CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, December 30, 2008

Makan2 @ Singapura

Teh Tarik !!

Makan...makan...makan @ salah satu kedai yang pernah masukJalan2 Cari Makan Singapura

Nasi Beriani Ayam

Mee Goreng Mamak
Yang menarik tentang Mee Goreng ni ialah.... kalo kat Malayisa kan Mee goreng kaler hitam kan tapi kalo kat Singapore, mee goreng die kaler merah. Dorang memang ada kaler yang diletak masa masak mee tu n menjadikan mee tu kaler merah.

Murtabak Singapura

Ni antara makanan yang famous kat Singapore. Nampak sedapka...(mmg sedap pun.)Kalo aku balik sane, mesti nak mkn sume benda2 ni. Nak jadi cerita disebabkan nafsu makan yang membuak2 + teman my Honey makan, berat badan aku dah bertambah 2 kg dalam masa 1 minggu. Terer x?? Betul2 gile.. So sempena tahun baru ni azam jangka masa pendek aku, aku nak kurus kan badan balik.Want come back to my ideal weight...huhuhu.............tapi aku lupa nak snap pic beafstick (atau lebih dikenali sebagai sos tulang) makanan ni pun special sama cam mee goreng tu.Nnt kalo aku dapat snap, aku upload tuk tunjuk kat u all camne rupa bentuk sos tulang Singapura...

Sekitar Singapura

@ Admiralty MRT Station

Inside the MRT Coach

Double Decker Bus

In front of Singapore Flat

Masjid Sultan @ Bugis

Xde apa aku nk publish sbb x banyak pic yang aku snap cume ni skit2 je..Bukan apa.bz sangat bershoppping + melayan kerenah Raihanah samapi x sempat dah nak bergambar... tapi kire ok la kan, ada gak pic kenangan kat sane. Ikutkan kitorang nak g Merlion n Sentosa tapi x jadi coz cuaca yang kurang baik n agak susah untuk kitorang pergi dalam cuaca camtu. Harap2 nex time dapat la kitorang g. huhuhu......

Changi Airport

Tunggu bus ke Changi Airport....

Wa..... Bye2 sume...kami dah nak berangkat....(Ceh!! perasan)

Juz Arrived...

Xmas Tree...
Sambutan Xmas kat sini memang meriah.Kat mane2 pun dorang ada bina Xmas Tree. So mana yang berkenan tu apa lagi...snap la.... I akan publish banyak lagi pic sempena sambutan Xmas kat Changi Airport ni...

Naik Skytrain to another Terminal. Kat sini ada 3 terminal.So yang menghubungkan antara T1 - T3, dengan menggunakan skytrain...

In the Skytrain

Wif My Lovely Cousin + Mickey n Minnie

Senyum... Wah raihanah semangat nak amik pic siap bertepuk tangan lagi...

So nice kan.... Masuk dalam tu bau harum je...Penuh ngan bunga2 segar....

Ni sesi menekap n warnakan....huhuhu.... Tengok la...yang dah besar2 pun duk ralit nak join gak.... (termasuk la aku.Tetap nak join. Skali sekala apa salahnye jadi kanak2 kejap)

Ini hasilnye.. Sengaja aku pilih picture ni sbb kan ke aku kat Singapore !!

X'mas Nite Eve @ Singapore

Malam Xmas, kitorang g tengok lampu2 kat Orchard Road...Wah memandang aku dah lama x merasai saat ni aku rasa xcited tapi bile ah sampai sane malam tu ada skit rasa kecewa sbb dah x best cam dulu2... dulu masa aku di zaman kanak2 banyak Santa Claus n mcm2 replika yang dorang bina n mmg menarik perhatian n seronok bergambar tapi kali ni mcm hamber je tu yang aku pun x banyak snap pic...Macam xde apa yang menarik untuk di snap. :( so korang blasah je la tengok pic yang x seberapa sempena Xmas 2008 ni.

It's Me n Honey

Wif my cousins

Wif Daus n Jijah

My Little Cousins wif snow man

Birthday Party @ Changi


Happy Birhtday to you...
Happy Birthday to you...
Happy Birthday to U All...
Happy Birthday to you....

Happy Birthday to Me, Kak Biah, Nurul, Syida n Athirah !!
N expecially for Nurul, Happy 21st Birthday......

Overview around the Chalet @ Changi

Tahun ni sempena birhtday Nurul yang ke 21 kitorang celebrate birthday ramai2 kat Chalet @ Changi... Seronok jugak la coz sebahagian besar family sblh mama stay kay chelet tu for 1 nite..So, for me, its very happening n we all very enjoy this event....

Birthday Cake n Cup Cake !!
Very nice to see n very nice to eat. Yummy...yummy......

All of the Birthday girl....
(Dari kiri : Nurul, Kak Biah, Athirah, It's Me, Syida )

Potong jangan x potong.........
Jom potong kek beramai2.

Mask !!

It's Me !! wearing Mask.

Bakar...bakar banyak2 sket...Lapar dah ni....x kan nak makan kek jer kot...

Ni la chalet yang kitorang stay....

Malam tu ramai gak kawan2 birthday girl yang datang ( xde la termasuk aku. tang mana plak aku ada kawan kat sane..hehehe......) Alhamdulillah...Majlis berjalan dengan lancar n meriah.Makanan pun cukup n sumenye habis la di makan... Menu malam tu, Pulut+rendang ayam, Beafstick (Sos tulang)+France Bread, Bihun n Mee Goreng, Pisang n keledek goreng, Air n Cocktail, plus beberapa jenis ikan, sotong, udang n ayam bakar..... So happening n buat sume yang menyambut hari lahir pada bulan December, Semoga panjang umur murah rezeki n semoga apa yang dicita2kan akan menjadi realiti.... Love u all !!

Thursday, December 18, 2008

Dah Pergi Ke Singapura ?!?


Yeah !! esok aku akan go to Singapore!! Aku cuti 10 hari. 30hb baru aku start keje balik...Syok oooo dapat cuti lama2...N yang paling wat aku bersemangat, I go tegether wif my Honey...YEAH!!!! Wah, rasa x sabar nk g sane.... Lalalalalala.......... Dah cadang2 dah nak snap pic banyak...n i will publish for u all nnt erk....

Aku mcm x penah g plak kan...Actually mmg dari kecik, tiap2 taun aku akan g Spore almaklumlah....Mama kan mmg asal dari Spore.So kire balik kampung la kan....tahun ni kire kali kedua aku balik la coz Chinese New Year ari tu aku n family dah balik gak...So,kepada sedara mara aku kat sana, tunggu kepulangan kami n yang pasti, kitorang ada big even kat sane nnt........To all my fren here, i will miss u all...Jumpa lagi nnt, n wat Mohd Azrin, adik mtk maaf sbb x leh attend ur wedding day on 28.12.08. Apapun, adik nak ucapkan Selamat Pengantin Baru n Selamat Hari Lahir....

Monday, December 15, 2008

Di Penghujung 2008

Hai...... dihujung2 tahun ni makin melambak2 keje yang aku kene siapkan. Mana ngan Invoice aku nak key-in, melayan kerenah auditor yang nak itu n ini, tu blom kire kerja2 dluar jangkaan yang akan dihadapkan kat aku.Hai....nasib2....ni la harga yang perlu di bayar oleh aku dalam usaha mencari rezeki....

see my table !! dah mcam apa dah...sume aku campak n bersepah kat situ..hehe.....Ni kire skit, kadang2 sampai x cukup meja dibuatnye.

Tapi apa pun aku tetap ada teman.... Chewies Maskot!! comel dak?? die mmg akan sentiasa melepak menemani aku wat keje n port die mmg sengaja aku letak kat atas keyboard (mcm dalam pic tu..)

Kebetulan ni minggu terakhir aku masuk ofis... Jumaat ni aku dah start cuti n go for Holiday!!! Yahooooo!!! Sebenarnye sedih gak sbb tahun ni aku x dapat join g Annual Dinner sebab dah ada plan yang lagi baik punyeee (bak kata Dafi!) So, harap2 tahun depan leh la aku join n moga2 tema yang lebih menarik buat aku..Ha3...... K la, nk smbg keje....kang nak cuti, keje tergendala, x syok ar........

Friday, December 12, 2008

Disekitar majlis Emi Diana Bertunang

Pulus + Emi

Kami sentiasa mendoakan kebahagiaan mu....

Doa yang x putus2 dari kami....

Wah!! ko ingat ko sorang jer ke yang ada cincin tunang Mi ??? Kitorang pun ada gak la......Huh!!

Wah!! ceria ko nyah !! Apa dah hilang gementar ko ??

Baru hari ni aku dapat pic ni dari Emi walaupun majlis dah berlangsung hampir sebulan yang lalu. Ala...pepaham la Emi tu, kalo x diketuk x dapatnye tambahan pulak die kan BZ women...So, baru skrg la aku dapat tangkap n mintak die pic ni. Menyampah.....!! Apa da...........

Di Zaman Kegemilangan 1990-an





Hahahaha.......comel x??? Tengok betul2.......kenal x sape?? sape laie kalo bukan cute girl n encem boy !! (ceh..perasan sensorang la plak!! ) Ni pic masa kitorang kecik2 tapi x tau la masa tu umo bape. X leh nak ingat dah tapi my pic tu dalam darjah satu ke dua la camtu...huhuhu... Camne la leh terpublish pic di zaman 90an ni... Ni mama la ni punye keje.Ntah mane di koreknye sampai terjumpa my pic.Iskh2......x sangka dah lama zaman tu berlalu... n now i cadang nak upload my pic dr zaman kanak, remaja, n now... (tapi tu ikut tahap kerajinan la sbb ia memerlukan masa untuk i korek my old pics.. )

Wednesday, December 10, 2008

My Cute Baby

Walaweyyyyyy....dah pandai posing dah anak umi sorang ni...Senyum....!!! (ni gegirl ke boboy ni?? konpius den nak oiiiiii )

Vrooom...vroooom..... zam-zam ala kazam........Terbanglah wahai periuk ajaib.....!!

Aik??? Nape x terbang ni umi.... minyak xde ker??? Meh Nana tengok sket !?!

Hehehe....xleh terbang la....xpe la, Nana duk kengkonon jerk la... (umi, ni kalo Mummy tau,die marah kite x sbb kite main periuk die ??)

BAAA CHAK !!
(Umi, kite wat muka slumber jer tau.. Jangan sampai Mummy n Mama tau... RAHSIA !! Lalalalalala........)