS. Tapi kalo nak beli pearl2, bole cari kat Phi Phi Island. Kat sane banyak melambak.

IMG_3844

Tu balai polis trafik. Saya teringat ada satu petang kami pusing-pusing naik motor tak pakai helmet. Elok lalu depan balai, polis tu pun membebel-bebel dalam bahasa Thailand. Kami pun gelak-gelak je dengar die membebel. Rerupanya dia tegur kami sebab tak pakai helmet. Kami tahu pun sebab dia duk teriak “helmet, helmet”. Open-mouthed smile  Dah suami isteri ni atas motor gelak-gelak terburai perut. Sekali kami daaaaa yang kene bebel tu. Comel ok..

IMG_3852

Di kiri jalan

IMG_3854

Di kanan jalan

IMG_3855

Suami meneliti apa saja yang ada di sekeliling sepanjang jalan. Habis semua di scan nya.

IMG_3858

Jalan lagi.. dan lagi.. malam ni kami sungguh2 berjalan saja menghabiskan masa sebab kami dah takde apa nak beli. Sekali jalan punya jalan kami jumpa kedai Muslim Pancake. Ya Allah, memang rezeki saya kot. Sebab sepanjang hari ni saya asyik jumpa orang jual dan makan pancake. Tapi sume macam was-was pada saya. Tapi saya teringinnnnn sangat nak makan. IMG_3862

Sekali bila dah jumpa kedai kakak ni, harus la kami beli secara tamak. Saya order banana coklat, coklat n honey flavour.

IMG_3860

tebar tepung

IMG_3861

Goreng

IMG_3863

Untuk banana choc, pasti la dia akan letak banana. Banana di dalam dan di bungkus.

IMG_3865

Chocolate on top of pancake

IMG_3866

Taraaaaa!!!!!!! Its my banana chocolate pancake

IMG_3868

And this is honey pancake for Honey Nerd smile

 

Pancake tu kami tapau makan di hotel. Sampai bilik, bancuh air milo dan makan pancake panas2. Sorgaaaaaaaa… Lepas makan saya siap packing2 barang sebab esok sudah mahu pulang….