CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, November 24, 2010

CONTEST # Twitter Account - 25th follower

update 24/11/10: CHOPP!!! contest di tutup sekarang kerna yan sudah jumpe pemenang. Will shout2 later k... 

Sape ada akaun Twitter??? Meh kawan2 add Yan. Leh kte twit2 sesado.. Anyway, I have a gift for uols yg menjadi follower Twitter Yan yg ke-25. Sape yg Yan accept di tempat ke 25, I will send you a small2 present.... Mari klik dan menjadi follower yan sekarang...

image
Tengok !! sekarang yan ada 15 follower another 10 person to go and 1 of you will be a lucky person..
Hadiah apa?? xde la mahal2, tapi sekadar memanjangkan silaturahim, Yan agak korang mesti x kisah kan walau apa yg yan kirimkan buat kalian. Jadi.. tunggu apa lagi... mari klik and be my follower.. Muahhhhsss!!!

Macamane Yan pilih korang untuk menjadi follower yg ke-25?
Owh yg tu, kalo yan accept nama korang dan terus angka follower tu berubah ke no 25 makanya kamu orang  la yg bertuah itu. Yan akan umumkan di sini dan juga akan PM kamu di Twitter la. Mane lagi...

Kenapa follower yg ke-25?
Sebab 1/12 nnt ialah birthday Yan yg ke 25. Tahun lepas follower blog yg ke-24 dah selamat terima habuan, sekarang giliran korang plak untuk terima ole2 dari Yan.

Ok !! Click on the below icon and you will be directly link to my Twitter account.


Friday, November 19, 2010

Kain Pasang = Nikah

Sambungan cerita.. alkisahnye, dua kali kene pilih busana pernikahan kami. Sekali dulu g pilih masa time pembukaan Jakel SA ni. Masa bulan 5 camtu. Kami siap dah pilih kain apa sume n cume bayar deposit sahaja. Since kami nk pakai bulan 3 nnt, jadinye kami decide tuk simpan dulu kain tu kat Jakel spy kalo tetibe kami ni beralih arah nk mentukar  corak/material kain kepada sst yg lain yg di luar jangka, itu boleh di beresi. Ada la dekat setengah tahun Jakel peram kain aku tu. Kain n sampin je yg dorang reserve tuk aku. satin tu x la.. sbb mmg banyak stok dorang ni. Jadi x pyh nk reserve.

Pilihan tapisan pertama masa bulan 5 ari tu.
IMG_0182
 IMG_0184IMG_0185

Pilihan tapisan kedua Ahad lepas



 IMG_1694 IMG_1692
IMG_1696IMG_1695
Hah!! yg mane cantik?? Ke dedua cantik?? yg mane plak menjadi pilihan kami??? korang teka je la, jwpn nye bulan 3 nnt aku tepek gambar. Kenapa bulan 3?? Sebab bulan 3 baru aku nk menikah kawin jadi mestila bulan 3 baru aku show2 pic nnt. LALALALA. Tinggalkan la komen and footprint kot2 nnt aku baik hati nk bg doorgfit aku kat korang. Mahu kah???

p/s: x sabar n teruja nk kawin… xoxoxoxo

Thursday, November 18, 2010

Memilih Busana Pengantin di Jakel SA

Mentengok kain di Jakel bisa membuat aku mabuk kain. Mabuk kepayang punye.. Tu blom tambah giler kerna kain sume cantik2 bling2 yg membuat mata aku terbuntang2 nk mencari kain. Jadi tips untuk mencari kain di Jakel tanpa rasa terloya2 adalah, set ur theme. U kene tahu nk material apa, kaler apa sbb itu le bih mudah bagi kamu. Tujuan duk kat tempat yg bling2 gni sbb nk mencari kain pasang tuk nikah kami nnt. Apa yg aku jumpe??? jom jalan2 tgk kain dulu.....




Sunday, November 14, 2010

Palek Wedding 13/11/2010

Tengok gambar je la.. Ni majlis perkahwinan sepupu saya si selang beberapa rumah... 

SELAMAT PENGANTIN BARU !
Semoga berbahgia hingga ke akhir hayat...

IMG_1634

IMG_1624
IMG_1629

IMG_1638
IMG_1646
IMG_1650
IMG_1656
IMG_1667
IMG_1686
Penutup mesti ada budak mentel...

Thursday, November 11, 2010

Sesi Buka Hadiah

Sambungan dari entry ni 

Princess Dress
IMG_1599
IMG_1601
IMG_1604
IMG_1607
IMG_1608
IMG_1609
IMG_1610
IMG_1612
IMG_1615
IMG_1618
IMG_1619
IMG_1620

Raihanah 3rd Birthday Party

Ahad lepas akak buat Birthday Party Raihanah. 3 tahun sudah ini budak.. Tema adalah princess. Eicehhh xdela, tema adalah sukati ko nk pakai apa. Hohohoho
Nana Birthday Girl
Sebelum parti bermula. Die pertama yg siap. kalo bab melaram mencantik mmg bg kat die. 
Sementara menunggu kehadiran tetamu mak pak die. Bukan tetamu birhtday girl. Ramai gak la yg akak aku jemput. Jiran2, geng2 mak aku, sume die kasi panggil. Ala, rezki anak2. Sesekali panggil org ajak makan kan.
Kek made from Bees' Klang. Harga RM57 untuk 1.5kg.
Kek kami dah order ari Jumaat masa cuti Deepavali tu. Ari Ahad n mr Fizwan yg g ngambik nyer.

Nana Birthday Girl (7) 
Mentiup lilin sambil kami ramai2 nyanyi2
"HAPPY BIRTHDAY TO YOUUU.."
"HAPPY BIRTHDAY TO YOUUU.."
"HAPPY BIRTHDAY TO NANAAA.."
"HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUUUU.."
fuhhhhhh!! (bunyi org tiup lilin)

"potong kuihnya...potong kuihnya.. potong kuihnya sekarang... "
pandaiiii  gud girl la Nana ni...
Nana with Mommy n Intan payung (bapak eee di panggil intan payung. mau melekat sampai ke besau tu karang panggil gtu.)
Wif abg Afiq
Wif Me n Cik Wan
  
Aloloooo cayang nana sangat2.
Ahli mesyuarat tingkap mama
kalo posing mmg bagi die. pantang nama kamera laju je tadah muka. Ikut sape??
Wif Abg Afiq n kezen2.
Sape budak ini?? Al keterlupaan sudahhh
Mak longs' Family
Abg Aus n kak Jijah tapi awat kak Jijah tidoq tu??

Thursday, November 4, 2010

Multi Compartment Cosmetic Pouch a.k.a beg mekap a.k.a bag organiser

Multi Compartment Cosmetic Pouch (nama sintifik) a.k.a beg mekap a.k.a bag organiser baru di datangkan khas dr Cosway.. Ada sesape nk beli. boleee.. sila roger2 aku kalo mahu. Insya Allah, review untuk produk2 Cosway yg aku beli pakai akan aku tatap kan buat kamu2. kalo nk order pun bole.. bole tglkan komen kalo rasa2 ada yg berkenan. 

Bagi aku, ini bukan sekadar beg mekap, tapi siap jadi beg organiser sbb besar giler ok. Kalo barang mekap korang banyak berbakul2, mmg cantik ar ni muat mampat leh kasi dumppp je sume dlm ni. Tapi kalo barang mekap ko ala2 je, it's like ko cume ada compact powder, lipstick, lipbalm blusher mcm aku ni hah. mmg berlebih2 ruang la beg tu kirenye. Tu yg aku kata aku leh convert nama die jadi beg organiser. hah gituuu


IMG_1454 Ni gambar beg mekap a.k.a bag organiser yg dah aku mampatkan dgn brg2 aku.
Tepi depan blkg ada zip compartment so bole la mampatkan brg jgk. dlm pun ada lg satu tmpt berzip.


IMG_1455 Hok sebelah tu je yg aku sumbat brg mekap.


IMG_1456
Hah ni yg sebelah sisi lagi. Aku sumbat la tisu, wet wipes, shopping bag, dll. Ko nampak sdri kan compartment die byk giler kot. sampai aku x tau nk selit apa kat situ. 



Info:
Code : RA0215
RRP  : RM49.90
Size   : 22 (L) x 8 (W) x 15 (H) cm

Wednesday, November 3, 2010

Psiko ke hape ko ni???

Kejadian petang semalam yg membuat aku terpikir ttg mslh org yg agak 'cacat'. Smlm , nk jadi cerita aku balik awal sharp2 gerak dari ofis. Jalan2 kedek2 mcm bese la naik bas turun bas. Tup2 sampai masa aku nk melintas jalan kat depan CM, ada mamat duk ckp ngan aku

Eh, takut la motor ni laju betul
sambil aku toleh die aku pun tengok je la die. Mmg masa tu aku pun takut nk melintas sebab motor tu laju dan aku selalu berhati2 / menjauhkan diri dari terserempak dgn kenderaan/ motor2 yg berdesup sbb nk ngelak dari kejadian yg x di ingini. ok fine. 

Tetibe die tego lagi n siap jalan sblh aku. Sibuk duk tnye aku keje mane, nk balik mane, yg x tahan tu siap tnye aku 

Ada sesape nk keje gomen x? sbb I keje kat bhgn pengambilan. Leh la email i resume n bla2  
(mls aku nk cerita pjg)  lorrr pe kes la mamat ni. Dah die nek bas sekali ngan aku pulak. Kebetulan bas plak kosong, dah die duk sebelah aku. Aku cuak la weii aku dah la x kenal ko sape pastu dah siap nk beria2 berbual ngan aku mcm aku kenal ko lama bertahun2 dah. haishhhh... 

X sudah dengan tu, die dah start nk perkenalkan diri siap nk salam2 ngan aku. Ehh ko ni pe kes?? Nasib aku ni mmg bukan jenis nk sambut2 huluran salam2 dr lelaki. Jadinye aku refuse to except ler kan.. Ok fine, ingat kan die berenti setakat tu tapi rupenye die duk membebel kat aku yg kononnye aku ni layak jadi model la, apa la, pastu duk nk toleh2 muka aku  ( its like die g tadah muka die depan muka aku) tapi aku mmg xde la nk pandang muka die. Jeling pun idak ler... dan sepanjang jalan die nk berbual ngan aku tapi aku cume hurmm haaa hurmm haaa camtu je la. die siap kuarkan HP duk tunjuk pic die jadi photog utk model2 la apa sume.. Last2 jalan terakhir, aku duk pejam mata ala2 mahu tido. Padahalll takut punye pasal, baik aku pejam mata dari melayan org psiko ni. 

Kesimpulan, dari sume cerita yg die duk pusing2 cerita kat aku, aku pun x tau apa sbb aku ye kan aje apa die duk ckp kat aku. Koser aku nk melayan nyer. Selamat je sampai Klang, aku cepat2 blah. Aku x tau apa motif die sebenar sampaila aku shout kat twitter n FB pagi tadi and aku dapat satu respon yg wat aku pikir, mungkin jugak org ini punye niat spt yg di komen2 oleh kawan2.. ya Allah, bersyukur pada mu kerna engkau menjauhkan aku dari bencana yg merugikan... Syukur la....


Haaaa ko baca, melalui renungan mata dan sentuhan org bole pukau kite. Ya Allah, nasib aku sts berhati2 dgn org yg x kenal. Jadi kawan2, jadikan cerita ini sebagai pengajaran buat kamu2 agar jangan mudah percaya dgn org yg kite x kenal dan mahu beramah tamah, Bahaya OK.

p/s : kawan2 tolong berhati dengan sesiapa pun kerana kite x pernah tau apa yg terniat di hati dorang. lebih2 lagi yg perempuan, amalkan membaca ayat kursi selepas solat kerna sekurang2nye kite telah berusaha menjaga/mempertahankan diri. Insya Allah.. mudah2an kite suma terhindar dari segala perbuatan keji dan mungkar manusia lain...

Kami di sepanjang majlis perkahwinan

Random pic kami di sepanjang majlis perkahwinan di Banting Ahad lepas. Tapi mesti gambo aku yg sikit. Menci tauuu... gambar korang2 bertabur kan...

IMG_1457
Ini anak uncle.. pantang jumpe mesti die je la yg berkepit. sampai aku pun tersisih2.

IMG_1462 
 hah.. ni anak mommy. kalo posing bergaya mmg bagi kat die. mmg x tahan ar.
IMG_1467 
 bakal pengantin lelaki. (nnt laaa taun depan, bukan ari ni)

IMG_1495
 dua beranak ni memanjang la nk tabur rmuka dlm camera aku. dah muka aku mane nk letak?? haishh

IMG_1497
 Si comel Raihanah Jasmina. Budak yg asik budget cantik. sampai x nak rebut gula2 sbb budget ayu. HAHAHA x tahan....

IMG_1499
 Kami dua beradik..

IMG_1506
x payah crop la pic blkg2 tu.. korang tgk aku saje udah la...

IMG_1525
 last... sblm balik, amik sdri jerk sbb mr Fizwan dh calibut g amik kete. XOXOXO..

sekian.. wasalam dari kami ~mr Fizwan, Yanz, Cik Ina, Nana