CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Sunday, July 19, 2009

Bye2 Duopharma...

Workstation aku yg akan sentiasa dlm ingatan. Segala bermula disini..

Sekarang workstation aku dh kemas sbb sblm aku tinggalkan aku dah bersihkan sebersih2nyer...
Gift from my dept. Terima kasih kepada kalian sume...

Tara !!! ni la pezennyer... x sangka yg aku akan dpt hadiah semahal ni dari kawan2 aku. Apapun aku bersyukur n semua warga Duopharma akan sentiasa terpahat dalam ingatan dan hati aku....



Saturday, July 18, 2009

Officemate

Entry kali ini aku titipkan gambo2 terakhir aku di Duo dengan officemate segala bagai... dari dalam ofis aku sampai la ke luar2 ofis. Aku sayang n rindu la kat dorang sume.... Aku x tau samada aku leh dapat lg x kengkawan yg best2 cam dorang ni lagi... Ades...sedeynyer...


Wif my Ass Manager - Li Shan

Ms Loo n Li Shan

Ni first job aku. Bagi aku, dapat ofismate mcm Li shan, Ms Loo, Rani, Abg Azree n ramai2 lagi adalah sangat membahagiakan. Setakat bergurau bertikam lidah itu biasa tapi aku x tau samada aku masih boleh dapat kawan2 mcmni lagi ke x. Mr Chek juga boss yg best. sangat sporting n mmg aku sangat kagum pada cara mereka2 ni bekerja. Dorang dah banyak membantu aku dalam usaha aku menimba pengalaman dan aku x kan lupakan dorang sume ni. Anda di beri peluang, aku ingin terus bersama dengan dorang walau kat mane aku berada. kalo ikut hati aku xnk pergi dari sini tapi aku terpaksa relakan diri aku untuk berbuat demikian kerna aku perlu kejar matlamat hidup aku. Mungkin ini yg terbaik untuk aku utk hari esok n selamanya.... Aku rindukan mereka sume.....

Farewell @ Chicken Rice Shop

Hari Rabu last day aku kat Duo. Lunch tu aku g dpt invitation lagi for farewell la konon kat Chicken Rice Shop. Aku ok jer..x memilih mana pun...Alhamdulillah...rezki lagi hari ni...


Kali ni aku dibawa oleh abg akka HR la majoritinye tapi ade gak Zizan n Lee yg join sama.

Habis licin ko... Sedap..mmg sedap.. Nyummy2...

Azhar n Faugi

note : terima kasih buat semua yg sudi ajak yanz lunch hari Rabu rtu.. Tq buat sume warga HR, Zizan n Lee. Samapi ketemu lagi nnt... Mizz uols sooomuch !!

Friday, July 17, 2009

Farewell @ KFC

Ari Senin aku dapt jemputan farewell dari abang2 encem tu...Dorang ajak aku ke KFC. aku ok jerk..Layan......
Abg Jeff n Abg Man..

Zaini n Fendi...
Tu dia... open table la pendek kata.. Tapi sesekali lepak ngan dorang yg hotak x tentu hala, leh wat aku gile sekejap. Zamri adalah chief segala chief kalo n mendrop aku. Soke la die kalo dpat membuli aku. Puas ati la sng kata. nway, mmg best melayan dorang n x tau lah samada aku akan jumpe org2 yg camni lgi ke x nnt. Yanz akan slalu ingat kat uolas sume...Doakan kejayaan yan tau... Sampai jumpe lagi..

note : bro sume...leh la sng2 kan kite layan karok...nk x????????? Nway, thanks to Kak Ida (yg bakal benti jugak nex month), Maslina, Zaini, Fendi, Idzwan, Zamri, Jefri n abg Man. Tq for the lunch n sampai jumpe lagi sume... Yanz akan sentiasa rindukan uols...


Majlis Cukur Jambul Mohd Iman Haikal

Mohd Iman Haikal - the strong boy...

Wah ko... ade ciri2 ibu mithali x??

Majlis cukur rambut ni mula dlm kul 11 pagi tadi. Mulenya aku plan nk dtg thari tapi disebabkan parents Mr Fizwan nk dtg, jadinye kene la tgu dorang dtg dulu...xpe la..janji aku dpt tgk anak buah baru aku tu. Tu yang penting... Comel sgt2 la die ni..Geramnye.. Rasanya cam nk bawak balik jerk.Adoi!!!

syhuik2.... sayang...sayang.... die nampak x selesa. Sebenarnye baby ni mengantuk giler coz dari pagi x dapat tido dengan aman. Baru la ni dapat tido, aku plak nk kacau..hehehhe

Tengok...kan aku dah kata. Die mengantuk sangat...Soooo cute...


MENTOR 3 - Black Menang !!!


Cerita basi dekat seminggu yg lalu. Aku bukan la sengaja nk publish berita ni lelambat tapi aku mmg kebizian yg melampau memandangkan minggu2 terakhir aku di Duo tu kan. Jadi aku banyak habiskan masa aku dengan kerja. Apapun aku nk ucap Tahniaah utk Black dan Mas Idayu atas kejuaraan dorang dlm MENTOR 3 ari tu... Semoga perjalanan seni Black akan terus cemerlang n paling tidak leh jadi pelapis seperti Sudirman, Elvis n MJ. Wish u good luck n semoga sumenye akan berjalan lancar..

note : aku semangat utk Black coz aku jugak ada mengundi die... Jadi haruslah aku hepi kan....hehehe



Agenda makan2 @ Pizza Hut n Jalan2 @ SP


sebab minah 2 orang tu lambat, jadinyer kitorang kene jugak order dulu. Ala, juz order set for 6 person jer. Tu pun mesti nnt x habis. Caye lah cakap aku ni..

Dah order, kene Q lak. Ramai ker org nih?? X lama menunggu adik n ude pun sampai. Smtra nunggu sempat la posing kan. Ok !!dah siap..dah boleh masuk n mkn ni. Sambil mkn2, borak n nengok ler gambar angah tunang tu. Purple...Jeles2.. Nk jugak la kan...

Ayong n Ika (adik angah)

haaaaaa...kan aku dh kata tadi... x abis kan... Yg nk tu nk bungkus tu nk suh adik bawak balik coz die kan duk bujang.hehehe....

Sementara tgu sis masuk ladies, sempat la aku bergambo kan.. x kre la kat mane. Yg mane dan jer aku duk posing...leh gtu??

Sangat x sempat mereka ini. x nyempat nk nengok pic. Sabau2...jalan dulu...

So, agenda ptg ut lepas mkn hanya berjalan2 pusing SP. Xde ape. Nk g karok teramatla mahal kan..nk berbowling, tangan aku sakit lagi penangan khammis rtu. Jadi apa yg aku leh wat... Dorang pun nk jenjalan jerk, maka jenjalan je ler...

Sunday, July 12, 2009

Papa Birthday

08/10/09... Birthday papa yg ke..... ke bape erk??? hehehehhe saje je kan... Birthday papa yg ke 58. Alhamdulilah... Tuhan masih panjangkan umur papa n murahkan rezki kami sekeluarga. Nothing special on dat day cume akak belikan kek n makan2 tu jer.

Macam bese, pilihan mama mesti Black Forest. Aku ajar skali terus melekat ngan yang ni....

Hah tengok.. papa tiup kek n dak kecik tu sure menyibuk punye...

Hahahaha di eplak yg lebih... xpe la, bdk2 kan... anyway, kitorang kalo celebrate bday mmg sempoi2 jer... xde la beria ke apa. juz beli kek n mkn2 je la kitorang satu family..

note : wish papa Happy birthday n semoga panjang umur, murah rezki n sentiasa mendapat kesihatan yang baik... amin......



Monday, July 6, 2009

Meet Angah Ida @ Sunway Pyramid

Sabtu lepas, tetibe je angah yg nk dekat 5 taun x jumpa nk jumpe kitorang. Ni mesti ada pape ni kan?? Kalo x, xkan la die beria nk jumpa kitorang sume kan?? Nk tunang ke kawin??? Teka...teka...

Hehehe... Ari rabu camtu angah pepagi bute dh sms aku kata nk jumpa n aku pun tlg la arrange kan dgn adik beradik aku yg lain. Dh bincang punye bincang, maka sume setuju yg nk jumpa on Saturday 4/7/09 around 2 pm at Sunway Pyramid. Ok la kautim jerk !!

Mulanye aku berjanji ngan ude n adik utk meet kat Subang KTM Station n then nk mtk tlg Ayong pick kitorang kat situ.Tapi last minute tukau plan sbb dl kul 12 tu aku ngan adik beria call ude yg x boleh bgn tu. Almaklumlah die baru tido pagi tadi. Kan ke die keje mlm so, pagi tu baru balik ler... Nasib dlm kul 1 tu sedar gak die dari tido. Dah sah2 la lambat sket minah ni kan. N sebab die jugak. kami x jadi jumpe kat Subang sbb ude suh adik teman die ke Pyramid coz die x tau jalan. Die nk drive trus le tuh... Aku dlm kul 130pm baru naik train ke Subang n tunggu punye tunggu dlm kul 2++ pm baru Ayong sampai. Aku relek je. N b4 tu angah dah sms kata lambat skit.. Arghhh...sume lmbt ler... Elok la... Aku tunggu la Yong kat situ diam2...

Last2 aku n Yong yang 1st sampai kat Pyramid then baru angah n adik die last skali baru 2 mak nenek tu. Hehehe... Dah samaai pun lama gak tau kitorang tunggu coz xde parking katanye. Pulakkkk. Sudahnye, dengan aku n Yong yg dah lapar kebulur haus, terus sms dorang kata tgu kat Pizza Hut..
Borak punye borak, sah Angah nk kawin dis Oktober. Baru je tunang dorang ni last month. Dasat!! So, sambil mkn2 borak n agenda seterusnye cume lah berjalan2 tawaf SP tu. Sampai kul 8, kuar g minum kat kedai mkn sblm roundabout kewajipan tu n mkn, minum kul 9 camtu dorang blah cume aku n adik sbb aku, Mr Fizwan yg jemput. Adik plak, tentulah cik abe die gak yg jemput... Huiiii penat sey.. Kul 1030 mlm baru aku sampai umah. Sok nk bgn pagi lagi.......Argh !!!
Malaysian Next Top Model...(kui3..)

note : pic penuh plz visit my FB n Ayong, bile nk send pic kat acu ni?? Nk pic tu gak....

Buah-buahan sudah sampai...

Aku nk bayar hutang en3 ni...


hah ni hah!! Ni la suprise yg tetibe ada kat umah aku msa aku balik ari khamis ari tu.

Buah2an dari dusun jiran depan umah aku. Dusun die kat Melaka n baru je sampai ni dari melaka terud je dicampak kat umah aku. Ada 3 guni durian, seikat rambutan n seplastik manggis. Tapi ni bukan utk family aku sajer je tau. Dh mcm terbiasa, biala jiran aku tu campak buah2an, kendian akan jadi tugas mama utk agih2kan kat sederet umah aku tu. Almaklumlah sederet pun sedara mara je kan, jadi bg l arasa mkn sama2. Kalo skit, sorg sket ler... Ok la kannn?? Xde kamai je y melantak x hengat kan??? Tapi aku mmg suke giler durian die sbb mmg kuning2 yg mc aku suke tu. Wah, best betul !! Melantak ko... mana yg kelat or dh masak sgt, mama kata nnt nk wat kolak. Sape tau kolak tu apa???

Alhamdulillah...rexki kan... Tapi kalo ade lagi nnt jiran aku akan anta for the 2,3 trip lg la kan. Tu bese. eh, duku langsat n pulasan xde ler.. Blom banyak kot.. Harap2 nnt ado yer.. Ahaks !!

note : Terima Kasih buat En Isa sekeluarga atas buah2an tu. Moga buaha2 tu sume akan terus bertambah kerana tuannye dh bayak bersedekah. Amin.....

note : maaf sbb pic x bape nk cantik. Aku amik awal pagi subuh sunyi tu...



Friday, July 3, 2009

Tag Award from Zahida

Tags Award from Zahida ..

Syaratnya:


1. Letak award di blog
:
tu dah dipamer ya makcik kat en3 n kat tepi nnt akak wat. X sempat dah nk g keje ni..


2. Beri award ni kepada 10 blogger yang rapat dengan anda atau yang anda senangi dan memberi inspirasi kepada anda
:
  1. Sweetdarling
  2. Mak Merah
  3. DirFara
  4. Ceera
  5. VP
  6. Erien
  7. Guru Cemerlang
  8. Linda Onn
  9. Sederhana itu Indah
  10. CuteMiut
3. Memberitahu penerima award ni dengan memberikan komen di blog mereka...
Alama
k !! yg ni nnt aku gtau la. Try to let them know ASAP. lalallalalal...