CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Thursday, December 30, 2010

Office Fire drill


Now tgah ada fire drill training.. Sume dh bkumpul kat bwh.tgu n lihat je le.. Aku? Ngelat.. Turun awl2 gune lift. Mls aku nk trun tangga.tgkt 21 kot.. Ko mahu? Aku x mahu ler.. Skrg dh nk myembur air plak dah.. Jaga.. Jaga.. Ha3

mStar Online : Najib Umum 31 Disember Cuti Umum Bagi Meraikan Kejayaan Skuad Harimau Rangkul Piala Suzuki AFF

mStar Online : Najib Umum 31 Disember Cuti Umum Bagi Meraikan Kejayaan Skuad Harimau Rangkul Piala Suzuki AFF

PETALING JAYA: Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak pada Rabu mengisytiharkan hari Jumaat, 31 Disember 2010, sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan pada kejohanan Piala AFF Suzuki malam tadi.
-BERNAMA


Ok, besok cuti.. yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuu!! yaribba, yaribba.....

 credit to mstaronline..

Tuesday, December 21, 2010

CELCOM : Lelong2 jualan murah

Lelong!! Lelong!!  Jualan murah datang kembali...

Kawan2 semua, terutama pengguna Celcom, jualan terbesar untuk kamu tahun ni dah menjelma. Great2 offer terbaik dari ladang Celcom tawarkan. Sempena X'mas n 2011 yg bakal menjelma, XPAX dah bagi diskaun terbaik.So, apa lagi jom ramai ushar line kat sini.

Experience Rosevelt's new single and music video, Madicine! (Preview)


EXPERIENCE ROSEVELT'S NEW SINGLE AND MUSIC VIDEO, MADICINE!

Check our their debut music video on YouTube and also their first single Madicine on HitzFM Met 10 Charts every Sunday. They will also be rocking out with other local bands at this year's biggest rock festival Rock the World 10. Get ready to mosh! 


Tuesday, December 7, 2010

Hujung Minggu

Hujung minggu lepas adalah hujung minggu yg kesunyian. Manakan x sunyi, mama kakak balik kg, mr Fizwan pun balik kg. Tinggal la aku kat Klang sorang. Buhsan seii sbb xde org nk teman ajak aku berjalan. Mama, kakak balik kg dulu sbb in 12hb nnt ada wedding.

Dah kalo ada wedding, knp aku x balik?? Aku balik la. aku akan menyusul nnt dgn papa n abg mie. Ok dah, entry tu aku hadapkan nnt. Mr Fizwan plak balik kg sbb nk jemput mak pak eii baru balik dari Mekah. Ari sabtu kul 3pagi mcm tu baru mr Fizwan gerak ke Johor. Tapi jadi seronok sbb ari Ahad petang mr Fizwan dah sampai SA. Sampai2 SA around 7pm camtu terus die gerak dtg umah aku. Konon nk ajak aku g mkn sbb kesian aku duk umah je. Tapi sudahnye kami x g mkn pun, g Jusco n tgk wayang. Yihaaaa... Sayang mr Fizwan.

p/s: x tau knp sejak kebelakangan ni kami rasa yg kami terlalui mencintai. Spt baru semalam kami baru bercinta. Aishhhh.... saya sayang kamu mr Fizwan..

Sunday, December 5, 2010

Goreng goreng


Adengan goreng2 d ari Ahad. Siyes dh lupa nk msk mcmane.btahun kot x pegang senduk kuali.. Mati la kene komplen ngan papa nt.xpe,rni je. Esok mkn la luar sedap2.
Xpe,nway prektis make perfek kan. Tgu la nt ada dapo sdri,mau aku try msk mcm2, mr fizwan jd juri..

P/s: untung nasib cuaca adlh panas terik. Kain byk kot kat ampaian. 2 trip aku mgerjakan kain rni. Ok dah,nk lipat kain yg ttungak dlm lemari tu.

Saturday, December 4, 2010

Lunch Sorang Diri


Menu rni,ayam penyet+fresh oren sorg2 tnp d temani sesape. Kamu nk tman sy? Roger me plz.

Ok dh,nw nk mkn kerna perut dh lapa.. Bismillah...

Friday, December 3, 2010

S.I.N in d houz


S.I.N adlh Sharifah Iris Nageena. Baby girl k.Ana yg lahir pd 14.11.2010 d PPUM. Welcome 2 d world baby.

Semoga kehadiran kamu memberi 1000 kebahgian kpd semua yg menyayangi kamu. Membesarlah bagai juara...

Thursday, December 2, 2010

Meet Videographer

Wow!! dah setel satu job task kami. Smlm aku kerah mr Fizwan tuk balik awal kerna aku sudah buat janji temu sama Videographer. Mula2 janji kul 9pm skali videoman msg kata lambat sket sbb taya kete boco. Xpela, kebetulan aku pun baru je sampai Bukit Raja. Jadi xde la bergegas sgt nk balik n siap2. Hehehe.. Sampai2 umah, hidangkan makan tuk mr Fizwan, aku terus g mandi. Elok sedang aku pas mandi n dah siap2, nk msg je org itu, msg die dah masuk dulu. Die dah odw. Mmg cantek ar kan.. Kitorang pun laju2 je la g sane. Jumpe di OldTown sebelah Naza Jalan Kapar. 

Kitorang sampai dulu. Videoman sampai x lama lepas tu terus order2 makan, sambil lyn2 sample video yg die ada. Mr Fizwan nampak puas ati. Its good darling. X payah I susah2 nk g ushar gugel yg lain2 lagi. Senangkan, dh kenal. Org kata, lagi senang nk deal. Kami pun bukan jenis nk cerewet2 x tentu hala. Selagi service yg di bagi TIP TOP n berbaloi2, kami ok sajer.. Dah tgk2 dari satu ke satu sample video, kami bincang harga, pakej apa sume. Its lagi la sounds soooo goooddddd!!! Its very2 good deal. Acik suke noks!! Apa yg penting, kerjasama... HAHAHA dan yang paling penting, perbincangan di hari lahir membuatkan aku terima hari lahir punye diskaun. Yihaaaaaaaa yaribba yaribba.. Sape x suke diskaun?? Giler ko x suke. Mesti la suke. Tu la namanye rezki. Apa pun thanks to Videoman.

Ko ni Yan, videoman, videoman, sape dienye. Meh la share2 ngan kami. Kot2 kami pun nk panjang2kan.. 

Ahahaha, you can PM me. Aku bukan x nak bgth, bukan kedekut, but, panjang lagi proses perjalanan ni. Aku tetap sentiasa sokong kawan2 punye kerja ni. Nantilah, bile dah sampai masa yg sesuai, aku announce. Siap aku bg link url FB apa sume bagai. Kire pakej la, info lengkap aku kasik tabur jaja kat sini. Sabar..  Gambo kami yilek!! sebab lupa bwak kamera. Hohoho.. Ala, lg pun kata x bole nk announce secara berleluasa, x payahla kan. Eh, korang kalo nk info dlm masa tedekat ni PM aku la erk. Aku akan tunjukkan jalan. Ok beb!! Chow!!

p/s: Dear Videoman, Tq for big2 diskaun and TQ for the food mlm tadi.. 

My Birthday Lunch

1st off all, terima kasih kepada semua yg turun padang sama2 join makan lunch tadi. Dan terima kasih yg x terhingga kerna kamu telah belanja yan makannn… Thanks a lot my dear fren. Ia sangat simple tapi adlh sgt bermakna kerna bisa bersama2 ketawa dgn kamu2.

Kite layan gamba je la eerk!
IMG01245
Wif Ee Mun n Shida

IMG01246
Ida n Ee Mun

IMG01248
Ahmad n Shah
2 bujang yg mengikut ada makna. HOHOHO.

01122010322
Gelak2 sambil Ee Mun bosan tgu mknn lama sangat.

IMG01250
The Powerpuff girl…

01122010323
Ok, muka Lisa dah masuk. Lisa sampai lambat skett daaa

IMG01254
My menu. Briayani Rice. Nyum2 …

Makan kat cni best, sbb ada dpt kek. Kire pakej la skali menu utama, kek n air. Mcm menu nasi beriani tu dlm RM13++ blom masuk tax ok. mkn ari ni di tanggung sepenuhnye oleh kawan2 seperjuangan. Tapi kali ni P kecewa sbb xde dah adengan leleh airmata mcm tahun lepas. HAHAHA.. Kesian ko kan. Apa pun, ini semua indah. Walau ko x dpt tgk aku leleh airmata tapi ia tetap indah. Xtau la nk ckp apa dah,LOST! tapi apa pun, kamu2 mmg best!! LOVE U ALL SO MUCH!! TQ for everything. HADIAH?? xde ke?? HAHAHAHA.. Azian sayang kamu!!

Wednesday, December 1, 2010

Happy 25th Birthday 2 me & Happy 7th Anniversary to Fizyanz.


Ni entry laju2 d pagi ari. Tajuk pun gler panjang x henggat. Dh kata entri bdesup,jd aku bg sedas je la pakej entri kan. Ok, dah, just a short entri. Jadi cume ada 2 bnd aku nk ckp:

1stly,nk wish HAPPY 25TH BDAY 2 ME. Syukur kerna aku msh bnafas di dunia ini. Wish kali ni,ckup sekadar aku mampu mjadi yg lbh baik dr sblmnye.. Semoga panjang umur,murah rezki dan smg pjalanan hdup ini akan sts mdapat rahmat dan dberkati Allah.

2ndly, nk wish HAPPY 7TH ANNIVERSARY TO FIZYANZ. Ini akan mjadi anniversary t'akhir buat kami as a couple dan jg merupakan ulgthn yg ptama dan t'akhir kami smbt as a tunangan. I n mr Fizwan dh melalui pjalanan yg pjg. Dah byk suka duka yg kami lalui bsm sepanjang 7 thn ni. Ketawa tangis kami sts mbuatkan kami smkin dkt dhati. Jadi, kami sts bdoa dan mharapkan pjalanan pjg hbgn kami akan sts berakhir dgn kbahgiaan dunia dan akhirat. Smg hbgn ini stp mdapat berkat dr Allah.

"Ya Allah, Berikanlah kami kekuatan dlm menempuh sgl ranjau dan duri. Juga berikan kami kesabaran yg tinggi dlm menempuh hari2 yg mdatang. Thank you Allah krn kau tlh mberi kami cinta dan kasih syg ini."

Kepada kalian, doakan kesejahteraan kami. Smg sume yg drancangkan akan bjalan dgn baik. Terima kasih yg x thingga buat semua yg sts mdoakan kami. ~peace~

Wednesday, November 24, 2010

CONTEST # Twitter Account - 25th follower

update 24/11/10: CHOPP!!! contest di tutup sekarang kerna yan sudah jumpe pemenang. Will shout2 later k... 

Sape ada akaun Twitter??? Meh kawan2 add Yan. Leh kte twit2 sesado.. Anyway, I have a gift for uols yg menjadi follower Twitter Yan yg ke-25. Sape yg Yan accept di tempat ke 25, I will send you a small2 present.... Mari klik dan menjadi follower yan sekarang...

image
Tengok !! sekarang yan ada 15 follower another 10 person to go and 1 of you will be a lucky person..
Hadiah apa?? xde la mahal2, tapi sekadar memanjangkan silaturahim, Yan agak korang mesti x kisah kan walau apa yg yan kirimkan buat kalian. Jadi.. tunggu apa lagi... mari klik and be my follower.. Muahhhhsss!!!

Macamane Yan pilih korang untuk menjadi follower yg ke-25?
Owh yg tu, kalo yan accept nama korang dan terus angka follower tu berubah ke no 25 makanya kamu orang  la yg bertuah itu. Yan akan umumkan di sini dan juga akan PM kamu di Twitter la. Mane lagi...

Kenapa follower yg ke-25?
Sebab 1/12 nnt ialah birthday Yan yg ke 25. Tahun lepas follower blog yg ke-24 dah selamat terima habuan, sekarang giliran korang plak untuk terima ole2 dari Yan.

Ok !! Click on the below icon and you will be directly link to my Twitter account.


Friday, November 19, 2010

Kain Pasang = Nikah

Sambungan cerita.. alkisahnye, dua kali kene pilih busana pernikahan kami. Sekali dulu g pilih masa time pembukaan Jakel SA ni. Masa bulan 5 camtu. Kami siap dah pilih kain apa sume n cume bayar deposit sahaja. Since kami nk pakai bulan 3 nnt, jadinye kami decide tuk simpan dulu kain tu kat Jakel spy kalo tetibe kami ni beralih arah nk mentukar  corak/material kain kepada sst yg lain yg di luar jangka, itu boleh di beresi. Ada la dekat setengah tahun Jakel peram kain aku tu. Kain n sampin je yg dorang reserve tuk aku. satin tu x la.. sbb mmg banyak stok dorang ni. Jadi x pyh nk reserve.

Pilihan tapisan pertama masa bulan 5 ari tu.
IMG_0182
 IMG_0184IMG_0185

Pilihan tapisan kedua Ahad lepas



 IMG_1694 IMG_1692
IMG_1696IMG_1695
Hah!! yg mane cantik?? Ke dedua cantik?? yg mane plak menjadi pilihan kami??? korang teka je la, jwpn nye bulan 3 nnt aku tepek gambar. Kenapa bulan 3?? Sebab bulan 3 baru aku nk menikah kawin jadi mestila bulan 3 baru aku show2 pic nnt. LALALALA. Tinggalkan la komen and footprint kot2 nnt aku baik hati nk bg doorgfit aku kat korang. Mahu kah???

p/s: x sabar n teruja nk kawin… xoxoxoxo

Thursday, November 18, 2010

Memilih Busana Pengantin di Jakel SA

Mentengok kain di Jakel bisa membuat aku mabuk kain. Mabuk kepayang punye.. Tu blom tambah giler kerna kain sume cantik2 bling2 yg membuat mata aku terbuntang2 nk mencari kain. Jadi tips untuk mencari kain di Jakel tanpa rasa terloya2 adalah, set ur theme. U kene tahu nk material apa, kaler apa sbb itu le bih mudah bagi kamu. Tujuan duk kat tempat yg bling2 gni sbb nk mencari kain pasang tuk nikah kami nnt. Apa yg aku jumpe??? jom jalan2 tgk kain dulu.....




Sunday, November 14, 2010

Palek Wedding 13/11/2010

Tengok gambar je la.. Ni majlis perkahwinan sepupu saya si selang beberapa rumah... 

SELAMAT PENGANTIN BARU !
Semoga berbahgia hingga ke akhir hayat...

IMG_1634

IMG_1624
IMG_1629

IMG_1638
IMG_1646
IMG_1650
IMG_1656
IMG_1667
IMG_1686
Penutup mesti ada budak mentel...

Thursday, November 11, 2010

Sesi Buka Hadiah

Sambungan dari entry ni 

Princess Dress
IMG_1599
IMG_1601
IMG_1604
IMG_1607
IMG_1608
IMG_1609
IMG_1610
IMG_1612
IMG_1615
IMG_1618
IMG_1619
IMG_1620

Raihanah 3rd Birthday Party

Ahad lepas akak buat Birthday Party Raihanah. 3 tahun sudah ini budak.. Tema adalah princess. Eicehhh xdela, tema adalah sukati ko nk pakai apa. Hohohoho
Nana Birthday Girl
Sebelum parti bermula. Die pertama yg siap. kalo bab melaram mencantik mmg bg kat die. 
Sementara menunggu kehadiran tetamu mak pak die. Bukan tetamu birhtday girl. Ramai gak la yg akak aku jemput. Jiran2, geng2 mak aku, sume die kasi panggil. Ala, rezki anak2. Sesekali panggil org ajak makan kan.
Kek made from Bees' Klang. Harga RM57 untuk 1.5kg.
Kek kami dah order ari Jumaat masa cuti Deepavali tu. Ari Ahad n mr Fizwan yg g ngambik nyer.

Nana Birthday Girl (7) 
Mentiup lilin sambil kami ramai2 nyanyi2
"HAPPY BIRTHDAY TO YOUUU.."
"HAPPY BIRTHDAY TO YOUUU.."
"HAPPY BIRTHDAY TO NANAAA.."
"HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUUUU.."
fuhhhhhh!! (bunyi org tiup lilin)

"potong kuihnya...potong kuihnya.. potong kuihnya sekarang... "
pandaiiii  gud girl la Nana ni...
Nana with Mommy n Intan payung (bapak eee di panggil intan payung. mau melekat sampai ke besau tu karang panggil gtu.)
Wif abg Afiq
Wif Me n Cik Wan
  
Aloloooo cayang nana sangat2.
Ahli mesyuarat tingkap mama
kalo posing mmg bagi die. pantang nama kamera laju je tadah muka. Ikut sape??
Wif Abg Afiq n kezen2.
Sape budak ini?? Al keterlupaan sudahhh
Mak longs' Family
Abg Aus n kak Jijah tapi awat kak Jijah tidoq tu??