CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, February 24, 2009

Baby Pua Chu Kang Ltd Version 2009

Entry kali ni aku nk ajak u all sume lihat perjalanan baby Phua Chu Kang..... Dengan ini, aku persembahkan........Taraaaaaaaa!!!!!!!!!

Baby Phua Chu Kang waktu die belum tumbuh rambut !!

Jeng....jeng....jeng....... Ha3....seronoknye die dah ada rambut.Sebijik cam baby Phua Chu Kang..

Say cheese !! sayang.... Ha3.kitorang x tahan gelak duk pedajal si kecik ni.tapi mmg kiut la muka die bile rambut die gitu.Hua3....

Monday, February 23, 2009

Memulakannye semula

Hari ni aku dtg kerja dengan semangat dan mood yang baru.Lepas aku cuti sehari setengah minggu lepas, aku nekad untuk mulakan semua dengan senyuman. Ntah la, lepas Manager aku berenti ritu aku rasa terduduk jap sbb xde sape yg aku nk rujuk. So..maknenye pas ni aku kene belajar untuk berdikari n buat semua keputusan sendiri. Alhamdulillah...dengan nekad yang aku tanamkan, aku berjaya lepas dari rasa takut n susah tu... N hari ni aku rasa bersemangat untuk buat semua benda. Alhamdulillah....... N ttg rezki yang lagi satu tu, kalo ada rezki aku bersyukur tapi kalo xde, aku jugak bersyukur sbb aku masih ada tempat untuk cari rezki berbanding orang lain yg mungkin ada yang dah kene tendang dari co. So, apa pun, aku terima apa adanya aku sekarang ni tanpa secalit rasa curiga. Insya-Allah.... moga semua urusan aku akan diberkati dan dirahmati oleh Allah s.w.t. Amin........

Tuesday, February 17, 2009

Mari Melipat.....

Wah.......Raihanah pandai sudah melipat kain...tengok..die pun sibuk nak melipat. Tu nasib pic die ngah melipat kalo die memunggah...habis la mak !! akan ditabur di serata alam.....

"Alamak !! mana satu aku nk lipat ni??"

"Ermmm.. yang ni la.. nak lipat yg ni dulu.Tapi Mummy...camne nk lipat ni ?"

"Ala...nape x boleh ni?? Dah terpusing tapi x jadi pun cam Mummy nye.."
"Ok, kite try yg besar plak..Ni kain lampin saya...hehehe...."

"Argh.....tension!!! kecik x leh..besar pun xleh...biar je la sume... xnak lipat dah !!"

Friday, February 13, 2009

Minit2 Terakhir buat My Manager II

Waaaaaaaa........!!!!!!!!! tadi aku g tempat abg n bile dengar die tglkan pesan, ceramah skit mula nk meleleh airmata ni...Aduh...

Latest pic I snap on 13/2/09 morning- discussion with Ms Loo
(curi2 ni.Die x tau kalo tau mampus kene drop lg)

Sibuk mengemas n buat back up. Tu meja melambak dah tu dengan doc yg akan diagih2kan. Rasanye sume dah settle keje die cume tunggu masa je nk balik...huhuhu..... Tengokla dengan kotak die, ntah apa yg byk sgt die nk angkut pun aku x tau... n bestnye die betul2 balik cepat.Sharp 5.45pm die dah blah.wah3....terlebih sudah !! x sabar2..

Hari Terakhir My Manager II

Waaaa..... sedeynye la rni. manakan x, ari ni last day my manager II a.k.a Nor Azree or lbh mesraaa !! (tlg sebut ikut gaya Bob AF ok!) aku pgl abang... wah.. xtau la pasni camne bile die dah xde. Mesti sunyi.... xde la punca aku nk wat adengan buli membuli lagi.

Dari 1st day aku kat sini,aku dah mula bekerjasama dengan die. Dengan pengalaman n pengetahuan aku yg skit ni, dengan die la aku mula belajar.. (aduh...touching sampai ke hati ni...nk nangis !! wa... tahan..tahan air mata nnt org nampak...) banyak benda aku belajar walaupun aku x sempat nk grab lbh banyak dari die. Pada aku, aku rapat ngan die...slalu borak hal anak2 die, hal die sbg org bujang(tetttt!!!!boleh ke jadi bujang lg??? sungguh x sesuai..) n banyak lagi tapi bab paling best kalo sampai ke adengan buli membuli..Ala, bukan buli apa, aku selalu nk bertekak ngan die. saje nk mengusik n kadang2 aku plak yg kene. terok gak kene drop tapi seronok..xde la tension sangat nak bekerja.

Kalau boleh aku xnk bg die blah die dari sini tapi apakan daya, sume dah tertulis. Tapi aku kire bertuah sbb pnh kenal die. kenapa??? Sbb kdg2 ada gak apa yg die cakap leh diguna pakai. Harap2 pasni masih boleh terus berhubung ngan die.(Alamak die masuk plak. Jangan die perasan aku meleleh airmata dah la.die ni bukan leh percaya. mata die cepat je nk nampak apa yg kdg2 aku x nampak. Jangan pandang die, wat2 muka bz jer ok...). Abang, nape la abg nk blah? pasni sape nk tolong Yan check all my job xpecially Sales Tax and Import Duti Yan. Ngan sape Yan nk lepak n borak2 kalo time Yan malas nk wat keje. ( hah!! kan aku dah kata, die dah sound aku siap2 "xkan nangis kot..relax2..pagi lagi.petang2 skit nnt" x gune...kene lagi.. terpaksa aku cover cun..siap x mengaku tu...huhu) ngan sape Yan nk wat adengan buli membuli lagi pasni.. Aduh..rasa terduduk jap pasal die xde lagi dah pasni...

X boleh lagi aku dengar org call n cakap, "makcik, dtg sini jap","Yan, bz x? ada new assignment ni nak bg.", n kalo time dah bagi aku keje, aku mesti tanye "ni bile nak ni?" n jawapan yg tetap cool is "urgent2.." bile hujung bulan plak, "budget key-in ye..nnt saya check" n jwpn yg die akan terima mst "lambat..org dah key-in dah" tapi yg bestnye, die cuma akan check awal bulan depan..Hahaha...apa la.. Aku akan rindu sume tu nnt....

Paling teruk aku kene buli kalo time nk wat stock take. Mana kan x.. pantang xde orang nak cover je aku la yang akan menjadi pilihan tapi aku pun x kisah..aku x penah complain. Kalo ada pun saje gatal2 mulut nk cari sbb nk bertekak ngan die. pada aku, sume tu peluang utk aku belajar benda2 baru. lepas ni mst agak sush nk sesuaikan diri kalo pengganti die tu dah masuk. Yela, dah la baru nk kenal mst xtau mcmane die. Kalo agak2 kepala leh layan bengong ok la.Kalo x?? Jenuh la... Nway, harap 2 ok la..

Abang.... Yan nk ikut abg leh x? (Hahaha... mula dah !!) Okla... xnak cakap banyak2 lagi. Kang kantoi sbb nengok aku duk lap2 mata jer.. Ni ada beberapa pic die yg sempat aku snap sepanjang ada nye die di Duopharma. N a little present to him... Let see.....

2008 - CCMD Bowling Tournament @ Summit Bowling, USJ

With Maslina @ CCM Open House 2008 @ Pan Pac, PWTC

Close Frenz.... Zamri + Jaffri + die la..sape laie....

Together2...

Present for him from our Finance Department ..

Tara....... ni la die.. Merah untuk die sentiasa ingat CCM n xpecially Duopharma la..

Ok abang... juz to say All the best on your new job ! Stay in touch n always remember us n xpecially me la hah! May Allah always bless u n your family !! Good Luck ! Terima kasih atas sume tunjuk ajar abang kat Yan selama ni n halalkan segala ilmu n segala apa yang ada. Yan mtk halal dunia n akhirat. n Insya-Allah...ade rezki kite jumpa lagi..Yan kawin nnt abg mesti kene dtg, nnt Yan jemput.. :-(

Bakal Ratu Gimnas Negara

Yeah !!! Itu die bakal ratu gimnas negara kite... tengokla anak bertuah ni, sukati die je nak manjat ke apa? x tau ke yg awak tu gegirl...Aduh...Ok,lets check it out apa gaya seterusnya.Mungkinkah die membuat gaya ball gimnas, berirama atau apa????

Ok sume...ready...take ur step !

Yeeee...itu die gaya yang pertama.... salah satu kebaikan untuk gaya ini adalah utk menguji tahap kekuatan tangan.

Ok, seterusnya ringankan badan anda dan cuba untuk rasa terangkat skit... Macam ni.. Sume ikut ok!!

haiiiiyak!!! Ok...turunkan kaki...bagi yang memula cuba gaya ini, anda akan terasa sedikit tegang di kedua tangan anda... Ok...cukup setakat ni gaya gimnastik yang kite latih hari ni.... terima kasih sume...

Sudah Raihanah... jangan nak berangan..dah la gemuk camtu, ada hati nk jadi ratu gimnas konon.Ceh !! baik awak turun sebelum Umi belasah..habisla nnt Mummy marah kalo die nampak.mesti die kata "korang asik nk menjahanamkan harta aku jer"...hehehe.....jom cabut!!!!!!!!!!!
Justify Full

Friday, February 6, 2009

Eyes Infection

Semalam aku MC sbb ari Rabu tu, aku dah rasa lain macam kat mata aku. Aku ingat aku nk kene sakit mata, so malam tu gak aku terus g klinik sbb takut melarat. At last, dah cek2 rupenya aku bukan kene sakit mata, tapi aku kene eyes infection.... Aduh..nape plak ni.. macam2 hal.. So, balik je dari klinik aku letak eye drop..pergh.mak ai...punye la pedih... Doc bagi 3 jenis ubat, ubat tahan gatal (yg ni aku x makan sbb x gatal.hehe.....), ubat sapu n eye drop..

So, semalam aku mmg melepak kat umah n main game la...apa lagi.......bosan sey......nak ajak Honey g jalan2, die keje, so apa lagi aku bole buat selain main game n menyakat budak2???? Tu je la.....thari apa laie...bobok la.......

Tuesday, February 3, 2009

Malam Tadi....

malam tadi.... Hurghh.... malam td aku tido lewat tapi nasib baik mood keje rni ok.... Dalam kul 2 pg baru tido..Ntah, rasa x mengantuk plak.Camane??? So, dah puas aku belek baju tapi sampai ke sudah x tau nk pilih yang mana, aku pun apa lagi, tolak baju2 tu ke tepi, aku duk ralit main game. Tapi lama2 aku dah bosan, aku beralih plak ke edit mengedit pic. Suka sgt nk edit pic eg: letak frame ke apa ke... rtu dah terpk dah nk beli software die tapi x jadi plak..nnt la dulu...nak g format laptop dulu baru leh beli n install... Huh!!! diam x diam dah kul 2 pagi, argh...sok nak keje,baik tido kang ngantuk plak. Aku pun sesiap gosok baju n tido sok nk bangun pagi nk solat n bersiap g keje....Gud nite!! Zzzzzz.....

Monday, February 2, 2009

Reading wif Raihanah

Ewah2...sejak bile plak anak umi ni pandai baca magazine? Pa&Ma plak tu...iskh2..... Sebenarnye Aku yang beli magazine tu. rasa cam menarik plak, so.. beli je la... tapi disebabkan kat magazine tu ada pic baby, tu yang jadi Raihanah yang baca b4 aku baca...Jeng3....jom kite tengok gelagat die...

Eeeee...comeynye baby ni sleep....

Ha ! tu awat plak tu tengok atas... buku kat bawah la cayang.. ke tengah pk nk baca page mane dulu....

Eeeeihhhh... susah nak bukak la plak...camne nak baca ni...Umi tolong....!!

Eeee...ada kete la...Mama..nak gni...boleh x??