CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Thursday, April 30, 2009

One Drop Perfumes


MEMPERKENALKAN...........
ONE DROP PERFUMES !!
Didatangkan dengan 8 variasi bau2an yang berbeza dalam setiap satu kotak, berjenama, tidak berakohol dan amat sesuai untuk kaum muslimin dan mislimat dan yang paling penting, harganya amat berpatutan.

Alhamdulillah.... aku dah mulakan satu transformasi dalam diri aku. Mudah2an dengan langakh permulaan ni aku leh bertapak lebih ke hadapan lagi. Bukan untuk sesape tapi untuk diri n masa depan aku sendiri. Uolz doakan aku agar berjaya dengan percubaan aku kali ni yer... Maklumlah, aku baru nk berjinak2 dgn biz sambilan ni ada la jugak rasa takut x mampu nk harung. Kata orang, dunia perniagaan ni banyak cabarannye lagi plak dengan biz aku yg mmg aku tau ramai orang kat luar sana dah mula so, aku kene banyak berusaha la untuk capai target aku.Betul x??

So, sebagai permulaan, aku menjemput uolz sume yang rasa2nye berminat nak beli/ jadi dealer macam aku, leh la contact aku. jangan segan2, jangan malu2, aku sedia membantu apa yang patut. Aku pun baru berjinak2 dalam bidang ni jadi, sama2 lah kite saling membantu n memberi tunjuk ajar mana yang patut.

Wednesday, April 29, 2009

Shopping Sakan

Aku lupa nk story mory kau uolz. hari Ahad lepas ,awal2 pagi aku dah bangun n bersiap tuk g pasar pagi Shah Alam ( sebenarnya dalam hati aku dah pasang niat nk ajak Mr Fizwan to Metrojaya Warehouse Sales kat Stadium tu tapi aku saje wat2 muka x tau dulu) Sekali otw nk ke pasar pagi, adala kain rentang die n Mr Fizwan pun sound kat aku,


'by, ada Metrojaya Warehouse Sales la kat stadium. Rni last plak tu..'
"Ha'ah la..ritu by ada baca kat newspaper tapi x perasan bile. La..rni last ker? by lom gaji. Kalo x, leh la by sambar handbag sebarang dua"
'xpe la, skang baru kul 9, kite g sarap dulu kat pasar smtr tgu kul 10 pastu kite masuk.'

Wah...tertusuk dalam hati aku ayat tu bukan calang2 ayt yang bole aku dengar dari mulut die tu. Ni kire bertuah banget!! So,operasi berjalan lancar. Makan2, round pasar jap n kul 10 dah terpacak kat depan Motrojaya Warehouse Sales. Semnagat weiiii walaupun lum buka lagi.Huhu... So, masuk2 ushar handbag, mr. nye kasut, baju n pape yg sewaktu dengannye, kul 1 lbh aku dah sampai umah sbb konon nk g tgk my future SIL n ajak mkn thari....

So, dah balik makan, mandi2, mama plak ajak aku g birthday party my cousin's daugther. so g la jgk kejap. Kejap2 pun dah kul 3 baru kami nk gerak ke UM amik my SIL. Dalam kete borak2 la keje aku n Mr Fizwan pagi tadi sekali my Sil dah x leh tahan nk g gak Metrojaya Sale tu so, dengan pantas Mr Fizwan pun duk tekan minyak pusing stereng, go to Shah Alam for another time tapi sblm tu singgah makan jap sbb my SIL lum mkn g.

Shopping la my Sil sampai Metro nk ttp kul 7. N sales kali ni aku mmg jimat giler la sbb aku cuma beli 2 shirt je. Terer x aku?? Terer kan sbb leh tahan nafsu berbelanja. Ha3....


Semangat, semangat !!

Sekadar Hiasan....

Yuhuuuuuu!! Rni aku dah gaji, so dengan duit gaji aku kali ni harus bagi aku memulakan mondus operandi aku untuk memulakan perniagaan. Jeng....3x !! nak tau biz ape yg aku nk usahakan?? Tungguuuuuuuu.. Tunggu entry yang akan dtg pas aku dah betul merealitikan ia. Bole gtu?? Bole jerk..

Tapi aku tengah konfius ni sbb aku x tau dgn sape harus aku rujuk. Memula aku mmg nk bergerak sendiri, skali ada plak dak tmpt keje aku duk approach agar mula ngan die tapi bile aku pk2 balik, kalo aku bergerak sendiri lbh mudahkan aku. Lagi pun lbh dkt n memudahkan aku kalo nk berulang alik atau tambah stok aku. Sehari aku nk g bape kali pun xde hal. Tapi kalo amik ngan dak tu, jenuh plak aku kene deal n tunggu die. Lagipun die bukan wat full time jadi its a limited time for us to make a deal !! How??? Susah ma.... wa tatak tau apa mau bikin sikalang ma....

Ha !! lagi satu aku nk try beli prepaid brodband celcom. Maklumlah selama ni duk menumpang tenet jiran so susah la skit aku nk pakai sesuka hati. harap2 xde prob kalo aku nk pakai celcom prepaid broadband ni kat umah aku. So, hujung minggu ni harus bagi aku kerah Mr. Fizwan untuk bawa aku g Celcom sales centre. Xkire, nk jugak!

Pada kawan2 yang berminat n rasa nak berjinak untuk wat biz sambilan, nnt aku approah kat en3 akan dtg. Boleh??




Friday, April 24, 2009

Pupuk Amalan Suka Membaca di Kalangan Anak2..

Pergh.... Tajuk punye la gempak padahal aku cuma nak bercerita kisah Raihanah dengan gelagat gila membaca la kononnye. Ntah apa yang menarik perhatian die sampai minat gile die dengan buku. Manakan tidak, kemana kitorang g, mesti die akan g kat tempat buku. Kalo die ngamuk2 ke apa, bagi je buku, sonyap la dio. Jom kite tengok gelagat Raihanah dengan buku2 pilihan nye.

Erm....buku mane yerk yang best??

Yang ni ker??? yang ni??? Aduh...xtau la nk pilih yang mana....

Ok, Nana nk baca yang ni la !

Uihh...kat sana plak buku nye. Orang baru nk tengok yg tu.

Hehehe.... mesti akak yang jaga buku tu bengang tengok aku duk membaca n menyepah macam kat umah aku sendiri...

Pic ni sume aku snap mas kat Care4 rtu. Tengok die wat muka slumber derk je, aku pun snap la.. Ni kire ok tau sbb die cuma ddk n membaca. Nak jadi cerita, ada skali ritu, kitorang g Mydin, Klang n paham2 je la kalo kat Mydin tu camane ramai orang nye, masa tu die dah mengamuk dah n bile die dpt buku, die ok la skit n pastu kitorang trus la g tempat pampers sbb nak beli pampers tuk die, dalam pada sibuk pilih2 pampers, baru perasan yang die xde. So.kitorang pun duk la mencari die. Skali tu tau x kitoang nampak die katne? (ha,teka2.....kalo betul aku bg 1 buku.Hahahaha) Kitorang jumpe die tengah meniarap sambil membaca buku.Ha3.....bertuah punye anak!! Teruk tul, salesgirl kat situ gelak je tengok die. Agaknye die dah pnt kot sbb dah lama sangat kitorang round2 kat situ...

Monday, April 13, 2009

Bye-bye Kak Ina

Skema siot!! Gile la 'cikgu' nie

Kak Ina...tiada lagi dalam senarai Duopharma. Die dah g berjuang jadi seorang guru kat Sek Men kat Shah Alam. Kire ok lagi la sbb masih dekat n leh jumpe lagi kalo ada masa. Mmg seronok berkawan ngan minah ni. Kalu die dah cukup wat kami sam2 ketawa. Kak Ina, mesti Kak Ina rindu kat kitoang kat cni kan tambah2 plak kat Azhar n Azman yang slalu buli akak tu. Kak Ina ni akan melangsungkan majlis persandingan die bulan depan ni. So aku tengah plan2 nak g nnt. Insya-Allah, kalo xde aral melintang sampai la Yan nnt. Doa wat Kak Ina semoga semua yang dirancang akan berjalan dangan sebaik mungkin.

Makan2 @ Giant Bukit Tinggi


Kali pertama Kak Ina di Tesco Bukit Tinggi

Jom Balik...

Tengahari tu kitorang (termasuk Waida n Maslina) g kuar makan n pastu g Tesco sat saje nk menghabiskan masa yang tersisa ngan Kak Ina. Dengan hujan lebat yang seperti turut serta menangisi Kak Ina, macam2 yang x terjangka berlaku. Kak Ina mesti akan rindukan sume saat tu nnt. Ptg tu kul 3 baru kitorang masuk keje. Hai.pas sorang, sorang lagi yang g... Ntah berapa lama lagi aku plak akan bertahan kat cni..

It's Me + Kak Ina

Jom balik... Angkut sume, jangan x angkut...

Bye-bye.....Jumpa Lagi....

ABPBH 2008




Yeah !! dapat Nissan Sylphy....

Semalam acara ABHBH dah pun berlangsung dengan gilang gemilangnye... Overall nampak ok jer majlis tu berjalan. Aku layan la gak malam tadi sampai ke penghujung rancangan. Tahniah buat semua pemenang!! N tekaan aku mmg btl. Fara, Nabil, FBI, Maya Karin dah pun menang. X lupa Rosyam n Pak Nil...Tahniah !! Korang mmg best. Persembahan semalam pun mmg menyeronokkan. N paling membanggakan artis kite kali ni majoriti pakai baju yang sopan2...Sejuk je mata memandang n syok nk tengok apa pattern n design baju dorang. Good job Dude !!

N apapun bese la, setiap yang berlaku tu ttp ade bbrp 'kureng'nye tapi aku x nak lah jadikan benda ni isu besar sampai apa orang kata, rumah siap pahat berbunyi....x la..cuma sekadar luahkan apa yang rasanya kurang enak...

For me, ada bbrp perkara yg aku nk highlightkan kat cni. Ok, kite mula dari pengacara. Pengacara mmg best, cantik, comel tapi yang x best, nape la nk masukkan unsur2 lucah. X syok la dengar.. Masih ada anak2 kat rumah yang tengok.. begitu gak ngan Lisda n Fauzi.. x payah la nk cite hal dalam kain kat public..X syok ar.. Tapi suka tengok Linda Jasmin n Que, mmg sweet la korang. Walau nampak Linda mcm malu2 tapi mmg vogue.Nora Danish, betul kata Zizie, u are Hot Mama !! Really hot. Cantik n cute sgt!! Hah.......lagi satu Farah ape erk yang wat persembahan semalam?? Ntah mende la..dah tau awk nk di dukung2 cam gtu, nape la awak duk pakai gaun. Silap pandang n silap posisi camera mst zoom 'baik punye.'. pastu kecoh x sengaja la, apa la. Sudah la, kalo korang sendiri x pk n bhati2 wat pe nk tuding jari kat orang. Teruk tul!!

Nabil...Nabil...Nabil... ko mmg best tapi x yah sampai nk berpeluk ngan Irma kat situ sampaikan Fafau ternganga tengok korang (lawak la muka Fara, muka terkejut beruk tuh!!) Nabil, plz behave your self sblm ko kene kondem ngan press. Plz!! plz!! n plz!! Tapi korang mmg cam padan gtu. Aku doakan moga ada jodoh buat korang. N sekali lagi wat sume pemenang, Tahniah !!

Friday, April 10, 2009

Raihanah the Iron Girl

"Kesan degil"

Ni dah hari ke-3. kembungnye pun dah surut

Kelmarin dengan penuh rasa kekesalan dalam hati (mesti serik dah pasni) tangan Raihanah kene iron.. mane x nye, sebelum die datang malam tu, aku tengah gosok baju tuk keje sok tapi bile die dtg aku trus matikan plug n kuar. Dalam duk kitorang sibuk2 bercerita kat dapur, dia trus masuk bilik aku n ntah apa yang die spot check trus je kuar n menangis.. Aku dah agak, die mesti tpgg iron. La.......punye la kesian meresap je hati aku sekejap sbb aku cuai n x simpan iron tu elok2. Punye die melalak sampai meleleh air mata, air hidung n air mulut. Aduh.....x sampai ati aku tengok die. Tangan die nak melepuh kembung.Wa.....siannye anak aku... So,pesanan kepada sume ibu bapa n penjaga, tolong jauhkan semua benda2 yang boleh membahayakan n mencederakan anak2 anda...

Tapi anak ni mmg berani, boleh selamba die siat je kulit tu macam x bersalah jer. Kami yang risau. Tapi lepas dari tu, die dah takut skit. Bile aku tunjuk iron je die dah geleng kepala kata x mau. Hai...macam2 hal anak2...

Tiada Lagi....

Hallu...........

Pagi Jumaat yg mendamaikan...
Rini aku rasa mcm ada space skit tuk aku berstory mori sambungan alkisah rtu yg aku x dan nk cite... Hari ni aku akan kehilangan sorang kawan...walau x lama berkawan ngan die tapi aku seronok bile dengar kekalutan die... Ezrina a.k.a Kak Ina... the 'kalut' person...(hehehe..jangan mara ar...) Kak Ina ni baru nikah 29.3.09 yang lepas tapi aku x upload lagi story die pasal die cume langsungkan majlis persandingan bulan 5 nnt. So, aku skali jalan la en3 tuk die kang. Hari ni last day kat Duopharma sbb pasni die akan jadi guru bertauliah kat Sek. men. area Shah Alam. Pasni ni mesti kitorang akan rindu ngan kalut malut die. tapi apa pun aku nk wish
" Good Luck for U !! All The Best !! Moga Allah akan sentiasa merahmati dan memberkati usaha kalian.... "

Diana, jugak dah berenti bulan lepas. Aku x tau la apa kes minah ni tetibe plak nak benti tanpa say bye2 pun... Semakin kurang la kroni2 aku kat sini walau x rapat sangat tapi terasa la jugak sbb kitorang pernah ada kenangan bersama. kawan kan.. walau camane pun ttp terasa ketiadaannye.. (wah... nape sume kwn2 nk g dari Duo ni?? Teruk sgt ke kat cni?? Ke aku yg x reti nk blah. Ha3.......)

"Hargailah sebuah pertemuan kerana pertemuan menghadiahkan kasih sayang....
Kenanglah sebuah perpisahan kerana perpisahan menghadiahkan ingatan yang berkekalan....... "

Wednesday, April 8, 2009

Tengelam Timbul

Wah !! aku ni dah mcm biskut chipsmore dah. Kejap ada n kejap xde. Camne nk jadi blogger tegar nih??? Iskh3.... Aku rasa sekarang ni aku dah xde masa nk berblogging. Almaklumlah, sejak colleagues aku in maternity leave, banyak keje2 die aku handle, kebetulan plak, masuk awal bulan 4 n rushing plak untuk stock take, aduh........mmg penat la aku sampai nk update blog pun xde masa. Bukan hanya update blog, aku nk baca email pun xdan... balik plak dah penat. Penah skali kul 8.30mlm aku dah hanyut. masa tu xde mimpi2 dah sbb penat giler. Bole gtu??? Dah mcm2 yg berlaku (tapi bukan kat diri aku la, berlaku kat tempat keje) tapi aku xleh nk story mory sume rni sbb otak n idea aku masih tersekat lagi pagi2 ni.... tgu la kang bile otak aku dh ok, leh la aku story....bole??? apa pun aku masih di sini, setia di sini.....