CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Saturday, October 30, 2010

Selamat Menunaikan Haji…

Rasanya blom terlambat lagi kan sbb now aku nak wish “SELAMAT MENUNAIKAN HAJI DENGAN SEMPURNA” buat semua jemaah haji dari seluruh pelusuk dunia yg akan berkumpul di Tanah Suci Mekah. Terutama utk my PIL-to-be yg dah selamat terbang ke Mekah pada 23/10/2010. Dari jauh, doa ku kirimkan agar segala urusan mereka akan dipermudahkan sepanjang menempuh perjalanan ibadah mereka. Moga secalit usaha yg mereka lakukan memberikan ganjaran baik buat kalian.

FYI, pic ni sume mr Fizwan snapkan khas buat kamu2. Aku xde la mengikut ke sana. Cume mr Fizwan adik beradik je yg ngikut nganto ke airport Senai. PIL terbang dr Senai. Jumaat mlm mr Fizwan dah shoot direct dr SA to Johor sekali dgn adiknye, Ude.

IMG_1420

Mr Fizwans’ family (dari kiri : SIL, Along, Aton, Emak, Ayah, Mr Fizwan (hok ni kalo x kenal ko mmg nk cari nahas kan..), ujung skali Ude. Yg kecik2 toet comel2 3 org tu adalah anak2 Along.

IMG_1421

Kedua ibu bapa yg akan terbang meninggalkan anak2 kerna tuntutan ibadah.

IMG_1435

Nampak itu ibu mr Fizwan berbaju hitam yg sedang berjalan masuk. Emak tersenyum, wajah memancar rasa gembira tapi anak2 meraung2 kot.. mr Fizwan pn leleh airmata. owh syahdu~~

IMG_1439

Ayah mr Fizwan menyusul..

Doa dari anak2mu ~ semoga kalian selamat pergi dan selamat pulang dan dapat mengerjakan ibadah dengan sempurna ~

Mereka dijangka balik sini early December nnt.

Friday, October 22, 2010

Selepas berbulan2..


... Sambungan dr tajuk entry.. Selepas berbulan2 aku x naik train, mlm ni aku tgah tpacak kat stesyen komuter Shah Alam. Sbbnye,td blik keje aku nek bus drop kat S.A mr Fizwan amik. Aku saje nk jmp dia kejap sbb mlm ni mr Fizwan nk blik kg.Sok nk nganto mak pak eih yg nk fly ke Mekah dah.

Jauh dsudut ati trasa jgk nk ikut tp xpela,ms blm mengizinkan utk aku ada dmana mr Fizwan ada. Jadi, baik tgl d Klang, duk diam2 aje. Ok dah,benti melalut.. Skrg nk smbg crt komuter. HEHEHE dh lepas jmp,mkn2 mr Fizwan cmpak aku kat stesyen je.. Eh,dah smpai Klang dh.Maknenye aku dh nek komuter la kan. Jadi x pyh la sambung stori lg2. Oke skrg nk trun cri papa nk blik umah.. Daaaa...

Monday, October 18, 2010

Selamat Pengantin Baru buat Nurul Azfa dan suami

Selamatttttt dah majlis kawan aku sorang ni. Majlis diadakan kat Pahang pada 10.10.10. Aku x dpt g la sbb mgu tu kan aku sibuk bersiaran dr Muar. Hati dah terbelah2 dah sbb nk g Pahang n Muar. Tapi mcmane weiii kata bakal suami harus dituruti.. Baru leh dapat paun batal air semayang besau2. very de veragannnn…

Eh, jgn membebel, jom tengok2 pic wedding Pah ni.. Tema adalah ijo.

pah wedding 1

pah wedding 2

pah wedding 3

pah wedding 4

p/s: pic is amik dari FB Zawi.. harap dihalalkan yerk…

Friday, October 15, 2010

Macamane buruknye muka orang tengah syok makan??

Sume pic di ambik masa pot luck ari tu. Sesape yg termalu2 xnak muke korang tertepek kat cni, sile komen. Aku akan remove dgn serta merta.. Tapi aku rasa korang x kisah kan… Ampunnn
IMG_1344
Pembuka kata..
IMG_1339
Sofi.. Muncung bukan main.. dah bole buat sup bunjut kot..
IMG_1345
Ni?? It’s Me lerrr.. muke gigih makan kan… sambil sibuk jeling2 dengar sore borak bicara sane sini…
IMG_1347
Lisa, cover cunggg… Sopan sajer. Tapi ppuan ni mmg sopan pun kan? Sopan ke??
IMG_1349
Mummy Rayyan. Mummy baru ni.Baru habis pantang, Jadi semangat makan dtg secara membuak2. Sampai terceme2 mata nk makan.
IMG_1351
Yg ni paling payah nk dpt pic buruk seburuk2nyer… Ni je yg ada. Alin~~
IMG_1352
Pah si pengantin baru. Ko praktis makan beradap kah??
IMG_1353
Sann, muke dh cunggg habis dah ni skali tang makan Ya Allah bughuk ke main. Nganga luas tu..

Thursday, October 14, 2010

Pot Luck Raya SD-GSC 2010

Pot Luck Raya bersiaran dar SDGSC. Wahh ko, bukan main meriah tahun ni. Yg meriah nye aku je yg lebih sbb duk sibuk tadah muka depan camera. Tahun lepas malu2 lagi beb. Aku baru je sebulan masuk mesti la harus mcm sopan2 lagi kan.. Tapi tahun ni x bg can punye… Uhuk3… Harus la balas dendam kesumat.. Yuhuuuuuuuuu!!!!!
IMG_1325
Hah ni mknn yg ringan2 sajorkkk…
IMG_1331
Hah, tu mak yong a.k.a ATL aku dah duduk melantak. bagi ler die mkn puas2. Kang sat2 g meletop x leh dh nk mkn sedap2 kan… Makan k.ana makan…
IMG_1336
Lisa, gigih nk ngambik mknn. Banyak sangat sampai x tahu nk pilih yg mane. Ni baru kat luar, ringan2 je lisa.. Tu kat dlm nun byk laie yg sodap2 nk kene telan masuk perut kasi muncit.. Lek ar…
IMG_1340
Itu diaaaa… itu yg berat2 sudah depan mata. Ada satay, lontong, pecal, nasi goreng, bihun goreng, sambal sotong, pulut kuning, rendang ayam.. Arghh sendat perut acik weiii..
IMG_1341
Eh, lisa lagi. Asik ko je yg makan lisa..
IMG_1343
IMG_1365
“Tu hah.. aku nk yg tu, tu yg sedap tu…” Aicehh, aku pun x ingat apa dailog aku waktu ni. Huishhh tapi mmg sepanjang ari duk mkn ulang2 sampai ketat perut.. Puasa gigih turun sekilo dua, masuk Syawal. sume ke lontong satay segala. Apa maknenye???

Wednesday, October 13, 2010

Abong & Azlina Wedding 3/10/2010

Tahniah buat abong dan isteri kerana telah selamat di ijab kabulkan. Ni majlis sebelah lelaki dekat Kajang. Jenuh la jugak kami duk mengoogle map ke rumah die sampai ada adengan sentap2 ngan mr Fizwan. Hahahaha.. Kitorang sampai sini around 1230++ la camtu. x hingat la sudah.. kan dah lama baru nk update mane nk ingat. Kitorang sampai2 je terus makan. Konon berjanji dengan man, tapi die pun lambat. Sedang mkn2 ini makyong pengantin lama Dafi n Hana sampai.
DSC_3983Aku nampak la dorang tapi dorang x nampak aku. Kami duk diam2 je makan sampai habis licin boliau br duk cari kengkawan. Keji tol pangaikan cik Yan. Adess.. Hana n Dafi ni juag bercinta dr Kolej. Skrg Hana tgh pregnant 6 bulan. Tapi aku mmg wonderpet betul lal dgn die ni sbb perut die kecikkkkkkkk sgt. Huh!! xpe, nnt dh selamat deliver apa sume jgn lupa kabo2 yerk…
Lepas tu baru la group by group sampai.. Bole la.. lama dah kot x jmp kengkawan  kolej. dpt jmp sekali sekala ok jgk. Selalu tu beramah tamah di FB sajork. Syukurla kerna ada Fb penyambung silaturrahim.
Pengantin kaur agak lambat la. Jenuh gak kami menunggu. Tapi kerna pengantin adalah pegantin, jadi kami x marah.. Xpe bong.. ko duk lama lagi x kuar2 pun xpe.. (giler ko x kuar, kitorang balik kang. haa haaa kami balik ni…) Ok sekarang pengantin dah keluar, mari ushar2 pengantin. Korang kenal x?? Kot la kawan aku ni jiran sekampung, sebelah umah, satu sekolah, satu pejabat…
DSC_3988
Pengantin berarak…
DSC_4002
Ni  kaedah pengantin kene jemur kerna mahu di silatkan nye.. Aku kan, cukup x berkenan part ni. Mau x nye, ada ko nk suh pengantin duk tengah panas. Agak la weiii… Nasib family aku xde gini2. Kalo x aku pun nangis…
DSC_4011
Ok, tu mr Fizwan salam lama tu. Siap di bg2 nye aura pengantin kat mr Fizwan. hambik aney, hambik..
DSC_4020
Haaa tu la kwn2 kolej yg ada. Majoriti dak DDC la sbb Abong student DDC dulu. Tapi kami dtg jugak selaku kwn serumah setangga mr Fizwan dl.
DSC_4015
Penutup aku bg kamo tatap pic bakal pengantin ni hah…

Sunday, October 10, 2010

Jambatan Muar

Ha, ni je ada.. Jambatan Muar. Snap laju2 dr dlm kereta. Tu yg jd senget benget pic tu. Ni kitorg dh odw nk blik.. Dah balik ptg2 ari br la blh nampak pemandangan seluruh Muar. Nampaknye, esok2 cerita2 Muar je la yg keluar,nk pic,maaf mmg la xde. Sbb yg utama,aku malu. Lepas tu aku bz hulurkan tgn kaki tlg2 buat2 keje. Ikutkan sempat sesaje kalo nk amik gmbr pun. Kamera sume dh siap cas. Tp kan aku kata, aku MALU...

Saturday, October 9, 2010

Nana d jambu girl

Tu keje mama. Nana suka sgt wat rmbt spiky (gaya je la sbb tiru si Daus) skali dpt kat mama,mama buat dia jd nerd, 'jambu'. Tau plak tu kte duk permainkan dia.beria dia mengelak xnk amik gmbr. Mama siap duk pgg tgn dia,aku cpt2 snap.tp dia pny kepala saje dia tgeleng2 x kasi aku snap.tu yg buat lidah terjelir2 tu.. Ha3..comel btl.

Jeti Parit Jawa


Ha,nah amik bukti yg skrg ni aku d rumah PIL. Pic aku snap ms nk g beli airbatu. Mlm ni ada kenduri sempena my PIL nk g haji hjg bln ni. Kalo ada aku snap2 pic mlm ni,aku update nt bile dh blik ye. Kalo xd,pepaham jela. Aku malu la maknenye. Huhu. bye!