CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Saturday, August 30, 2008

Happy Holidays !!

Uihhh seronoknye.....3 ari cuti beb....(sempena hari Merdeka !!! kebetulan on 1 Sep plak ari pertama pose...So kire ok la gak....Aku nye plan cuti 3 ari ni nak kemas umah,basuh kain baju yang berlambak tuh.then leh spend time ngan blog n facebook...hehehe....So.wat kawan2 sume....slmt bercuti....have fun!!!

Malam ni aku xde pun g countdown ke mana2.Ada gak yang mengajak tapi rasa cam malas jerk!! erm...countdown depan tv sudah !! erm...taun depan kalo rain leh la aku turn jumpa kawan2 yang lain...huhuhu......Happy Merdeka...Sok nak bangun pagi nak tengok perbarisan...(konon jerk ko yan,tiap taun ko kata gtu tapi x penahnye ko laksanakan...paling tidak,dah nak penutup baru ko tercongok depan tv tuh...!! ceh...hampagas tul!!)

Thursday, August 28, 2008

Minggu-minggu terakhir di bulan Ogos

Hai.....hari yang meletihkan sampai nak update blog pun x sempat...Almaklumlah....kalo dah ujung2 bulan ni aku mmg bz giler dengan keje yang melambak2,yang terpaksa aku finishkan before masuk bulanan yang baru...Tu la rutin kerja bulanan aku yang tak pernah nak bertukar....Bile ujung bulan jer mula berkejar sane sini,tu belum termasuk keje2 yang di luar jangkaan... Nnt la satu hari aku upload pic meja aku yang bersepah bile time hujung bulan...Aku bukan xnak upload skang tapi bateri charge camera aku rosak...Sedang elok aku balik Melaka rtu die rosak...Hai terpaksa la aku beli camera baru..(ko biar sungguh yan,yg rosak charger, tapi ko lebih2 plak) So wat sementara ni xde la tatapan menarik yg leh aku share ngan korang... Ari tu ada gak aku ushar2 camera baru sambil2 aku ushar charger uih...aku terasa nak beli Sony cybershot la...cam best jerk...!! Apa pendapat korang,ok x?? Bagi la skit respon kalo ada apa2 maklumat yang leh di share... Erm... aku ada keje skit skang ni,nnt aku update blog lagi erk...Skang aku nk try2 active ngan facebook...Sesape yang ada facebook,add la aku....jangan malu2

Monday, August 25, 2008

Di Bandar Hilir


Wah....... dah banyak dah tempat baru kat sini...tapi aku xde g sume tempat...Yang pertama aku nak tuju kat sini,tu hah............Menara Taming Sari...Menari ni tinggi kire2 80 kaki (dari aras mana aku x pasti lak) Cabin kat cni akan berputar sampai ke puncak....kat puncak die akan berputar dalam 5-10 min kot n sambil berputar,kite leh tengok permandangan di sekitar kota Melaka n diorang siap bagi sedikit penjelasan mengenai tempat kat sekitar tu...






Melaka River Cruise


Melaka Cruise yang akan menyusuri Sungai Melaka.Owh...Rupenye banyak benda baru yg ada kat Melaka ni...macam tempat yang menarik dah ada....Hai....ni lah antara picture aku n kawan2 kat cruise ni.... Mungkin nampak macam biasa jer tapi apa yang menarik nye bila naik cruise ni ialah bile dapat tengok2 sejarah2 n tempat yang dah lama bertapak kat persisir sungai ni...N yang best kat jeti Melaka Cruise,ada Cendol yang memang sedap n terkenal kat sini,Kalau datang ke Melaka n naik cruise,jgn lupa rasa cendolnye tau.....Fresh sangat2 !!

@ ZooMelaka

At Zoo Melaka, wah....ok jugak kat cni..Aku rasa macam aku ni x penah g zoo la...Iskh2....teruk la ko ni yan,apa nak jadi ni... ha,masuk zoo ni kene bayar ye, 7 ringgit untuk dewasa,kanak2 aku x tau lak...hehehe..... Apa binatang yang korang nak tengok,sume ada. kire puas hati la gak g zoo ni...Kalo datang bawa anak2 lagi best tau...Leh bagi dorang timba pengalaman...

Hah... ni la pic berani mati yang aku n Mas amik...Punye beria dekat ngan Kuda ni,siap amik gambar lagi2.tau2 lepas amik gambar,baru kitorang tau yang kuda ni boleh mengigit. Siap ada papan tanda amaran lagi...Gile la !! Nasib baik x kene gigit wo.........

Yang ni konon nyer nak amik pic zirafah,tapi kitorang berempat yang over pose kan....Zirafah pun sipi2 je namapak...hehehehe...kire ok la tuh, ada la jugak nampak kaki n kepala zirafah..

Muzium Lebah Sedunia




Ni antara paparan menaraik yang di perolehi dari Muzium Lebah Sedunia. Ok la gak... Macam2 jenis lebah tau ada kat sini. kat sini jugak ada jual madu2 lebah yang terdapat untuk pelbagai kegunaan.. Yg gambar sarang2 lebah tu plak ,mengikut sumber yang boleh di percayai,tu sume sarang lebah yang di awetkan. So..amacam bro?? x teringin ker nak g Muzium Lebah Sedunia...
Dan yang lebih menarik untuk dikongsi, masuk ke Muzium Lebah ni percuma tau.... So,kalo rasa2 teringin nak g, pegila ye bawa kawan2,family anak n isteri.Lagi satu kat cni dorang gak bagi kite peluang rasa madu yang juga dijual di sini...Ada pelbagai kegunaan tau..

Melaka Trip 230808



Akhirnya.....sampai jugak aku di Melaka. Pagi tadi berkumpul kat Duopharma .Kul 730 pg gerak... Sampai Melaka around 1030 pagi..uih..jauh jugak perjalanan...Maklumlah dah lama x makan angin... 1st trip kitorang ialah singgah di Muzium Lebah Sedunia then ke Zoo Melaka, naik river Cruise n Free n easy @ Bandar Hilir...N misi aku n geng2 untuk bergambar pun bermula..Kitorang bergambar sakan la apa lagi....Klik!! klik!! n terus klik!!! So,ni antara general picture kat Melaka yang aku leh kongsikan ngan korang.... kalo nak tengok pic2 yang lain,jom ikut aku lagi teruskan pengembaraan ni...(sesuai ker ayat tu....cam x sesuai jer..... xpela yan,ikut ko la,apapun,kite layaaaaaaaaaan jer....)



Friday, August 22, 2008

Yahoooooooo !!!!!!


Sok aku nak g trip to Melaka...Ala bukan apa,kalo bab2 rombongan ni mula teringat kat zaman sekolah2 dulu.Company aku yang organise benda ni,so saje2 la nak menyibukkan diri nak join trip ni..Dengar2 ada 6 bas yg akan pergi kali ni termasuk ngan sub2 lain la...bukan kitorang jer....Uiiihhhhhhhh....seronok gak mendengarnye.... yeah2!! sok g Melaka...Kebetulan sok kat melaka ada program Sua Rasa Anjuran TV9 tapi tau la samada kitorang akan ke sana ke x.... so,kalo nak tau apa cerita trip aku kali ni....Tunnnnnngggggggggguuuuuuu.....Aku akan post picture nanti khas untuk korang....YYYYYYuuuuuuuuuuHHHHuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!

Tuesday, August 19, 2008

Kolej Legenda - UTM Batch 2003

Tetiba rasa rindu plak kat kawan2 lama kat kolej.Lama dah x jumpa korang sume...Apa ntah kabar korang erk...Agak2nye ade yang dah kawin, keje n sambung blaja.Tapi xde la sume terputus hubungan adalah gak kawan2 rapat yang stil contact2 g.. Kitorang amik pic ni pun masa kitorang wat open house raya..Kebetulan dah last sem...Sekurang2 nye adalah gak pic kngn bersama korang sume.......
Ni antara gambar aku ngan jiran2 depan umah. ada yg satu kelas pun... Kitorang memang rapat.selalu ziarah menziarahi.kalo ada pape mesti sama2 berpakat smada benda baik or buruk ( tapi aku rasa yg jejahat skit lg byk kot...Besela...darah muda,sume nak dicuba...:) )


Housemate sem akhir...(zana.wati,bai n me) ada lg sorang, ain tapi die xde masa ni.X pasti kenapa die xde (x ingat dah la yang...)

kepada korang yang penah aku kenal n mengenali aku,kalo jmp kat mane2 (real or alam maya) jgn la malu2 tegur aku... aku dah habis cuba untuk sentiasa tau perkembangan korang... add la aku either kat FS or mane2.

Email - babynepon_1666@yahoo.com / babyfizyan@gmail.com
Yahoo id - babynepon_1666
Friendster - babynepon_1666@yahoo.com
Blog - http://fizyanz.blogspot.com

p/s - tolong tgalkan pape note untuk aku spy senang aku detect sape korang !!

Berbakul-bakul

Hah.... padan muka awk Raihanah kena masuk bakul.... Tula kacau umi nak lipat kain lagi.Yang awk g menyepah kain umi wat pe ?? Nanti umi kasi pelajaran..... Tuuuuuuu dia.....Raihanah in basket !! huhuhu..... Ingatkan die nak nangis ke apa, rupenye wat muka selamba badak die jer duk dalam tu.

Bile dgr kite amik camera mula la wat muka comel die nak bergambar... Apa dia ingat umi ni dienyer camerawoman ke ?!?

Tula...bile dah puas duk dalam tu, die leh kuar sendiri lak tu...

Aku saje x nak tolong die.Nak tengok tahap berdikari yang tinggi dalam diri... (konon je....die mmg bole explore punye...x yah risau la umi.) Awk dah wat bakul umi sampai koyak,leh lak awk wat muka dono n awk kuar ye... nanti umi nak tunjuk sume pic ni kat mama awk...Biar die tau betapa dahsyat kami membuli awk kat sini.....kihkihkihkihkih..............

Yeah !! Raihanah dah berjaya dah umi..... Menang tau.........(kepada mama awk, sorila...ni bukan adengan membuli raihanah tapi saje nak tgk aksi pelik2 die....)

Monday, August 18, 2008

Aku Lelah...

Aku lelah....Penat untuk hadapi semua ni lagi.... X tau dari mana aku nak mula.Kadang2 rasa nak cakap salah, x cakap pun salah.... Kenapa kan......Dunia....Dunia..... Dipendekkan cerita, hari aku dah kehilangan sorang kawan yang aku sayang....Bukan kerana dia dah pergi untuk selama2nya tapi kerana salah faham.... aku pun x tau la nak salahkan sape.Aku sendiri ataupun die. Kalo ikut apa yang aku tau, mmg la aku yg akan dikatakan pesalahnya tapi ntahla. Aku sendiri keliru dan x pasti. Mulanya benda kecik jer...tapi bila kawan aku memperbesarkan dan meremehkan benda ni, ia betul2 jadi besar. Mana kan tidak...dia terlalu menjaga syarat untuk berkawan dan mulut orang yang akan bercakap sampai aku yang menjadi mangsanye... Kenapa die nak sangat jaga hati org yag jauh dengan dia sedangkan aku yg selalu ada dengan die, dia tolak ke tepi... banyak kali dah sebenarnya benda ni jd antra aku dgn die tapi aku wat dono je....n wat berprasangka baik...Tapi x sangka dalam aku cuba jd baik, die buat 'taik' ngan aku. Kadang2 aku meyesal sbb aku jd kawan rapat die sbb kalo aku x jd kawan rapat die msti hbgn aku ngan die ok je.... ni bukan dan tahap suam2 kuku jer tapi dah hangit pun... X pe la...biarla die cari jalan yang paling baik. Mudahan2 hubungan kami akan sejuk semula sprti sebelumnye....

p/s: kepada kawan baik yang yan maksudkan, yan nak awk tau yang yan x nak bermusuh ngan mana2 kawan baik yan. Yan sayang sume kawan yan.. Tapi kalo ada salah dan silap yan yg wat awk terasa hati sedlam2nyer...yan mintak maaf.. Tu jer yang boleh yan cakap sbb pd yan,walau ada salah yan,tapi awk yang terlalu meremahkan keadaan... Awak fikirla selagi ada peluang untuk awak cari salah awak sblum awk asyik nak tuding jari kat yan.. Xde yang sempurna cuma kite yang kene menyempurnakan keadaan.... jangan lagi merumitkan keadaan... " Mengapa manusia gemar mencetuskan pertelingkahan sedangkan manusia itu sendiri dilahirkan dari sebuah kemesraan."

Elena & Wan Wedding

Selamat Pengantin Baru Ina & wan !!


Hari yang sama Effa & Azlie wedding, ina pun wedding gak (majlis on 10/08/08). Nasib la umah dorang sebelah2 taman jer....yang memisahkan cuma jalan besar....huhu... So, after effa bersanding kitorang pun cabut lari g umah ina....Masa kitorang sampai ina tengah mkn beradap...So kitorang lepak la dulu sambil tunggu ina.kitorang pun bersantap sekejap.. (Ingat ko je lapar ke ina...kitorang yg berlari2, berkejar2 pun lapar gak tau !!) Then bile tengok ina dah agak2 senang, kitorang pun serbu die.... nak la gak amik gambar sebagai kenag2an.... So ni la dua keping yang ada dalam simpanan aku yang leh aku attach tuk tatapan korang.....

p/s: kepada kawan2 aku yang budiman, leh x korang send kat aku pic ina n effa ....( tu pun kalo korang adala....kan leh caya korang tuh....yeye bawak camera kang muka sdrik yg penuh dalam tuh...)

Sunday, August 17, 2008

Selamat Pengantin Baru buat Effa & Azlie


Tanggal 080808, Effa dan Azlie selamat di ijabkabulkan..... Alhamdulillah sampai sudah jodoh mereka.... Lagi satu geng aku yang telah pun menukar status....Sedih pun ada gak sbb xde lagi projek2 giler yang leh kitorang wat...Almaklumlah,dah ada suami, banyak tanggungjawabnyer...... Effa sorila aku x g pun hari korang nikah tu sbb aku keje... Tapi yang paling penting aku dah pun menghadirkan diri aku dihari persandingan ko (ari Ahad) dan inilah bukti2 yang sempat aku rakamkan bahawa aku telah menghadirkan diri kemajlis ko.... Cantik ko... Tahniah la ko dah pun menjayakan majlis dengan penuh gilang gemilang.........

Kat sini aku nak cerita skit ngan ko bahwasanya pada ari tu, kami2 ni dah open table kat umah ko...Tapi maafla,aku lupa nak amik gambar kengkawan kite yang dtg rtu...(sebenarnya memory card camera aku dah full..aku lupa nak transfer pic mlm sblm tu....yan...yan...apa nak jadi ngan ko ni..megigau agaknyer...) Tapi aku akan sebutkan sape yang dtg hanya untuk pengetahuan am ko....

Senarai kengkawan yang hadir :
  1. Azian & psgn
  2. Ulfa & psgn
  3. Shafira & keluarga
  4. Linda (solo rider)
  5. Laili & adik lelaki
  6. Emi Diana & psgn
  7. Pulus & psgn
  8. Fairus Basar
  9. Azmin
  10. Noor Shah
  11. Abang a.k.a Mohd Alfasa
  12. Aszul Hilmy , abang & mamanye...
  13. Badlishah a.k.a artis
(kepada kengakawan yang aku terlepas pandang, kemaafan aku pohonkan kerana x masukkan nama korang dalam list ni)

Dihujung bicara ni, aku nak merakamkan setinggi2 penghargaan yang tak terhingga kepada Effa dan psgn atas layanan yang telah diberikan.... (Makan sedap wo..... Akhirnya dapat gak aku mkn nasi minyak ko itu...)

Annoucemant !! Annoucement !!


Kepada pembaca sekalian, adalah bahawasanya blog2 yang dihasilkan sebelum pengumuman ini di buat adalah cerita yang terdahulu yang saya blogkan hanya sekadar untuk berkongsi dengan anda semua.... Dan semua blog yang dihasilkan selepas pengumuman ini di buat adalah blog2 terbaru dan mengikut aliran masa kini.......... Terima kasih kepada semua yang sudi meluangkan masa dan yang pastinye lebih banyak info2 dan cerita menarik yang akan saya kongsikan bersama anda..... Tunggu kemunculan edisi terkini yang akan diterbitkan dari masa ke masa..... Sekian terima Kasih.... Keprihatinan anda amat di hargai......

Selamat Pengantin Baru

Wedding @ 06 Julai 2008 @ Puchong



"Selamat Pengantin Baru... Semoga kekal abadi.... bahgia ke ank cucu....sentosa murah rezki..... Alhamdulillah bertemu jodohnya...berkat kesucian akhir terlaksan..." (semangat aku nyanyi tau x....tapi kalo salah lirik tu maaf je la....main tibai je pun....)

Ni la kak ina, roomate pertama aku masa belajar dulu... Kitorang ni memang close la jgk..Selalu bertanya khabar walaupun dah lama x jumpa... Kawin gak akhirnya kak Ina ni... ( Akak doakan yan pun ikut jejak langkah akak cepat ye...). Cantiknye la kak ina hari tu...Jeles yan tau....Nanti kalau ada baby jangan lupa gtau tau... Apapun,yan doakan semoga akak dapat menjalani satu kehidupan baru dengan penuh kesabaran dan keimanan.....Amin..........

Kepada kak Ina dan pasangan, yan ucapkan Selamat pengantin baru semoga bahgia hingga ke akhir hayat.....

Majlis Konvekesyen - 01 Dis 2007

Majlis konvokesyen bagi Program Pusat Kerjasama - Universiti Teknologi Malaysia.

Majlis ni berlangsung pada 01 Disember 2007 dan sempena hari lahir aku yang ke 22. Kire 2 in 1 la ni... Alhamdulillah, sekurang2nyer berjaya jugak aku menamatkan misi aku... aku di anugerahkan Diploma Pengurusan Teknologi (Perakuanan) . Uih....rasanya macam kitorang sekeluarga pergi bersuti tau x. Mana x nye, hari Khamis dah berangkat. Yang pergi cuma aku, mama, papa, Daus, Jijah dan x lupa Wan. kakak aku n family x ikut pasal die masih dalam pantang...Kitorang pergi 1 kereta je, bertolak pagi dalam kul 10 camtu n sampai sane dalam kul 2 ke 3 camtu la...Sampai, rehat2 sat, Petang tu gak aku, Daus, Jijah, Wan terjun dalam pool yg ada....Arghhhh....seronoknye la.... Mandi2, pastu kuar g jalan2, g jusco Skudai tu, pusing2, g makan, balik hotel lagi... Hotel tu kire tahap Apartmen la, ada 2 bilik tapi yang peliknye wan x nak tido dalam,nak tido depan tv,Lantak la yang....Tido la mane pun...

Pagi sok (Jumaat) aku ada rehearser kul 8 pagi.. adoi,blom pape dah terasa penat... Kul 6 pagi aku dan bangun...Siap2 tuk g rehearser Kul 12 cam tu baru balik.... Angah (dari Singapore) datang... Saje je pun x de apa... Borak2, g mkn KFC, dalam kul 5 angah balik... Malam, dak2 tu plak nak makan,g la kuar sat, beli nasi goreng ngan satay... Tapau mkn kat Hotel....Dah lewat ni,aku nak tido sok mesti penat coz ada majlis penganugerahan...Nak tido, Selamat malam.....
Adoi.....hari yang memenatkan....tunggu dalam dewan je dah berjam... yang masuk dewan cuma mama ngan Wan. Papa xnak,die duk jaga bebudak n kemas2 barang....Abis sume majlis dalam kul11,Pastu kena tunggu turn amik gambar Studio plak. At last, lebih kurang kul 4 baru gerak balik.......