CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Thursday, April 25, 2013

Littlewhiz.Com Warehouse Sale 26-28 Apr 2013

Jom pakat pergi ramai-ramai.....


LittleWhiz.com Wish List
LittleWhiz.com Warehouse Sale Part1

LittleWhiz.com Warehouse Sale Part 2
Sila membeli belah di page mereka bagi yang tak berkesempatan nak pergi kedai...

Wednesday, April 24, 2013

LittleWhiz.com Special Payment Plan (SPP)

Ok, mari saya ceritakan tentang Skim SPP..

Masa saya duk godek2 website Littlewhiz tu, saya terbaca yang dorang ni bole buat SPP ni. Dia sebenarnya ala-ala bayaran ansuran dengan syarat:

 1. Kene buat pembelian RM1000 ke atas dalam satu resit. Yang bagusnye harga seribu tu boleh campur-campur barang. So amik jela korang nak apa. Nak breastpump, tilam, stroller, baby cot, botol, apa-apa jela yang ada kat kedai Littlewhiz tu, bole gabung beli sampai total price RM1k dan lebih.

2. Barangan korang, Littlewhiz akan reserve terus bila korang dah buat 1st payment.

3. Ansuran boleh dibuat secara 2-4 kali. Nak bayar berapa tak kisah janji maksimum 4 kali bayar, habis bayar baru dapat barang sume. Bukan korang bole dapat barang sikit-sikit ye. No No No. Habis bayar total barangan, baru leh angkut sume barang bawak balik.

Haaaa bestkan.. xde la rasa selepuk duit berkepuk nak kuarkan kan..  Dulu saya pun buat begini. Heee Mudah bukan. Jadi sila la melawat Littlewhiz.com untuk bershopping sakan.

:: nota :: jangan lupa like FB mereka dan jugak sign up newsletter..

Around the event

Takyah tulis banyak sangat kot. Just nak tepek pictures ja... saje collage kan pic kalo x mau berderet pic nak masuk. malasla.. cukupla nih...






Tuesday, April 23, 2013

D presents

Terima kasih semua atas segala hadiah dan angpow yang kalian berikan untuk Faeq...

Presents of d day

taraaaaaa sudah di buka. Siap kakak Nana tolong bukakan lagi.

Ini hadiah terkemudian dari Bonda ofismate.

Present from abang Izz

Ni yang terlatest.. baru dapat 23/4/2013 Thank you kakak Dahia.....

Birthday Cake

Birthday cake bertemakan sesame street yang cantik dan sedap ini (serius sangat sedap) adalah di tempah khas dari Jasmeen Home Delight, Shah Alam. Dalam kul 11 pagi tu gigihla mak pak ni lari jap ke SA g mengambik cake ni. Bile dapat tu, terus mak berbunga hati sebab it's exactly seperti apa yang saya impikan. BIG THANKS to JHD.






:: nota :: appear in their blog too. Tentang harga atau apa saje, jangan PM saya. Sila PM kepada tuan JHD...

Monday, April 22, 2013

Littlewhiz.com

Littlewhiz.com adalah tempat favourite saya dikala hendak membeli belah barangan bayi. Memang tempat pertama saya tuju kalau saya nak beli apa-apa. Biasala bila beranak kecik nak window shopping menelek barangan adalah tidak mudah. Jadi online shopping la jawabnye. Sebenarnya sejak mengandung memang la saya selalu keluar masuk kedai maya ni sebab biasala kan, anak pertama memang macam2la nak dibelinye. So after puas membelek menelek dan pangkah2 newborn list, jadi kami sepakat utk habiskan mana2 yang masih outstanding tu dengan membeli di sini. So akhirnya kami decide utk beli breastpump Medela Swing package, Autumnz sterilizer & warmer dan set tilam bayi disini.

Medela Swing Package

  
Autumnz Sterilizer & Warmer




Set tilam bayi

Semua barang2 diatas kami beli dengan menggunakan skim SPP. Di usia kandungan 7 bulan kami memang dah beli sume barangan ni. Dah, settle tak payah nak pikir2 lagi apa nak di beli. Memang kami habis licin kan beli sume ni kat Littlewhiz je. Lagi satu kelebihan buat kami adalaha sebab kedai ni dekat je ngan rumah kami. Heeeeee So kepada ibu-ibu bapa-bapa to be to sila jengah Littlewhiz untuk dapatkan barangan keperluan bayi anda. Tapi jangan lupa untuk kamu wahai ibu-ibu pun ada jugaka yer.. bapa sila sediakan wang tunai dan yang seumpamanya secukupnya...

:: nota :: nanti saya update pasal skim SPP






Thursday, April 11, 2013

Twinkle Totz Set Tupperware bayi


Twinkle Tup
Bila tengok iklan ni dalam katalog Tupperware terus jatuh chenta. Dan makanya saya telah menjebakkan diri dalam membelinya.

 Taraaaaaaaaaaaaaaa.... dis is for you my little baby. 

:: nota :: selalu kalah kalau dalam membeli barangan bayi. Ni pun tengah menunggu 2 parcel lagi barangan bayi. Will show show later.....

Monday, April 8, 2013

Candy Buffet

Yes, sekarang kang memang trend membuat candy buffet kan. Jadi mak ini pun beria2 la nak buat jugak. Takde la over sangat sampai nk hire ke apa. Just buat yang simple je. Guna pakai apa yang ada di rumah tu hah. Balang2 kaca pinjam kakak punya, pastu kerah si abang DIY kan balang2 tu, susun2 atas meja, siap!

Abang sedang menDIY balang. Saya cuma suruh abang balutkan crepe paper kaler2 tu, pastu tampal dengan sesame street kartun yang saya dan adik dah potong.

Yeah... seperti itulah balang yang saya mahukan. Simple je kan.

And this is a candy buffet. Ada snack & sweets, marsmallow, fruits and tak lupa saya sediakan chocolate dip..

Thursday, April 4, 2013

Birthday goodies

Untuk bahagian goodies, saya decide nak bagi mangkuk Ikea bersama sedikit makanan yang sesuai untuk bayi-bayi. Maka saya decide untuk letak biskut butang dan biskut Alphabet dalam tu. Maka sesi repacking biskut-biskut dah bermula seawal 3 minggu sebelum majlis, Memang tak banyak tapi saya bulan March adalaah bulan yang penuh dengan agenda. So mana yang bole kami siapkan awal, kami proceed. Tapi betul2 siap sampai end process memang the day before event la. Masa tu tinggal pasang sticker, masukkan biskut2 yang dah repacking, masuk plastik and seal.

Mangkuk ikea


In loose
Sesi masukkan biskut, pasang sticker dan seal.
Queue for seal
End product bersama tuan kecik


Wednesday, April 3, 2013

Invitation Kad & Sticker

Untuk invitation kad, mulanya saya nak buat sendiri je. Tapi bila sedar diri yang tangan sememangnya kejung, jadi ada baiknye saya minta kakak ex-ofismate tolong designkan. Memula saya cuma minta kakak ex-ofismate tu tolong designkan. Tapi bila ada urusan2 yang tak dapat di elakkan saya terus mintak kakak ex-ofismate print kan sekali semua. Ada juga drama di sini. Sebab memula saya nak invitation kad tu dlm bentuk poskad. Depan adalah invitation dan belakang map. Kenapa saya nak map? sebab kawan2 ofis saya bukan duduk area Klang. Jadi perlu la jugak untuk mereka sebagai penunjuk arah. Tu yang request nak map tu. Tapi akhirnya kami setel cuma dengan invitation kad atas kertas A3, kami kene potong dan lipat dua. Begitulah....

 

Masuk plak bahagian sticker, saya mintak 4 warna asas tema sesame street. 25pcs untuk setiap warna. Di sini ada sedikit mslh teknikal sebab saya sendiri tak ukur mangkuk goodies tu. So kakak ex-ofismate design standard size la kan. Tup2 masa sesi tampal menampal, sticker tak fix dengan mangkuk. Jadi akhirnya saya terpaksa adjust skit sticker tu untuk bagi dia muat cun-cun dengan mangkuk goodies. 
 


:: nota :: terlalu banyak isu untuk menyiapkan invitation kad & sticker ni. Dan kebanyakan isu nya adalah sebab masa. Tapi end of the day, saya sangat berpuas hati dengan kad & sticker. Mungkin kesalahan & isu yang timbul memang dari salah kami sendiri. Apapun, thanks kakak ex-ofismate for your help..

Tuesday, April 2, 2013

DIY : Birthday banner sesame street theme

Perjalanan untuk persiapan majlis harijadi Faeq sudah bermula. Secara sederhana tapi saya nak ia seperti yang saya bayangkan. Saya dah tetapkan tema Sesame Street untuk majlis tersebut. So memang secara gigihla saya menyiapkan sedikit demi sedikit apa sahaja untuk memenuhi tema tersebut. 

Ini bab birthday banner. Yang tang ni memang akhirnya saya meminta bantuan Adik BFF untuk mensiapkannye. Tapi segala bahan, mengoogle dan mak nenek saya la kene beli dan sebagainya. Beliau cume buat kerja cut n paste aje. Puas ati sangat2 kot.. Adik BFF memang pandai kalau buat2 kerja DIY ni. Ni kalo saya yang buat entah bole siap ke tak. Terima kasih byk2 Adik BFF.