CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, October 22, 2008

Gerammmmnye Aku !!!!

Wah.....seronoknye.....Banyaknye gula2 untuk Raihanah !!!


Erm...nak colour ni la...yang ni pun nak....yang ni pun....hehehehe!!!



Macam sedap jerk yang ni.... Jom kawan2 kite cuba rasa......

Hah !!! Itu die.....Tu lah perangai sebenar anak buah I sorang ni.... Ntah apa mimpi die malam tu sampai die geram nak menyepahkan sume gula2 yang ada... Geram pun ada nengok die wat perangai,tapi kadang2 rasa comel lak...Huhuhuhu...

Sunday, October 12, 2008

CCM Raya Open House 2008

Di sekitar majlis Rumah Terbuka CCM 2008...












I bertolak dari ofis ke Pan Pac around 315pm. Sampai Pan Pac ngam2 kul 430 ptg. I pegi tumpang Abg Man with kak Ida n Magesh.. Tapi balik tumpang abg Jeff. Malam tu sampai umah dalam kul 8 lebih... Masa pegi xde apa la sangat,jalan ok, x jem tapi bile waktu balik jem la jugak...Tapi masih ok lagi la...Abg Jeff kononnye nak cari jalan pintas,alih2 dia ngan Zam ( selaku core pilot) bawa kitorang pusing2 kat Bukit Tunku sambil2 tengok2 umah2 orang yang besar2 gabak tu...( tu ayat sindir manis I untuk mereka berdua padahal, dorang dah salah jalan n merangkap sesat sampaikan menuju ke jalan mati...ha3....) Sepanjang majlis tu berlangsung, I rasa meriah la jugak...I bese la..walau macamane pun keadaannye I tetap akan cuba meng'havoc'kan suasana. N nasib baik gak geng yang melepak skali ngan I petang tu sume kepala leh layan...Cume kesian kat sorang kawan I tu coz dia terpaksa meng"control" tingkah laku di atas sebab2 yang tertentu (biar la I sorang jerk yang tau...) Slalunye dia lah yang akan tunjukkan jalan kat I untuk wat keje giler tapi hari tu I rasa mcm x bese plak berdepan ngan die... Sopan2 gitu.... Tapi x pela...wlaupun ada mulut2 gatal yang perli2 dia,tapi die tetap sabar....Cool jerk...( walaupun I dah x tahan nak gelakkan die guling2...) Apapun terima kasih pada semua yang dah berjaya memeriahkan suasana petang tu.... Sampai jumpa lagi di tahun depan....

Disebalik tabir......CCM Raya Open House@Pan Pacific KL


Ni antara pic2 menarik yang sempat I snap masa company open house rtu. Majlis berlangsung pada 9/10/08 kat Pan Pacific KL. Meriah la jgk...Ramai gak orang...Makanan pun ok2 belaka.... Lazat dan menyelerakan....



Wah...khusyuk dan bersemangatnye makan... Sampai x toleh kiri dan kanan...Main suap jerk...Makan jangan x makan yan....Tengok akak kat sebelah tu...Layan jugak erk...!! Tapi apapun still leh control ayu lagi....Aceeewah...!!!

Ni antara booth yang ada dalam menyajikan makanan...Booth Asam Laksa, Nasi goreng n mee goreng...


Sebelum


Selepas

Macha !! Teh tarik 1...!! hehehe.... Teh tarik yang dipuji ramai...Mengikut kata2 kawan2 I teh tariknye sedap..Tapi I x rasa pun....Tapi yang x bestnye,dalam duk dorang puji memuji yang teh tarik tu sedap,ada gak yang complain kat I, bahawasanya teh tarik tu di penuhi buih....kui3.... Tengokla pic tu...Ade ke patut dorang tarik macam nak gile...Penuh dengan buih...Kalo diterbalikkan cawan pun x tumpah.. Iskh2......Dahsyat... Xpela...apa pun yang penting, Sodap !!


Desert untuk abg Man...
Konon jer untuk abg Man tapi sebenarnye I n Kak Ida yang melantak bagai nak gile...Cover beb... Xnak la bagi orang tau sangat yang sepinggan tu untuk kami berdua..


Dua gadis yang x pernah terlepas pandang... U all nak tau 1 rahsia x?? Tengok si baju merah tu, punye beria die senyum, padahal kan I bukan truely nak snap pic die... I nak snap makanan yang bertimbun depan diaorang tu...Giler Arghh!! x padan kecik, melantak,baik punye layan............ Bersepah bersepai depan mata dorang.... Buat Ain n Mas, jangan marah aaaaaa.......... Saje nak nyakat korang.....

Monday, October 6, 2008

Baraan Raya 051008




Wah !! Meriahnye raya... mane x nye, punye bersemangat kitorang beraya.Walaupun ade geng2 yang x dapat join tapi tetap meriah...Tambah2 plah kitorang dah ada peserta baru.Sape lagi kalo bukan suami Effa yang selalu buat kecoh... Ade ke patut baru jumpa kawan kitorang 2-3 kali dah macam kenal lapan taun...bak kata Bob AF "Mesraaaaa !!".. Terlebih sudah !... hehehe.. N aku pun dengan confusenye tertanya2 "kami2 ni beraya rumah kawan saper ni??" Apa pun tahniah la kepada Azli kerana berjaya meng'havoc'kan suasana raya tahun ni..





Ni antara gadis2 ayu yang ada....Acewah !! (sesuai ke???) Walaupun ada antara kami yang sudah berumah tangga, dan yang telah menjadi tunangan orang.Kami tetap maintain bersama...Kire sampai mati la berkawan...x putus......



Kaki2 yang penat jalan beraya... (mengikut arah putaran jam : Md Noor, Azli, Effa, Linda, It's Me, Ulfa, Awin)

Di sini I nak sertakan Tag ucapan raya buat semua...

" Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera ...

Terlebih dahulu saya ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada yang terlibat yang telah menyertai Baraan Raya Tahun 2008. Ampun dan maaf kami pinta andai ada salah dan silap kami selama ada dirumah orang... Kepada Azizas, terima kasih kerana sudi menaja lokasi penggambaran raya tahun ni...Diharap pihak anda akan terus bekerjasama dengan kami di tahun2 yang akan datang.... Kepada Linda, terima kasih juga kerana menaja lokasi penggambaran walaupun sekadar tangga dan halaman rumah. Buat Awin dan Ulfa, terima kasih kerana menyediakan pengangkutan kepada kami2 yang x berkenderaan.

Ditujukan khas buat kawan2 yang lain yang mane kami x sempat berkunjung-kunjungan, Maaf kami pohonkan dari jauh. Tapi kalo u all buat open house, Insya-Allah kami akan datang.Akhir kata, salam sayang dan rindu dari kami di kejauhan ini.. Salam Aidilfitri buat semua !! "

Thursday, October 2, 2008

Inai Raya

Di pagi Hari Raya


Our hands......


On Monday nite I dah pakai inai ni...My sis yang buatkan together2 ngan all my little cousin's... N on Tuesday I keje lagi.Pastu leh plak my big boss "Mr Chek" kata my hand kotor...Kurang asam..... Isk..teruk betul...xde seni betul la mereka2 ni....My sis dengan sekretif mungkin do for me,Leh plak die kata gtu....Cam x best je dengar....Actually I berniat nak pakai sepuluh2 jari tapi kang jenuh plak I nak menjawab dengan orang...Kang mesti dorang kata I baru kawin...Tapi,maybe b4 I keje this Monday I nak pakai jugak la....See la how.... :-)

My House

Ni Ruang tamu umah I yang jarang di jejaki oleh kami sekeluarga....Bile time ade tamu, especially raya baru la kami jejakkan kaki ke sini.......

My dapur punye site....bahagian feberet famili I. Setiap hari kawasan n ruang ni la yang menjadi ruangan kami memenuhi hari2 kami...Kat ruang dapur ni lengkap dengan TV n tempat melepak untuk menonton...So,mmg ni la port paling best !!

Pandangan hadapan My House

Pandangan sisi

Pandangan sisi (belakang)

Amacam ?? ok x?? Bagi I, bolehla... Alhamdulillah ada rumah camni...Sekurang2nye selesa untuk kami sekeluarga... Kalo sedara mara dari Singapore datang ramai2 pun masih boleh berada di tahap selesa lagi..

Memilih kacang....

Mari memiih kacang bersama Tok Mummy

Alo baby.... yeye je tuh pilih kacang....ada yang baik punya ka?? Punye la bersemangat die memilih....ntah iye ntah tidak tu milihnye...??

Uih....yang ni x elok ni kacang ni...xleh dimakan ni.... korek2 lagi,ade x yang x elok lagi bawah2 ni......
Hah!! dah ok dah Tok Mummy...dah boleh masak dah yang ni. Sume ok.Raihanah dah pilih yang elok2 jer......

Raya Preparation





Ni antara preparation my family sempena raya kali ni... Ni la keje I tiap taun kalau raya kat Malaysia... Wat ketupat.....




Dah masak dah... See....turn my mom n my dad duk mengerjakan ketupat tu... I nyer job dah settle... Kan tadi I da anyam ketupat.. Ni turn dorang lak masak n 'jemur' ketupat ( sesuai ke perkataan tu..?? cam pelik jer....??)





My mom yang sentiasa bersemangat memasak lauk2... Macam bese...malam raya mesti kuah kacang n Ayam Kicap or Ayam Masak Merah dah tersedia... Sok pagi baru I n my mom masak Kuah Lodeh n I nyer keje isi kuih dalam bekas kuih....Huhu............ Itu biasa..........

Juadah Hari Raya

Ni kek Sarawak yang di buat khas oleh Makcik I dari Sarawak... ada la 2,3 jenis dia buat...Sedap...bukan setakat nampak sedap tapi mmg sedap tau!!

Tu tgk la tu...punye semangat my auntie n my mum makan kek Sarawak tuh....Nyum2........

Ni plak kuih2 kat umah Pak Ngah I, I pun confuse...macamane leh ada kek...x tau la kalo ade yang menyambut hari lahir... Tapi sape erk...???? (ntah, xtau la plak...)

Ni kuih paling sedap kat umah I ( my cousin yang kata)... Namenye kuih semperit !! punye die melantak kuih ni sampai habis sebalang.... Sedap sangat ke along...??? Kalo sedap sangat tahun depan leh order... huhuhu....