CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Monday, May 31, 2010

Farewell for Billy Tee

Ni kisah awal Mei rtu. Farewell for Billy Tee. Die satu team ngan aku. Sekarang die dh resign sbb dpt better offer. Bagusla.. rezki kan... Jom la layan pic sambil aku story sket2 je la..



3 keping pic ni gambar masa kami g lunch. Bese la kan, kalo ada org nk benti sure la g mkn2 apa sume. Kami mkn kat Kenny Rogers je. Layanz...

Yang ni pic farewell party petang tu. Billy tangkap leleh wooo... Die ni suka beno bawak saputgn sbb die kuat peluh. Tapi yg comelnye, dia akan gigit menggonggong towel tu. Mcm bdak kecik. Jadi for sure la utk present, kami sumbat towel. Memula die ingat kami main2 sbb belikan die towel. Tapi betul2 wooo kami buat. Siap kene kire bape helai ada dlm paper bag tu. Tapi bukan la towel je kami bg, hadiah sebenar is Ipod Shuffle. Bile die dpt bukak IPod tu, terus leleh airmata jantan ko... HAHAHA suke ai... Tengok.. muka merah padam gara2 menangis sedu sedan. hishhh mmg terbaik la farewell kali ni. Dah sudah buka2 hadiah, nangis2, gelak2, now makan ar. Ala, just menu minum ptg je. Sandwich, kek n cucur udang. Ala, wat kecil2an ajer.. 

For Billy,
Semoga Maju Jaya.

Wednesday, May 26, 2010

Colonial Dames

Minggu lepas, aku baru beli Colonial Dames. Fungsi die is lebih kurang mcm Bio Oil. Tapi ni lagi pekat dari Bio Oil. Saje la nk try sbb kononye nk gune tuk mslh kulit muka aku yg x sekata n berparut jerawat ni. Iskhh... Harap2 leh sembuh. Masa aku upkan entry ni dh dekat seminggu la gak aku guna. So far, x berapa nampak perubahan sbb mmg SA tu kata, kesan paling cepat leh nampak 3-6 mths. Iskhh lama gak tu. X sabar la aku. Tgk la kalo sebotol ni habis, tapi x comey gak aku ni, idak le aku sambung beli n pakai. HEHEHEHE...

Below is packaging Colonial Dames ni. Sesape nk cube, leh la g beli. Aku x sure Guardian/Watson ada jual ke x sbb aku beli kat farmasi kat dlm Sogo tu. So, g la ushar sdri erk kpd sesape yg nk beli. But kalo esok2 aku ternampak, tertengok kat Watson or Guardian aku gtau ar..



Harga is RM35.90 camtu la lebih kurang tapi masa aku beli tu ada 10% diskaun.

Posted by Picasa

Monday, May 24, 2010

Dayini Safeerah Irdina

Picture credit from Emi FB and edited by me. 

Sekadar utk  meraikan kehadiran DAYINI SAFEERAH IRDINA. Baby Emi n Saipul. Congrates to both of them and Welcome to the world Irdina. Be a good girl ya.. !!

Tuesday, May 18, 2010

Went to EYDA Ent.

Ari Ahad lepas, ptg sket ar around 3pm camtu, kami gerak ke Damansara Damai. Dah wat appointment w pemilik butik ni a.k.a mama Angah Ida. Almaklumlah, ada yg senang, kite mudahkan, ada yg ingin bekerjasama, kami pautkan. Gitula ada.. Owh, butik aku terjah g ni butik pengantin n spa. Dulu nama kedai ni Seri Altilia Haidar but niw dah tukar to Eyda Ent. Mula sekadar berjanji ngan angah but bile aku roger dak2 sume, adik nk join sama sbb nk uruskan majlis akak die. So, we went sklai jalan ar. Jmp kedai mama je k. Gtu...

Dari OU, Yen ar jadi penunjuk arah kami. berpinar la jgk. Mula tu dah salah jalan dah. Pastu bile dh jumpe jalan yg benar, x jmp kedai plak. Adesss.. Tensi...tensi.. mr Fizwan pun gaya dah agak 'panas' bile x jmpe2 kedai. Terpaksa la duk berkali2 cal adik sbb die dh pun kat kedai. Hishhh... 

Ok, tamat, anggap kami dh berjaya sampai kedai. Masa kami sampai, angah lom ada lagi. Ingat angah x dtg, x lama tu baru angah sampai. Syukran.. So, bincang2 kire2 budget, ok deal. Aku dh set projek ngan mama. Apakah? Ok la.. since dah ramai yg tau aku bakal bertunang, jadi tentulah aku deal sst tuk majlis pertunangan aku. Mekap? Pelamin? baju? Apa yg aku deal... ?? Tunggu.... dah sudah majlis aku up entry satu2 k...


Ni border tuk pelamin. Mama sakan la duk bercerita, tunjuk cth bagai. Kami pun redha je dgr la kan..

Thats angah n mama. Org penting tuk majlis aku nnt.


Ni pic pelamin yg mama penah buat utk customer mama. Bukan tuk aku k. Aku just tepek cni sbb adik dh snapkan. TQ Adik.

p/s : Credit tu ude n yen sbb jadi penunjuk arah. Kalo x, x taula bile la baru kami sampai cni weii...

Thursday, May 13, 2010

Searching for Veil

Hah...lepas g Ariani dan kuar dengan tangan kosong rtu, aku terus masuk Jakel. Dengan niat nk berjalan2 tgk baju tuk nikah ke pebenda la kan. Heret la mr Fizwan. Masuk2 terus nampak Veil bergantungan. Wahhh jauh lebih murah dr tmpt td. Jalan2 lagi, tgk kain2 skali terjumpa veil ni. Ahhh cantik kan... harga pun ok. cari2 yg sesuai, bincang2, try2, ok set, sambar yg ni. Skrg tgl nk cari tudung jer. Argh... sangat seronok. TQ mr Fizwan ssb setuju nk beli veil ni.


Aku xde la amik veil yg aku try ni. Amik yg lagi satu yg lebih simple. Yg ni cam sarat benar beadednyer.. baju aku kan agak over beaded. So, xleh nk amik yg tu.. Muka yg selenge sile abaikan. Aku pukul mr fizwan nnt sbb amik pic aku x comel..

Tuesday, May 11, 2010

Terjah new branch of Ariani @ SA

Petang Sabtu, mr Fizwan ajak kuar g minum. Dah alang2 g minum kat Seks.7 SA, ada baik aku heret mr fizwan terus ke Ariani. Niat di hati nk cari tudung untuk majlis nnt tapi bile masuk Ariani mcm x termampu lak nk beli. Apa kes kalo tudung aku lagi mahal dari baju. Mane leh beb. Jadi, aku masuk just tengok2 je ler....


Ko nampak??? ko nampak??? Tu yg harga RM550 adalah veil shj. VEIL SAHAJA ok !!

Hok ni murah sket RM350 tapi ada la 20% diskaun. Kualiti kain mmg terbaik ar. Tu sume kain chiffon beaded. Tapi maaf ckp la, aku mmg x mampu beli veil semahal tu. Iskhhhh.... Xmo la..

Yang ni sepintas lalu sambil jalan sambil snap. Nampak gambar adalah gegar. Ok, dah kuar. Kuar dengan tangan kosong. AHAHAHHAHA.....

p/s: Tudung Ariani mg cantik2 tapi bg org mcm aku, aku lom mampu lagi nk beli. Tapi bg korang yg mmg suke dgn Ariani, leh terjah Ariani Shah Alam, sebelah Jakel tu. Pas g Ariani leh masuk Jakel lak.

Tuesday, May 4, 2010

New Blue Camera

Yeah!! aku dh ada camera sendiri. Murah2 lelong je aku beli kat MJ. Aritu 1 day b4 lak PC Fair kat KLCC, aku g la kedai kat MJ tu skali die mmg ada buka booth kat KLCC sempena PC Fair tu. Jadinye harsla kedai die kene turut buat PC Fair Promo kan. Jumaat tu aku tgk2 je dl sbb niat kene sambar laptop dulu baru leh sambar camera. Jadinye lepas Sabtu Ahad settle aku sambar laptop, ari Senin aku sambar lak camera ni " Digital IXUS 95 IS" built in 10 megapixel, 3 kali zoom n SD memory card 4gb.Aku mmg suke la camera ni. Masa aku beli dengan harga promo ni baru RM780 je. Sesape yg ada dpt murah dr ni, meh kabo ke aku. Masa beli aku dpt la tripod, camera cover n laptop cover. HAHAHA aku suke free gift ni..



Aku amik kaler biru. Jenama ni mmg byk pilihan warna. Ada hitam, biru, hijau, oren tapi nape xde ungu erk???



P/S : Lepas ni xde alasan aku xnak amik pic nk update blog. Kalo ada pun alasannye adalah malas. HAHAHAHAH

Monday, May 3, 2010

Membeli-belah bersebab

3 minggu ni mmg aku banyak berhabis kuar duit. Tabur duit mcm air ko.. Bukan apa, kan ke aku dh ada plan nk bertunang jadi, aku kene la beli brg2 keperluan sket. Alhamdulillah, setakat entry ni kuar, sumenye berjalan lancar. Tgl nnt aku nk top-up mane2 yg kurang nnt je. Kan api ada la jugak terselit kain psg selai dua tuk pakai g keje. HIKHIKHIK.. Sempat jugak tu...Kali ni aku tepek gambar je la. Sume pun  masih dlm bungkusan. Kalo aku tunjuk skrg, nnt masa majlis apa aku nk tayang plak kan??? Non ado??? Bis tu, xde la modal aku nk mebebel kat cni nnt.

Setakat ari ni, kain langsir, aku settle, tinggal mama nk menjahit je. So, dah x pyh pk. Baju utk majlis, aku dh terbangkan ke tailor aku. Baru je sabtu smlm aku g anta lepas parents mr fizwan balik habis sesi merisik tu lari berdesup g anta baju. Nnt awal bulan depan aku collect sume.



Posted by Picasa

Sunday, May 2, 2010

Merisik Khabar

Semalam, parents mr Fizwan umah jmp my parents and turut ada sedikit perbincangan kecil antara dua pihak ttg hubungan kami. Leh dikatakan meeting kali ni is more to merisik la erk. Senang ckp la kan.. Gitu...

Dalam kul 2 lebih camtu dorang sampai. Mr Fizwan yg hantar. Hantar je tau sbb lepas turunkan parents die depan umah aku, terus je mr fizwan duk melepak kat mamak @ Care4. Kesian die kan tapi nk wat camne, biar la org2 tua kami yg kasik setel. Aku pun x kuar jmp parents Mr Fizwan sbb ikut tradisi keluarga kami.,masa merisik mmg x jmp. nnt masa tunang je baru bertemu muka.

Aku x tau in detailly apa yg parents kami bincangkan. Tapi setakat yg aku tau, pihak lelaki nk majlis pertunangan diadakan on 19/6/2010. Jeng... jeng... jeng... berdebar jantung ku... bile ingin betunang.. ah..ah.. (sila nyanyi dlm versi lagu dangdut Amelina) HAHA. Insya Allah, kalo xde apa aral, sumenye akan berjalan lancar.

Lama gak dorang duk bincang. Kul 4 lebih baru la dorang beransur pulang. Yg dtg smlm pun just parents mr Fizwan n his younger bro je. Just ber3. Cukup la kan... So, mcm bese, kalo dtg merisik mesti la ada buah tgn tuk aku kan... Dpt la aku sebentuk cincin belah rotan kata org tua2. N my future PIL oso give me a present... Seronok !!! x kisah apa pun, kalo PIL dh bagi mesti cam nk bangga bunga2 kan...kan..kan... Selain cincin, aku dapat kain pasang. Ok, jom tgk2 2 barang yg aku dpt ru. Korang jgn jeles k.. (Ade ke??)


Kain pasang + Sebentuk cincin di dalam...

Tara....

Tengok !! tengok !!! Aku pakai sendiri k. Xde sape2 nk sarungkan. HAHA
Amacam??? Comey dak??

p/s: lepas ni berderet2 la aku kasik entry bertunang berkahwin nnt. Draft byk tp aku kasik ni la dulu. Aku mmg dh ada shopping brg tunang sket2 tapi aku hold sbb nk bg entry ni kuar dulu. Gtu...

Memborong di Jakel Shah Alam

Hah, tengok2 aku dh memborong barang di Jakel. Borong apa?? Borong kain baju, kain langsir. Eh, mcm nk raya plak ye aku duk sakan memborong ni. HAHAHA Hati gumbira walau duit dah habis. LOL...


Jakel Shah Alam dh bukak on 24 April n now masih lagi dalam promosi pembukaan n promosi sempena hari buruh. Meh jom g lagi la wei..

Ko tgk !!! sebenarnye bangunan ni lom siap 100% pun. Masa aku g petang sabtu lepas, mmg ramai giler la orang Shah Alam berkampung kat cni. Tapi mmg a bit panas la dlm tu. Kata pun blom siap 100% jadi air-cond pun cam ala kadar je dorang pasangkan. Tapi APAAKUKESAH sbb semangat shopping lebih tinggi dari biasa. HAHAHA

Ni barang JAKEL n ada la barang dari kedai lain sket yg aku beli ari Sabtu tu. Aku duk sakan borong kain langsir n ada la kain pasang konon bercita2 nk wat baju keje. Tapi aku ni adalah skrg sgt malas nk berbaju kurung ke kerja. Hari2 aku sarung suar je. Tapi ari ni ada hati nk wat baju kurung keje. Apakah???


Yang ni kesan penangan ke JAKEL on Sunday morning. Around 11 am aku dh gerak pusing2 ke sane. Aku pegi ari Ahad ni bukan la tujuan nk menghabiskan duit tapi sbb nk g tukar duit kain langsir yg ada skit cacat rosak. JAKEL mmg terbaik la sbb leh tukar kain tu apa sume. Tapi malang kain yg sama dah yilek habis. Jadi, aku amik la kain lain. Pusing2 level tu je, tgk org ramai rembat bedsheet. Aik?? murah ka??? Aku pun tnye la SA tu, mmg murah beb. Cooton lak tu. RM30++ je ok. Aku paksa mr Fizwan sbb aku nk rembat 2. Akhirnya, berjaya aku paksa die. HAHAHA Keji tol perangai kan?? Main paksa2 lak.

Aku x lama pun kat ctu ari Ahad tu. around 1 hour je. Kain pasang aku x jeling2 dah. Nnt kalo aku jeling mesti tersangkut lagi. Dah bayar kain langsir n bedsheet, terus je jalan laju-laju menonong keluar. KEJI !