CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Thursday, September 30, 2010

Mr fizwan


Lama dh kot aku x tepek pic mr fizwan kat cni. Dh mcmane nk tepek kalo xd pic tbaru. Puasla aku telek belek korek dlm album folder mmg xd 1 pun pic br dia. Ni ha,dh dpt sbb bile ada hp br,harus ada simpan pic mr fizwan walau sekeping dua. Ok dah,tu je nk bgth. Entry lite2 sajork d pg yg hujan lbt ni.

Slmt mentelek. Tapi jgn telek lm2 sbb nt jatuh cinta.. (Aku je la tu,korang x kannnn)

Salam Syawal 1431H

Sticky Post Entry. Sila scroll bawah2 tuk entri2 seterusnya TQ.

SALAM SYAWAL 1431H

Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf Zahir dan Batin buat semua rakan2 bloggers...

Sunday, September 19, 2010

7 Larangan Selepas Makan

Tetibe rasa sangat teruja dengan title tersebut. Lagi2 yg subjek no 1. Tapi apa subjek no 1 tu? Meh kite tgk...

1. Jangan merokok kerana adalah tidak bagus merokok selepas makan kerana merokok sebatang rokok umpama merokok 10 batang rokok. HAH!! Sekarang berani ko lagi nk merokok? x takut ke??

2. Jangan makan buah2an. Tapi ni yg slalu org2 Melayu kite terutamanye yg suke buat. Pencuci mulut la kononnye kan. Anyway, mkn buah after habis makan nasi expecially, akan menyebabkan perut kembung. Paling tak pun mkn la buah after 1-2jam or yg terbaik adalah 1 jam sebelum makan.

3. Jangan minum teh sbb daun teh boleh mengakibatkan protein dr mknn akan mengeras dan susah dihadam. Nnt boleh jadi sembelit. HAHAHA

4. Jangan longgarkan tali pinggang/ikatan baik batik (wei, anak dara, mak dara,sape pakai kain batik kat umah angkat tangan??) Sbb x boleh ia hanya menyebabkan usus bermasalah spt terbelit dan tersumbat.

5. Jangan mandi sbb ia akan melemahkan sistem pencernaan yg di sebabkan oleh kurang pengaliran darah ke kawasan perut.

6. Jangan berjalan2 yg mana ia hanya akan menyebabkan kesukaran sistem pencernaan menyerap nutrisi dr mknn yg dah korang telan.  Kan dah rugi...

7. Jangan tidur. Yang ni lg la sgt kepantangan sbb mknn xkan dapat dicerna dengan baik. dan boleh sebabkan gastrik or jangkitan usus.

Wednesday, September 15, 2010

Sony Ericsson Naite

Mari2 aku nk show2 HP baru... Giler tamak... sebulan ni asik nk cite pasal hp je. Bukan apa, Ingat kes HP aku yg hilang and oso HP CSL aku yg dh lego tu org?? Dah kalo Hp aku dh hilang, dah letgo, ko ingat aku x payah pakai HP ke? Pakai Public fone je?? Mana mungkin... Nak jadi cerita, dak ofis aku duk melelong2 HP Sony Ericsson Naite dgn harga runtuh 2 set RM550. Mane mungkin mata aku x terbeliak2 nk beli. Aku angkat 2 skali tuk mr Fizwan. Baru la leh 3G together2.Gituuuu... 

Haaa korang jgn pk yg aku ni beli HP second ke apa. Tak la, ni bukan 2nd hand oke tapi mmg Hp baru. Sume accessories ada sama mcm kat kedai cume xde memory card. Nak jadi cerita, kebetulan kat MJ ada Hp fair, jadi dptla aku sambar memory card terus. 


Sekarang ni sket2 mau 3g sama mr fizwan, sket2 nk mms, sket2 nk send pic to twitter, sket2 nk update status kat FB. Sume la.. Aku mmg suke giler kot HP ni. Kao boleh mcm nak beli sepuluh. Kalo rosak gune yg mcmni lg, pastu lagi dan lagi... apa ku kesahkannn????

Saturday, September 11, 2010

CSL BLUEBERRY 2800T




Sape pernah pakai hp ni?? Aku?? Aku penah gune seminggu je. pastu aku campak kat orang lain. HAHAHAHA...... Bukan la sbb hp ni x bagus ke apa tapi belum cukup memenuhi citarasa aku. Tapi hp ni mmg la terbaik cukup sume spec die dgn camera, radio, built in FB, Twitter, Internet Access sume la ada n tambah canggih ada TV ok.. best2... tapi tula, mgkin aku blom ada jodoh dgn hp ni ko. Selang seminggu aku lanting ke Ude Ain n kebetulan plak die nk cari hp kan. Duk pk2 bincang ngan mr Fizwan, dari aku simpan perap baikla aku lego je... So, xde jodoh dah.. BYEBYE je la..

Friday, September 10, 2010

Ralat tak bila HP hilang???


Pernah satu masa aku beli hp ni tapi malangnye setelah bertahun aku gune hp ni.. TUPTUP on Ramadhan 1431H dah hilang. Dah la bulan2 puasa, nk raya plak tu, HP tu hilang plak. Mungkin tu bukan rezki aku, tapi apa yg aku kesalkan, HP tu hilang di MASJID. Aku x tau la knp org zaman skrg ni. X takut masjid.. Takut maksud aku tu, masjid kan rumah Allah, jadi harusla jgn nk berniat berbuat jahat. Astagfirullahalazimmmm.... mcamane la korang bole terpikir nk buat benda2 camtu. Tu yg aku ngomel kat mr Fizwan, aku duk sentiasa berhati2 sepanjang aku jalan g baik keje ke. Ko tau la Kl tu mcamane kan, tapi syukur Alhamdulillah, aku xde berdepan dgn masalah jenayah. Syukur la... tapi kat masjid plak benda2 tu jadik.. Adoiyaiiiii....  Tu yg kesallllll sgt... 

Nak jadi cerita, aku sembahyang kat shaf belakang skali. kat dinding n mmg org x leh lalu dah kat ctu sbb mmg dah terlalu rapat ke dinding, jadi aku letak beg telekung kat blkg kaki aku je.Dalam tu ada hp, spek mata n tisu je. Niat aku baik, aku x perlu letak kat depan sbb xnak menghalang laluan org tapi hilang. Nasib aku x bawak beg merah aku yg sll aku letak duit, IC, kad2 beg n etc. Dah la,aku mls nk mengata sape. Syak mmg ada tapi mls la nk ckp. Biaq p la... 

Sudahhh angap saje bukan rezki aku. Mudah2an Allah akan murahkan rezki aku atas kecelakaan ini dan juga menjadi rezki utk kami yg bakal melangsungkan majlis perkahwinan. Insya Allah.. Aku sentiasa percaya yg Allah sentiasa merencanakan sst yg lebih baik utk aku atas segala apa kekurangan yg berlaku. AMINNN

Tuesday, September 7, 2010

Sorok bawah mini comforter

Mini comforter kegemaran Nana. Manakan tidak, kalo masuk bilik aku, panjat katil mesti itu yg di cari. Pastu sgt suke main nyorok2 camgini. Aku??? lynkan aje... zasssssss

Ok, sekarang nk menyorok dah. bersungguh2 tolak kaki, tarik tangan sbb nk tutup seluruh badan. Bendalah tu kecik sajork, nnt tutup badan yg dah melebo panjang jadiknye harus la susah nk menutup. Bole... mmg bole tapi payah.. Tapi berjaya ok die tutup sume bdn die...

Nampak?? kepala muka badan dh tutup, kaki je terjulur keluar lagi (refer tu pic sblh kiri). Hok pic kanan tu, dah hampir berjaya. tgl kaki lg sket. Aku tgk je, xde aku tolong die.. nnt die dah siap2 tutup sume, aku tarik je selimut tu. Dah die gelak terkekek2 gumbira. Padahal xde la best sgt pun. (giler x best kalo die dah gelak2 terkekek2. mesti la best...)

TARAAAAA... dah aku selak sebelah kepala tu. Pastu dah gelak2 die tarik balik tutup sorok kepala die. Apa da.....

Monday, September 6, 2010

Mereka buat aku rindu Duo.

Hadoii la.... geramje ngan kak Ati tau.. Tadi kak Ati call tnye ada buat rempeyek ke x.. Agak la kak, ni dah nk raya baru tnye. Yan bukan bukak kilang sampai ada stok apa sume. Sape nk baru la yan buat. HAHAHAHA... Comel betul.. Betul jugak sbnrnye kak Ati dr tahun lepas nk Tumpi tapi xde rezki lagi nk membuat tuk kak Ati. Insya Allah nnt raya haji ke raya tahun depan ke hallo yan awal2. Baru la yan bole buat. Ok kak???

Tambah comel bile kak Ati kata Ms Kee suruh kak Ati call sbb nk suh anta rempeyek.. Sandiwara apa yg sedang berlaku kat Duo ni??? Terus rasa cam sedih + melompat2 nk g Duo. Nnt kalo ada rezki, yan anta ke ofis la lepas raya nanti. boleh??? Kak Ati kata, HR dah keje on 13hb tu. Kalo xde mende nk buat, mau aku lari g ofis la nnt kang.. lepak2 sane smtr xde org sgt kan.. Ada hati ko... nk lepak ofis org..  KEKEKE...

Ok dah tu iklan ari ni, skrg nk sambung kerja. Lagi 2 ari je nk keje... pastu leh coooooooti raya.... LALALALALALA...... Ucapan ari raya?? nnt aku buat k. Kalo diri ini x malas. Ok dah. BYE!

Fizyan


Testing 4 live blogging

Sunday, September 5, 2010

Buka Puasa w Luvly Sisters@ Surabaya

Buka Puasa ari Sabtu diadakan kat Resto Surabaya. Makanan mmg sume Indonesian style. Tp mmg sedap x xde la jauh sgt beza ngan tekak Melayu Malaysia la ni kan. Boleh bg berbintang2 la sbb die punye nama2 mknn adalah very Indonesia. 


Alkisah boleh p mkn kat cni adalah kesan drpd Restoran Ayam Penyet Ria Aunway Pyramid yg dah full book. A day before ada la call kedai tu tp katanye dorang amik call reservation. Kalo nk, dtg walk-in. N calling2, kautim ngan adik, adik nk p book around 3pm. Nk jadi kisah, adik g n tnye, rupenye dah full book. Aku kat umah lagi, jd mtk tolong adik n yong tuk settle je la mane2 pun janji ada tmpt. And at last, yong la yg pilih tmpt ni. 
Pape hal mesti kene posing inteprem dulu. KAHKAHKAH.. Ayong, ude, adik, mmg slalu la jmp. Pantang otak giler sket mula nk buat projek TnG go, lepak minum, or pape je la. But Bai adalah telah tidak berjumpa since abis blaja kuar kolej dulu. N alhamdulillah... die dtg tunjuk muka. Dpt la lepas2 rindu kan Bai kan??

Variety of food adalah seado saje. More to lauk pauk yg mcm jenis. Kalo nk nasi grg, mee grg mmg jauh xde choice je. Betul2 nasi grg ada 1 pilihan n mee pun gtu gak. Tapi bab air mmg power2 name airnye. sedap pun sedap... x rugi la kalo air tu rege 5 rgt segelas. Pueh ati... Aku amik menu nasi putih, ayam madu, sate, sotong grg, n mee grg a.k.a mego grg ( nama menu2 idak le aku ingat...) utk sume tu aku kene bayar RM43.60 include serv tax. Hah gtu.. Ko rasa mahal?? Pada aku, ok sajork. Yg penting pueh ati sbb mknn sdp n tidak mengecewakan tekak n perut. HAHAHAHA... And almost sume kene lebih kurang semahal tu la.. Rege tu utk 2 org mkn la plus air die yg nama pelik2 tu tapi sedappppp.

Smtr tgu waktu berbuka harus la berposing sokmo... x larat nk gerak, jadi duduk je di posisi masing. Mr Fizwan yg jd tukang amik gambo. Aku kan, kdg2 agak pelik, lately makin la kurang pic aku ngan mr Fizwan. Kadang2 bile nk update pic kat FB ke apa, memanjang xde pic bersama yg latest2. Adesss tension tol la... 
Ude dtg lmbt waktu ni. Kitorang dh separuh jalan makan, baru die sampai. Tapi nasib baik service superb. Mmg agak cepat dorang serve. mmg lgsg x smpt nk marah. sbb duduk, order, berborak sepatah dua tiga empat lima ayat, dh sampai dah mknnnyer.. Cepat bukannnn??? Walaupun kedai agak penuh org nk berbuka tp tatap cepat laju jerk dorang serve...


Ni couple2... Adik single sbb bf nye dah selamat balik kg sempena cuti raya. Kata cikgu..Harus cuti awal la kan.. Its me w mr Fizwan, Ayong n Amie, Ude n Yen, Bai n (alamak dh lupe nama die sape. Pls update me ya geng).

x lama pun lepak ctu. Makan2 borak2 lebih kurang, terus balik n menuju destinasi masing2... Bye2... sampai jmp lagi Ramadhan akan dtg. Insya Allah...

Cornetto by Ahmad....

Aaaaa... itu Cornetto sedap. Ahmad yg belanja.. Lagi la tambah sedap kalo org yg belanja kan.. Nyum nyum nyummy... Tu 5 bukan la tuk aku sorang tapi untuk satu team. Kes nk kene publish cite ni??? Sbb ni kali pertama woo Ahmad belanja. KEKEKE



Keropok pun ada. Memang terangkat la mkn keropok tu. Aku suka. Keropok Ikan Cap Keropok dan Pinggan kalo x silap aku. Nama mmg x bole blah. Agak lawak di situ tapi isi dalam mmg tip top beb. Ko cube..ko cube... Ok, kuar skrg g cari kedai, bel n rasa ya...


Owhhh mengiurkan.... sangat mengiurkan....

Syria Nana

Aku suka betul kalo tgk budak kecik ni pakai tudung...comel jerk... Ni sebenarnye tudung aku, aku saje nk bg die test... alolololo comel jerk... Sok kalo besar mesti elok cantik je pakai tudung macam kalo pakai tudung apa pun sesuai je ngan mka die kan? tgk ar ni, elok je melonjong mukanye....