CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, June 30, 2009

Click LovetoSave ..

Hari ni adalah hari terakhir utk click at LovetoSave Digi. Harap2 sume kwn2 yanz dah pun click for donate. N semoga apa dah kite cube kita lakukan merupakan amal jariah yg akan berpanjangan. Amin !!!

N kepada yg blom lg click, please click banner yg dah yanz paparkan kat atas tu untuk donate. Ingat !! 1 klik yg anda buat, Digi akan mendermakan sebanyak RM5 kepada badan2 yg anda telah pilih untuk donate. Yanz pilih untuk mederma kepada MAKNA. Anda??? Pilihla mana yg anda rasa suka.

Kite slalu vote for AF, My Star LG, Mentor n segala bagai hiburan, kali ni, saat2 terakhir yang ada ini, donate la untuk mereka yg memerlukan. Juz buat free klik n Digi yg akan donate untuk anda..



Monday, June 29, 2009

Aku beli ni tadi...

Semalam balik dari Tesco, aku suh akak singgah Centrepoint Klang jap sbb aku nk beli ni ha.....

Contact lens n solution.

Lens tu aku beli kat focus point sbb ada offer. Puas aku tanye kat tempat lain, sume xde. Kat Focus Point Klang jer yg ada tau. RM99 for 2 boxes n free 1 box... Murah x???? Murahkan n itu hanyalah utk lens jenama FreshKon n aku dh puas tanye merata n mmg kat Focus Point Centrepoint jer yg harga camtu.Yang lain2 RM60 per box. 2 boxes for RM120 n free 1 box. Tapi solution aku beli kat Watson sbb aku rasa kat Focus tu cam mahal. Utk jenema Clear i tu kat Focus RM20 tp kat Watson baru RM17.90.

Ha ni 3 kotak yg aku sambar. Grey n 2 jenis coklat.
Aku mmg xde la nk beli kaler2 ke apa sbb aku mls nk pk2. Base kaler sudah !!! senang kan???

Misty Grey, Perky Brown and Hippy Chestnut

Yang ni pun aku sambar kat Watson. Ni feminine hygiene. Jenama Lactacyd.
Aku mmg dr dulu pakai yg ni n its really cool. Yg kecik ni dlm RM7.90. Aku beli yg kecik jer sng nk hangkut kalo ke mana2. Ha3......

Kain Pasang Stok Raya 2009

Smlm ptg, aku, mama, yaya n nana g terjah Kamdar n Nagoya Tesco Bukit Tinggi cari stok baju raya. Uihhh.. ingat kami je yg nk cari cari baju raya. Rupenye ramai lagi yg nk cari kain pasang stok raya tau.. Aku x beli pape pun yer pasal aku dah ada 3 psg kain yg blom dihantar jahit lagi. Bile ntah aku nk ngantor pun x tau. Padahal ofis aku ngan umah akak tailor tu bukan la jauh sgt. Tapi memanjang je kata nnt. Tu yg jadi gtu, sampai ke rni x anto2. kang kalo akak tu x mo dah baru padan muka aku ni hah!!

Wahhhh !!! Tu die, Nana pun sibuk jugak. Aku penat la jaga dah tonet ni. xmo diam. Tu nasib aku mmg xmo beli, kalo x... mau kain kami ke mana, nana ke mana. Adoiyaiiii..

Hah !! mama dah asyik memilih menelek kain. 2 pasang gak mama rembat tu. Yaya pun sama gak 2 pasang kot ...
Alalalalla budak ni mcm tau2 jer tu. Die mmg pandai cerdik kalo nk meniru gaya org. Kalo org buat itu, die pun gak buat. Kalo org ckp ini, die nk jgk ajuk...Macam2 la ko Nana !!

Ha tgk... ramai kan. Nampak cam lengang padahal kat kaunter penuh giler sampai sales girl pun dh habis. Kene la tgu turn tuk mtk dorang potongkan kain...

note : aku x dan nk nyenap kain2 pasang mama tu. Esok2 kalo dan aku snap erk tuk korang..

Sunday, June 28, 2009

Semalam makam malam kat sini...



Bangsar Village !!
Nama yg x asing lagi bg org2 Bangsar kan. Tapi aku baru mlm ni singgah ka kedai mkn depan Bangsar Village ni walaupun dh bbrp kali lalu lalang kat cni. Apa nama die kawan2???

Ni hah! namanye Bangsar Selera
Selera ke?? Aku kurengggg sket seleranye sbb aku nye target nk mkn Chicken Chop. 3 kali round lajgk baru dapat parking. Dari hujung sampai hujung aku jalan tapi xde apa yg menarik utk aku mkn. So,aku amik keputusan utk blah dari situ. Mr Fizwan?? Ngikut je sbb aku ada gak ckp kat die, kalo die nk mkn kat stu, aku temankan je la. Aku xmo mkn n bile Mr Fizwan xnak, jom balik Klang n mkn kat Klang sudah....
At last, kitorang mkn kat Afnan, Batu Belah. Kedai makan odw ke umah aku je. Aku pilih utk makan simple2 mcm aku gtau td sbb thari td dh melantak Mc D, petang skit td dah mencekik Yong Tau Fu n ni utk mkn malam..

Nasi goreng Kampung + Telo Dadar for Mr Fizwan

Grill Chicken Chop aku yg punye

Habis2 mkn, trus balik n wat pape yg patut n titon...ZzzZzzZzZz.........


Beli apa kat MV??

Apa yg aku beli???
Taraaaaaaaaaa!!! Nila yg aku beli.


Handbag

Punye la payah aku nk memilih handbag ko tau sbb aku nk yg besar tapi ttp cute n sesuai tuk aku yg x brape nk besau. Xnak la org kata beg lagi besau dari aku kan...Sungguh x sesuai kkkkk!!!!Aku pilih 4 barang kat JUSCO tu je dh habis masa sejam sengah tau. Paling susah nk pilih handbag ler..Argh..susah tollah !!

Handbag + suar

n ada jugak baju n suar tonet.Yang ni xde la nampaknye aku nk tunjuk kan. Cukup la 2 tu jer aku tunjuk. Ha3...

Kat SaSa, aku beli mende alah ni. Aku suka sangat cari white head gune mende ni. x sakit..Tu yg syok je tu.


Tapi semalam di sebabkan kat Jusco kan ade spesel sale for JCard members, jadinye aku kena la renew my JCard. Ikutkan 31/5 rtu dh xpired tapi d sbbkan aku x berpeluang g JUSCO, tu la baru smlm aku sempat renew.

Sementara tgh tgu no aku naik (kene amik no.mcm kat bank lak aku rasa siap nk amik no bagai) aku borak2 ngan Mr Fizwan skali Mr Fizwan gtau aku g tadi die nampak Ekin Mawi jalan ngan kembar die. Aku pun batak la kejap..

Aku : Ye ke yang? Mana?? X nampak pun
Honey : Dah terlepas dah. Dorang dah jalan depan trus jer..
Aku : ala....

Sekali bile sume dah siap, aku dah dapat card baru n nk blah dari ctu baru la aku nampak Ekin tu kat kaunter..Hehehe. Tapi xde la sampai tahap nk bergambar ngan die ke apa. Juz tengok n wat dono jerk...kui3.Zalim punye Yanz. Aku ingat aku nk cari black pants, kemeja n contact lens tapi tgk la nnt.Tadi cari kat JUSCO xde yg berkenan. Xpe2.. 4 July ni kan ade Mega Sale Malaysia.Leh la sambung lagi. Lalalalala........







Apa aku wat kat MV???

Tadi aku g MidValley k... Ade pojek sket nk aku buat. Cube teka apa die??? Teka !! Teka !!!

Hah kan aku dah kat kaunter nk membayo. Apa lagi kalo bukan pojek menghabiskan duit dlm wallet, bank n segala bagai. Wah !! apa ko hengat aku kayo sesangat sampai nk habiskan duit. Xde 2... rni ni mmg aku spend dlm budget aku. X lebih ok...juz nice jer... Tu pun aku mmg terjah ke tempat yg aku mmg nk beli n xde kona2 kot lain dah. Mmg jln lurus je....

Aku cuma singgah beberapa buah kedai je kat MV ni walaupun aku tau ada byk lg kedai dlm MV ni kan tapi since aku dah kata tadi aku cume cari apa yg aku nk, so, tu je lahhhh. Beberapa kedai yg aku masuk ialah seperti pic kat atas nu... Apalagi kalo bukan JUSCO.

Then kuar2 JUSCO je trus nampak kedai SaSa n since aku slalu baca yg Mak Merah itu suke masuk singgah SaSa, jadi aku pun kepo2 la masuk walaupun bile dah masuk baru aku sedar yg sblm ni aku penah masuk kedai ni kat cni n kat JUSCO Bukit Tinggi tapi x pasan plak yg nama kedai ni SaSa spt yg Mak Merah slalu kepo2kan tu..hehehhe...

Ni masa aku kat SaSa, aku duk telek menda ni..Apa tu?? Lipstick laaaa. X tau ker??? Tapi aku x beli pun cume tgk2 je sbb cam x berkenan plak. nnt la dulu...aku pun pening x tau nk beli lipstick ape. Tolong...........
Sekadar hiasan muka blog

Ok, yang ni bukan kedai yg aku terjah tapi Mr Fizwan yg terjah. Apa ntah name kedai nye... masa die kat situ, aku dah blah g tgu kat coridor tu. Malas aku nk ikut die. heheheh..Kejam sungguh aku. Kalo time aku nk membeli belah, aku hangkut seret Mr Fizwan ngan aku, kalo part die, aku wat dono jerk...ha3.....
Gundam...Gundam... Tu je ler..

Kedai ni la yg aku g terjah bile Mr Fizwan duk ralit nengok Gundam2 nyer tu..

Tapi lepas tu, ada gak aku heret lagi Mr Fizwan ke Bata la, Carrefour (walaupun Carrefour Klang tu sekangkang kera ngan umah aku, ttp jugak nk masuk Care4 MV tu kan. Hurmmm lagi aku g singgah Focus point sat n ada la beberapa kedai aku terjah.) Kitorang masuk MV kul 1535 sampai 1752. RM 5 hinggit bayo parking...fuh.puas hati sesangat walaupun penat tawaf MV....


Saturday, June 27, 2009

Fogging Time !!

\
Fogging at all over my places
Hari Rabu rtu pas aku balik keje, tgk sume org kat umah aku mcm terkocoh2 nk kuar n siap simpan mknn apa sume. Aku ingat balik keje tu trus nk mkn tapi mama dh cepat2 dengan pantas halau aku kuar... Pas aku kaji maji segala bagai, rupenya jbtn Kesihatan nk wat fogging.Lor.....ade kes demam denggi lagi ker ??

Umah aku pun kene. Tu dh nk start la tu. Papa siap pantau dari jauh jer...

Haah !! kat area umah aku ada kes demam denggi. Sebenarnya jauh sket la mgkn <500m dari umah aku. (acceh main agak jer...) Dengar2 3 sekeluarga yg admitted sbb denggi ni. N as per story yg aku dengar gak, yg sorang tu seyes sbb denggi berdarah n masuk ICU katanye. Inalillah... smg mereka sume cpt sembuh yer... Aku bukan la x kenal family tuh cume kenal gtu2 je tapi mama kenal la sbb dulu dorang tu sume geng tgu apek jual sayur (masa aku zaman kanak2 tadika la dulu. Tu yg kenal tu) Tapi sbb dah x slalu berjumpa skang ni tu yg jadi istilah kenal2 gtu jer. Hah, camtu lah kaedahnye.

Asap mula memenuhi ruang nampaknye

Nak jadi cerita family tu dh bape kali berdepan ngan kes denggi tapi kat area kitorang mmg xde pape. Alhamdulillah.... Mungkin persekitaran rumah org tu la yg wat aedes sng ade kat ctu n membiak. Ke dorang x reti nk mmebersihkan kawasan umah erk??? Mcmane tu???

Yer.....itu die....

Tapi seyes cakap mmg kes family really dasat tau. Sbb family dorang dah 2,3 orang meninggal sbb denggi. Agak2 korang betul x apa yg aku katakan tadi. Dorang x reti nk membersihkan kawasan umah. Padahal kat umah dorang, brape family duk kat ctu dlm 1 umah skali tapi mg dah sah malas nk amik port sume ni kot. Myb asal boleh tido n berteduh cukup. Yang lain2 xnk amik tau.

Asap fogging memenuhi ruang angkasa. Hilang terus umah aku tenggelam dlm asap tu.

Aku bukan la nk megutuk org ke apa kan, tapi kalo dah berkali2 benda yg sama berulang kat family ko, x tau takut ke, x serik ke??? N masih wat slumber n x amik berat. Kdg2 x phm ngan peel org2 ni. Kalo ye pun malas x kan la sampai x syg nyawa. Hadoiiiiii!!!!

Rabbit ni tertinggal kat dlm umah. Skali masa dh nk habis fogging kat umah die baru mak die teringat rabbit. Sian... takut die dengar bunyi kuat tu. Nasib plak x lemas kan???

Hah tengok !!! sume dh bergelimpangan lepak tgu kat luar...

So, pesanan penaja tuk korang tolong jaga kebersihan umah n kwsan sekeliling korang. Jangan biarkan air bertakung n aedes membiak. Kelak akan menyusahkan diri sendir. Cube sehabis baik utk jg kebersihan n sayangi keluarga anda..

Nana naik basikal....

Nak ke mana tu??? Amboi...laju je nonong naik basikal. Tapi dak ni blom tau lagi la nk mengayuh ke apa. Juz ditolak2 gtu je la kan.

Wah.....sempat posing ok.. Kadang2 kerenah anak wat kte terhibur... sooooo cute !!

Pagi yg Indah

Pagi yang indah....
Kini sudah terang...

Hah.....leganye ari ni x keje.. Leh melepak kat umah sambil bertenet apa sume. Ari ni aku byk gak agenda. 1st nk g window shopping sambil nk cari handbag besau skit spy sng aku nk travel nnt. Leh aku sumbat sgl mmcm khazanah alam kat beg aku tu nnt kan. Smlm dag ushar kat JJ Bukit Raja tapi xde yg berkenan di hati. Smlm aku dah gtau Mr Fizwan nk g OU tapi katanye nk ke MV je. pulak... x kisah la janji aku nk cari kat Jusco jer. Sape ade idea Jusco mane ade jual handbag yg cecantik sket???

N petang plak ade majlis nk kene attend. Adoi..ni yg suke ni. Kalo nk bershopping pastu nk terkejar utk event lain plak.. Benci tol lah!! tapi nk wat camne. Nk g shopping sok Mr Fizwan plak xde. Nk x nk kene la gak g arini. Hurmmmm.




Tuesday, June 23, 2009

Speak Up Malaysia by Digi

This is a sticky mode for 48 hours..Please scroll down for a new entry..

Satu peraduan yg aku dapat dari Nuffnang.. Speak Up Malaysia. Tujuan Digi wat contenst ni adalah untuk beri kite peluang untuk bersuara. Kan ke rakyat Malaysia ada hak untuk bersuara. N dengan suara ramai tu mungkin akan mengubah sesuatu yang bakal mengorak satu langkah baru untuk negara kita Malaysia agar Malaysia sentiasa berada dalam keadaan aman, sentosa serta maju selari dengan arus kemodenan dunia.

Apa pun sebagai rakyat Malaysia, sumbanglah sesuatu untuk negara. Mungkin dengan suara anda itu bakal membawa Malaysia ke satu tahap yg lebih baik di mata dunia.
Pertandingan ni mudah sangat. Anda cuma perlu buat satu langkah simple seperti di bawah:

1. Ambil MMS ttg apa sahaja yg ingin suarakan kepada Malaysia dengan cara yang paling kreatif dan menarik.
2. Hantarkan MMS anda itu ke nombor - 016-6029788
3. Dan sekarang anda mungkin berpeluang mendapat hadiah2 menarik yang telah disediakan.

note : kepada blogger tegar, adalah amat disyorkan kalo anda hendak berbicara ttg Speak Up Malaysia

Ada banyak hadiah menarik yang menanti anda semua seperti LG Cookie mobile touch phones, iPod Shuffles, 100 pairs of movie passes or RM3,000 CASH !

Jadi, suarakan pendapat n pandangan anda sekarang untuk Malaysia...
Jangan tunggu lagi.....

Untuk sebarang makluman lebih lanjut atau melihat suara rakan2 yg lain, klik sini...


Sunday, June 21, 2009

Aku jumpa Baizura di YM

Tadi aku on9, tetibe tengok minah ni ngah on9. dah 2,3 ari lepas aku tgk minah ni on9 n sempat gak hai2 bye2 tapi jap2 dh offline. So, x dpt la nk sembang beria. Sekali ari ni aku jumpeeee daaaa...Aku pun apa lagi, cepat la buzz die. Excited btol la dapat berbual ngan die.

Die ni roomate aku dulu kat kolej. Mmg agak rapat tapi dah few month n agaknye nk dekat setaun x dgr khabar berita. Sekali bile borak2 ngan xcited td, tup2 tau die dah ada kat Shah Alam. Bapak eh kene transfer la tu kot. Bese la polis kan... Family die pun duk kat kuaters polis sek.20 tu jer... Yeah2 !!! pasni leh jumpe die...

Wah, cepat je sume dh berubah wei... Family die dh pindah, die pun dh keje kat KL n mcm2 lagi. Nasib baik die blom kawin n beranak pinak. Kalo takkkk aku ketuk pale die sbb lupakan aku. hehehehe...

Aku try mintak die send pic kat aku tapi aku nk jugak tempek pic lama2 dolu2 yg mane aku ade la utk korang erk... Aku x sabar nk jumpe die.... Baizura....aku nk jumpa mu !!

Dulu

Kini

note : comey mu deh.....