CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Sunday, April 25, 2010

Beli buku secara online di Karangkraf Mall

Kat ofis, bosan2 aku saje jalan2 online cari majalah yg leh aku sambAr beli. Always aku akan masuk ke website2 yg slalu aku beli majalahnye tiap bulan like Karangkraf la ofcos. Jalan punye jalan, aku jumpa website karangkraf mall ni. Ni tempat beli majalah online. Mcm2 ada. Kalo nk koleksi terdahulu pun ade. Ckp je nk yg mane. So, korang leh la g tgk2 memane yg berkenan n leh je order terus nnt k..

Eh, lupe nk habaq, dalam pada duk sakan berjalan2 online tengok buku, aku tersangkut ngan buku yg lama dh aku impikan nk beli. Tapi duk cari2 x jumpe plak. Bile jmp kat cni, aku terus je sambar. x pk2 dah. HAHAHA... Aku beli buku .. JENGJENGJENG.. Teka  !! Teka !! (tapi idak le ada hadiah kan )

Pendek cerita, aku order on Monday, jadi, sabtu dh sampai org poslaju. Call2, tunjuk arah umah, akhirnyer.... parcel di tangan. Tapi akhirnye, parcel tadi adalah sgt mensedihkan sbb dorang salah anta buku da... Gigih la aku dok call nama pengirim tu rupe2nyerrrrrrr cuti plak dahhh.... HAHAHA Padan muka aku. Slalu x sabar sgt kan.. Hambikkk!

Jadi, dengan hati yg konfiden, ari Senin aku bw g ofis, call sane, call sini, x dpt org yg ada nama dlm parcel tu. Geram dah ni... Search plak contact no spt di dalam websit,e email, x lepas, call engange memanjang?? APAKAH ??? Geram+marah. Weii, aku nk buku aku la...  Last2 dah fedup terus cal mr Fizwan, ngadu2 maarah2, terus die kata bg kat die buku tu nnt die tlg tukarkan. Wahhhh mr Fizwan ni superman la.. Sume leh kasi settle. Hik3.. So, ptg tu, sharp2 5.30 aku callow ar sbb smgt nk pass parcelsalahbukuygmensusahkanakutu ke mr Fizwan. FUHHH!! Lega denn... Harap2 soknye leh dpt dah dr mr Fizwan.
Sok kul 10 pagi dah call mr Fizwan ingatkan die suh g tukar buku waktu lunch nt. (Gile ko, awal giler aku call) pastu, tiap jam aku call ingat kan. Dah sudah lunch, sibuk call plak sbb tnye dpt ke x? YEAHH!! Buku kini di tgn mr Fizwan. X sabar nk balik, Nk buku. YEAH!!!YEAH!!YEAH!!! Dan sekali lagi di ptg Selasa, balik ngam2 ho aku callow. Dan sejam kemudian, buku akan ditangan aku. X SABARRR!!

TARAAAAAAAAA!!! Parcel yg telah bertukar !!
Hah!! Ni la jawapan untuk soalan di atas. Aku beli buku "TIPS MERANCANG MAJLIS PERKAHWINAN - Mudah, Meriah & Jimat"


 
HAHAHA !!! PUASHATI AKU SBB DAH DPT BUKU YG SEPATUTNYER !!
Then ari Rabu baru la org yg aku email tu nk reply email. Kata akan follow up kes aku tu. Aku pe lagi, dengan laju aku taip, "xpela encik, saya sudah pun hadir terus ke Karangkraf dan menukar buku itu. Terima kasih" Hambik ko !!

HELP !!!! LG PC Suite aku error....


Help !!!!!!!!! Kengkawan, kan ke aku ada kabo yg aku baru beli laptop kan.. Sekarang ni aku ada mslh dengan PC Suite aku.. Waaaaaaaaaaaaa......... Sape2 yg gune phone LG tau x macamane nk settle prob ni. Aku x tak tau la apa mslh sebenarnye. Aku dh install PC Suite berkali2 dah. Install - unimstall - install - uninstall. Ntah dah bape kali aku kasi buat tapi still xleh.. Wei, aku bayo data plan tau. jgn la wat aku gni.

Masalah paling utama is USB x detect. Bile x detect, x leh activate kan la PC Suite tu. Kalo detect pun (amatla jarang berlaku) bile aku nk connect, terus kuar error msg yg akan menyebabkan PC aku terus kene restart dengan sendiri nyer. Aku dh try call LG service centre, dorang suh aku right-click kat ikon PC Suite tu dan select "run as administrator" kalo x leh gak, right-click kat ikon LG PC Suite tu, select properties - compatibility - mode : XD version ( yg ni mslh gak sbb bile aku g cek, xde la plak app ni kat list tu..camne??) - tick "run as administrator" - tekan apply dan ok. Aku dah buat sume2 ni tapi still x berjaya. Aku benci tol la....

Aku dh jugak bawak g kedai laptop tapi ttp x mendatangkan hasil. Aku rasa aku kene hangkut ke LG service centre la. Harap2 leh settle... adesss tension acik la... Anyway, wish TQ to my colleague sebab kasi aku pinjam external (sbnrnye x tau nk panggil menda tu hape ). Tapi terpaksa aku cabut sim fone aku tu sumbat ke menda alah tu n baru aku leh online dengan berjaya (sampai berjaya mencatat entry ni) HAHAHA...



Sunday, April 18, 2010

Bersiaran dengan new ASUS K40AE Series


Yeah !!! Hari ni aku bersiaran dengan new lappy. Hopefully aku akan terus rajin untuk mengupdate blog. N harap2 aku akan rajin bg lagi tips2 berguna ngan uols.

Sebenarnye aku baru sambar new lappy. Brand ASUS K40AE Series. Sebab?? saje menghabiskan duit. Apakah??? Apa ko ingat aku kaya ker nk buang duit camtu?? Xdela... ada rezki lebih.. Xpela. dari aku shopping tak tentu hala, baik aku beli brg yg nampak besau gedabak..Pasni ingat nk sambar digi cam la satu.. Cepat2 jenama apa yg best???

Nway, sekarang aku ada projek besar yg aku nk kasik settle. Insya-Allah, harap sume berjaya. Kalo yg ni berjaya, aku leh la ke projek yg lebih besar kan. Harap2... AMIN.... Pape nnt aku kabar2kan di sini ya....



Posted by Picasa