CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Friday, May 29, 2009

Bz Di Akhir bulan

Sekadar hiasan...

Aku bz ok... tu pasal aku x sempat nak menjengah2 ke blog kawan2. Mana x nye, aku dah tau ujung bulan, masih glenyar nk cuti. Kan ke ari Selasa rtu aku cuti n siap berdating lagi. jadi, tanggung la.. Bukan la apa sangat pun tapi cume akan menyusahkan aku kene rush tuk closing la.. tu jerk... tengok la atas meja aku ni bersepah ngan invois. Tu pun, kalo nk tau satu rahsia, aku blom habis kan lagi budget tau. Ni pas aku settle tuk check the all transaction already taken up without any error, aku smbg wat budget la. Fuh........ so, setakat aku publish ni mmg invois dah clear tgl lagi serpihan2 keje nk kene aku settlekan. Penat2, letih2...

hah!! tgk la meja aku bersepah bukan. Xtau nk buat yg mane dulu. Semalam aku mcm x sempat pun nk bercakap. ha3.... Teruk tul... Aku bukan la suka nah nk wat kije last minit tapi bile invois tu sume baru terhegeh2 dtg 2,3 ari b4 closing mau aku x bengang. menyusahkan.... Yg berkenaan, tolong bg aku invois awal2. Aku x nk terkejar2 cam org gile tiap kali ujung bulan ok...

Ha!! tgk, ni dah licin cantik. No paper yg bersepah sepai ok... huhuhu..... lalalala.... leh balik n mkn dengan tenang. Yuhuuuu !!

ptg ni Mr Fizwan amik aku, aku ingat nk ajak die mkn KFC sbb aku ada voucher kfc yg bakal expired another 2 days. Actually voucher ni leh g KFC or Pizza Hut, tapi aku cam xde mood nk mkn Pizza. Tu yg ajak Mr Fizwan ke KFC..So, sblm aku terlupa, baik aku g makan dulu. Hehe2.... Mmg voucher ni 1 jerk n nampaknye aku kene la tambah duit utk makan berdua. kalo x, kongsi jerk la.. (cait !! kedekut tahap cipan ko.. ) xpe2, kebetulan blom balanje Mr Fizwan mkn or belikan pezen, jadi aku ajak die mkn KFC dulu la. Aku ada gak plan nk belikan sumting for him, tapi tgk la nnt mcmane. kalo rajin, aku samabr la, kalo x, hehe.... tau depan je la ye yang...



Wednesday, May 27, 2009

Hargailah Isteri Anda

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri
ini pada keluarga, suami dan anak-anak
Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri
mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.
Biarlah buruk mana isteri anda,
sayangilah mereka......

Beruntungnya seorang wanita yang ada rahim ini ialah dia bekerja
dengan Tuhan.... jadi 'kilang ' manusia.
Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh...
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang
tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.
Cuti bersalin juga sehingga 60 hari ,
Bila dah bersalin tu, susukanlah anak...jgn takut "kendur" atau menggelebeh pulak...
Si suami pulak, jgn la berebut dengan anak untuk menyusu pulak....

Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah ,
Tapi bila dah habis cuti tu.. . layanlah suami..."offer" lah pada suami ,
Nabi bersabda: berjimak dgn isteri itu pahala ...jangan buat deekkk jeee,
Jangan buat alasan itu dan ini pulak....ingat tu si isteri yee!!!
Kata nak pahala lebih...

Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang.. ...
sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya...

Satu lagi berita gembira untuk wanita, Sepanjang dia mengandung
Allah sentiasa mengampunkan dosanya,
Lahir saja bayi seluruh dosanya habis.
Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita,
jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga.
Untuk orang bukan Islam, dia tak dapat masuk Syurga tapi
Allah beri kelonggaran seksa kubur.
Untuk peringatan semua wanita yang bersuami
seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala
tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.


Di akhirat nanti seorang wanita solehah akan

terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia
terima di atas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.
Contohnya bila dia redha suaminya pergi berjemaah di masjid
atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Alah ke atasnya jua.
.

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian
Sirat dia tak nak masuk syurga tanpa suaminya,
jadi dia pun memberi pahalanya kepada
suami untuk lepas masuk syurga.
Di dunia lagi, kalau suami dalam kesusahan
isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.

Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung
terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.


Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat di dalam dan
di luar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik
dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain..

Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat
Allah agar tidak derhaka denganNya.

Ses u ngguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak
kaki. Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir
kepada kamu(lelaki) ,lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan
wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.


"Wahai Tuhan...
ku tak layak ke syurgamu ...
namun tak pula aku sanggup ke nerakamu.... .
kamilah hamba yang mengharap belas darimu ....

"Ya Allah...
jadikanlah kami hamba-hamba mu yang bertaqwa ..
ampunkan dosa-dosa kami, kedua ibubapa kami,
dosa semua umat-umat islam yang masih hidup mahupun yang telah
meninggal dunia"......



N kebetulan pagi tadi aku dengar kat Hot FM yg dlm Berita Harian hari ni ada artikel bertajuk, "Suami curang, Isteri x rela bermadu punca penceraian." Nak tau lebih lanjut baca kat http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Wednesday/BeritaUtama/20090527013430/Article/index_html . Hai..mcm2 dunia sekarang... bak kata ofismate aku, dunia...dunia.. hehehe...


note::

I like this article...sekadar berkongsi...





Night At The Museum 2 >> layan panggung wei...

Ni la agenda utama kami semalam. layan panggung... layan nengok citer Night at the Museum 2. Mmg kelakar la. Betul kata adysyam( http://maysyda.blogspot.com/) mmg layan film ni n kelako la.Leh gelak terbahak2 gak la kan. So, kepada yg blom nengok, g la nengok..

Aku tengok kat TGV Sunway Pyramid k. Honey blanje. Ok la tueee...

Q yer yang.. kang ada yg ati panas plak kalo u ptg Q. Anyway, Mr Fizwan beli ticket for couple seat. RM 24 for 2 ok.. lalalala...(nyanyi ngan hati bunge2)

note::
Mr Fizwan, pasni kite run ke Mydin Mall erk. I nak beli barang.. hehe.. tapi u byrkan ye, I blom gaji lg.. TQ!!


Ronda2 Sunway Piramid


Alkisah aku amik cuti semalam dengan tujuan utama aku nk berdating ngan Mr Fizwan ( teruk nah bunyi nyer. Macam x penah g dating plak) Hurm... Sbnrnya xde la aku plan nk cuti semalam. Aku pk nk cuti ari Senin n kengkonon leh la kuar jumpa Mr Fizwan jap kalo die dah balik ke cni dr kg tu awal. Skali bile aku gtau die aku nk cuti ari Senin, katanya dia suggest aku cuti on Tuesday sbb die pun cuti n banyak skit masa kalo nk kuar pun. So, aku ikutkan je ler. Aku pun dengan lurus n taat nye, cuti la semalam. So, pagi2 aku dh bgn sbb ada urusan yg perlu aku settle kan (ingat coti2 leh bgn lewat tapi nk wat camno dah ada urusan... terpaksa la wei gagahkan diri n bangun awal n kuar umah pagi2. Dah supe aku g keje jerk.adoyaiiii !!) So, pas settle urusan aku tu, balik umah, siap2 n kul 12 lbh kitorang gerak. Kalo nk tau ari semalam punye agenda sume Mr Fizwan yg arrange ok.. Aku sekadar ikut n menurut perintah. huhuhu.... So, Mr Fizwan putuskan untuk ke Sunway Piramid.

Sori.. juz from a side picture...

Pusing2 cari parking
Then, kitorang pusing cari parking sampai 3 kali pusing x dapat2 parking. So kali ketiga aku dengan pantas say to Mr Fizwan

Honey, stop !!
Ha, nape2??? (ngan blurnyer die)
Tu ha, parking...reverse2. reverse yang...

Penyabar rupenye Honey aku ni, muke rilek tenang jerk cari parking. Yeah !! dah leh masuk Piramid. Aku x sabar dah ni nk masuk. Dah la kat luar ni panas, siap aku pun dah dahaga. Tolonggggg !!!!

Ok, let's go in babeh !! N x lupe snap picture here n there, Snap2...snap2...

Big Bear!!
tapi aku lupe nk nengok rege die bape.
Honeyyy... by nk yg ni !! (ngan nada manje la konon),
n jawapan tepek yang aku dapat,
dari peluk bebear yg x hidup tu, baik peluk aney. (cait !! kedekut kude betul la.. kalo x nk belikan terus terang je..) nada marah, bengang n majuk la kononnyer

Kitorang ni bukan ada agenda sgt pun sebenarnye. Cume nk hang out together2. So agenda utamanya, aku gtau next en3 k.. xkan sume aku nk lambakkan kat cni kan...

Ha!!ni plak make up set kalo x silap aku EL nyer brand (yeker?? kalo salah, sori la erk. sbb Mr Fizwan dah jalan nonong ke depan n snap2 sesuke die) So, aku pun x tau la...

note::
honey, if u nak belikan i, beli je trus. X yah nk tunjuk2 gambar la bagai. I ok jerk kalo u yg belikan k...huhu!!


Hari Lahir Cinta Hati ku

Happy Birhtday 2 u....
Happy Birhtday 2 u....
Happy Birhtday 2 my dear Honey....
Happy Birhtday 2 u....

Latest Pic

Hari ni kali ke 5 aku sambut birthday aney sama2. harap2 ada lagi tahun2 seterusnya untuk kami terus kongsi rasa gembira untuk hari2 yg penting macam ni. N sempena birthday aney tahun ni, by nk aney tau yang by sayang honey sgt2. By akan cube wat yang terbaik untuk diri n hubungan kite. Lima tahun yg kite lalui amat panjang. Dah banyak susah senang, suka n duka yg kite lalui sama2. Walaupun kite bukan duk sebumbung, tapi banyak benda yang kite dah harungi. By harap, walau apapun yg telah n bakal terjadi bukan merupakan alasan untuk kite rasa jauh n kurang rasa sayang yang pernah kite tanam kat diri kite b4. N sempena hari yang bahagia untuk aney ( n of coz aku pun excited la kan..).Baby ucapkan semoga aney panjang umur, murah rezki n semoga kehidupan n hubungan kite akan diberkati Allah selalu....


Monday, May 25, 2009

Terlupa Tido..

Muka ngantuk aku..

paksa senyum

Wa....camne aku nk keje ni.... Nak dijadikan cerita, aku terlupa nk tido malam tadi tau. Bole gtu??? Ha3.... (jgn la gelakkan aku..) Aku punye ralit malam tadi bertenet2 sampai terlupa nk tido. Mulanye aku tengok jam baru kul 3 lbh pagi, aku pun layan la lagi. Sekali, layan2....sesedor papa dah bangun n buka lampu dapur ape sume. Skali tengok jam kul 620 pagi da.... Alamak, aku terlupa nk tido..camne ni??? Baru la hegeh2 nk gosok baju, solat subuh, mandi n siap2.

Alah...buruknye la...anak sapo la nie??

Dalam kete tadi pun aku leh bantai lelap. Konon nk msg Mr Fizwan, tapi msg ke mana, aku dh lelap. Ni kalo Mr Fizwan tau, teruk aku di hamuknye n mulalah adengan membeebel die tu... tadi pun aku jalan nk masuk ofis terhoyong-hayang mcm org mabuk. Aku plak yg gelakkan diri aku sendiri. ha3... gelak kuat2.Now aku dah wat roti n milo (xleh mkn kenyang2. kang lagi aku kene melayan mato. Camno???) Ha, abis je aku publish ni, aku nk makan roti n minum milo 3 in 1 panas2 yang aku wat tu. Harap2 leh la aku bersengkang mata sampai kul 1 nnt pastu tu aku leh bobok lunch nnt.huhuhu.... Aduh... yeye2 tengahari ni gak Mr Fizwan balik cni balik. Tapi aku x tau plak kul bape baru die gerak dari sane. X sabar nk jumpe Mr Fizwan ni, rindu.....rinduuuuu sangattttt!!!


My breakfast + lunch

Hari ini hari aku

Hari ni Mr Fizwan masih di kampung. Tgh melepak pun lagi kat kedai nengok bola katanya. tadi aku duk msg2 kata die byk berubah la, x amik tau pasal aku lagi la, tapi rupanya hari ni adalah hari aku. Bukan niat Mr Fizwan nak membalas dendam ke apa tapi aku rasa apa yang Mr Fizwan lalui sebelum ni mungkin lebih teruk dari apa yg aku rasa ari ni. Tau knp aku ckp gni?? sbb aku byk kali membelakangkan die. Apa cerita sbnr di sebalik sume ni biarla kami jer yg tau cuma aku sekadar ingin berkongsi apa yang aku rasa sekarang ni, apa pun yg kite wat kat orang, kite pasti akan rasa balik. terutamanye kat orang yang dekat dgn kite..Kite mst rasa kehilangan die, jauh dari die n rasa tersisih walaupun sebenarnya mrk adalah sama sajer. tapi di sebabkan kite sendiri lalai ngan sikap kite kat die suatu masa dulu, hari ni kite yg rasa balik mcmane kosongnye hidup kite bile die menjauh dari hidup kite.

N lepas kejadian terakhir yg jadi kat hubungan kami, aku terus nekad untuk berubah. Aku cuma nak cari kebahagiaan aku ngan Mr Fizwan utk selama2nya. Aku nk terus berada di sisi die sampai nafas terakhir aku. Aku harap, uols sume akan terus mendoakan kebahgiaan kami. Sekarang, aku janji ngan diri aku sendiri yang aku kan beri sepenuh perhatian n komitmen yg jitu demi hubungan kitorang. Biarla apa yg kitorang dah lalui hampir 5 taun ni akan berakhir dengan kisah n episod yg paling gembira. Apapun, aku nk mintak maaf dengan sume atas segala salah n silap aku selama ni. Terutama to Mr Fizwan, By akan cuba jadi yang terbaik untuk diri By, Honey n hubungan kite. By mtk maaf seadanya atas sume yg dah pun berlaku n biar sume tu berlalu. n jadi sejarah. Maafkan by...

Friday, May 22, 2009

Isu Politik Perak


Zambry MB Perak yang sah

PUTRAJAYA: Datuk Seri Zambry Abdul Kadir ialah Menteri Besar Perak yang sah, Mahkamah Rayuan membuat keputusan hari ini.


petikan dari mstar online.


>>Note:

Muktamad sudah !! aku x nk komen2 lebih2.takut salah cakap. kang kerana mulut badan binasa. Juz want to sharing with uols... :p

Insurans ???



Aku dah lupa la nk update kat uols ttg insurans masa aku jmp kwn aku mgu lepas2. Ok, camni, kan aku ade gtau aku jumpe kawan aku, angah tu n kan. Kan ke die dtg ngan kawan dia, llki . So kawan die ni la yg duk introduce kat aku pasal insurans tu. Anyway aku not so clear ttg insurans mana yg terbaik sbb die tunjuk mcm2 jenis insurans kat aku. Prudential, Takaful, Prudential BSN, AIA, Alliance, sume la n termasuk MCIS (yg betul2 dia apprach kat kami). Aku dengar ala2 jer tapi Mr Fizwan yg gigih mendengar. Aku bukan apa, uols tau, dari mula die nak buak topik ni die bukan nk menyuruh kite beli insurans yg mcmane slalu agent insurans buat tapi die asik bercerita yg die leh buat duit dengan insurans ni. Ok, become more interting kat part ni la...
Mmg die nak kite beli insurans die tapi die asik bercerita yg die buat duit ngan insurans, bukan beli insurans untuk kecemasan. Uols bayangkan, die boleh smpai tahap, sakit skit masuk sepital, duk berhari2 n claim insurans die utk dapatkan elaun sampai ribu riban sbb kene admitted. Rasanya tetiap bulan kalo boleh nk kene admit n collect all the insurans/allowance money from insurans. Uols tau, dorang sampai ada 6-7 policy semata n dapatkan elaun yg banyak. My frenz tu kene admitted 4 6 day, n she's got the claimed money around RM18K (mengikut apa yg die kata k..) so, can u imagine wat are in their mind n the purpose buying the insurans.

For me insurans is for our emergency case tapi pada dorang, wat duit dengan insurans yg dorang bayar tetiap bulan tu. Dorang sampai sanggup ikat perut beberapa bulan tuk bayar insurans arond RM1k++ n claim for RM xx++ after admitted (dah leh onjoy la bagai ngan duit dapat tu). Mmg la kalo dgr pasal duit sume org nk. Lagi dengan cara mudah. Sape x nak, aku pun nk... N yg best die leh dengan bangga gtau kat kami, ada la client die yg beli insurans, admitted n got the claimed money, duit tu die wat kahwin. Ha, tgk, konsep dah salah..Ntah la, pandangan n pendapat setiap sorang lain2. But for me, its not releven. Kalo tujuan kite untuk kemudahan saat2 kecemasan, itu ok.. N lagi, dorang leh gune konsep ape tau, konsep kereta. Katanya, kalo kite beli kete, bayar tetiap bulan, mst la kite nk gunakan sbb dah bayar. So mcm tu la jugak ngan insurans. Dah bayar monthly, gunala, amik benefitnye.


Hello !! ko beli kete untuk apa?? untuk ko guna bile ko memerlukan kan? untuk g balik keje, saat2 ko MEMERLUKAN transport untuk ko bergerak kan? ko xde saje2 duk dalam kete tu tiap saat kan? Kalo xde tujuan ko x naik kete tu kan? so, ko kene ingat gak, insurans pun gtu gak. Sume benda dalam dunia ni ko wat sbb ko memerlukan. tapi biar dengan cara yg betul jgn salah gunakan.mcm ko nk minum, waktu ko dhg, ko minum.nape ko x terus je teguk air tu 24 jam? So samala...medical insurans tu untuk biayai perubatan korang waktu ko betul2 mmerlukan. bukan ko x sakit, cari penyakit, admitted n tagih duit. Aduh !!! aku x reti la ngan org leh terpk nk wat cara tu. Ko wat all the private hospital mcm umah kedua ko. Kuar masuk sume sepital samapi leh komen sepital mane yg best n x? Ko sihat, cukup sifat luar dan dalam, gune tng empat kerat ko, cari rezki yg halal bg anak2 n diri ko sendiri makan.

Ko ingat ko masuk sepital, n bayar ribu riban,doc x wat pape kat korang. Alo bro, dorang pun niaga gak, kalo boleh dorang nk guna sume apa jadah testing machine yg ada kat lab tu utk test korang. Ubat2an yang ada kat tangan dorang, dorang akan bg kat ko makan n apa kaedah bagai utk dapatkan bayaran. Ko tau ke prescription apa yg dah ade kat badan korang n apa kesannye utk jangka masa panjang?? tau?? tau?? Ha... xtau kan sbb doc xkan ceramah kat ko berjela2. paling tidak, doc akan kata "ini yg terbaik untuk ubati penyakit kamu." Betul?? betul........

So, lo pk la sendirik !! n aku mtk maaf kalo ade yg terasa ati ngan en3 aku kali ni. Kalo korang nk kondem aku ker, sound derek ke, silakan sbb aku xkan nk menjawab balik segala tentangan korang BCOZ for me, this is my opinion. Suke x suke, its up 2 uols... End...

Wednesday, May 20, 2009

Aku kene tinggal


Tersangat la sedey kerna aku kene tiggal dek Mr Fizwan. Sok die nk balik kg. Nak jenguk org tua die merangkap bakal mertua kau nnt.hehehe... Mayb ari Senin baru die balik cni.Wa....lamanye la die balik.Sian aku n segala program aku mggu ni akan terbengkalai. Wa3... Nasib mgu ni aku xde pape projek. rasanya aku akn duk umah diam2 n blogging sampai sudah. apo laie yg aku leh wat. Hurm.....camno ni???


Nasib td ptg Mr Fizwan free n jemput aku balik keje. kalo tak, mau sasau aku di buatnye x jumpe die seminggu. Tadi sampai umah around 730 pm, duduk kejap, mandi, solat, makan, n then Fizwan trus je nk balik cpt. Ada hal katanye. Xpela...nak wat camne. Aku pun apa lagi2 duk kejap2 trus je nk on9. Huhu2...Hai....aku mesti merinduinya, Ting tong !! (cam iklan kat tv dolu2 tuh..Iklan mende aku x hingat la..) X sabar nk tgu Fizwan balik cni walaupun die blom lg balik kg.(apa da....emo jer lebey)

So, memandangkan Fizwan nak balik kg ni kan, wajibla aku nk publish pic die kat cni. Kurang2 leh terkurang rindu aku kat die.Hua3....

Visit Poh Kong Gallery


Banyaknye paun....

Poyo gempak blog post tuh. padahal aku cume ke kedai Poh Kong, Centerpoint Klang tempat kwn aku keje. Niat sebenar, aku nk amik duit perfume rtu, dah alang2 kat situ aku duk ushar la rantai tangan. Pk2 mcm aku nk tukar rantai tangan aku lg 1 tu. Cam boring jerk asik pakai yg tuh. tapi kalo boleh aku xnak tambah duit tau. Boleh gtu??

Salesperson a.k.a Zidni (kawan sekolah aku dolu2...

Try, jangan x try. Kang menyesal. Yang ni gempak wei. Besau kan. Tapi aku suka walaupun bukan la sangat suke.... Dia ada 1 set ngan Earing tau. Earing die pun cantik tapi akak aku yg try n aku dah rancak berborak, lgsg x cnap pic die. Seadonye je ler...

Tuesday, May 19, 2009

Gelagat Nana

Aku x tau la apa nk jadi ngan anak buah aku sorang ni. memanjangnye wat mende pelik2. Aku pun x tau die ikut perangai sape??? mak eee or bapak eee... Sekarang dah pandai main tudung saji. Dibuatnye macam naik kapal layar. Aduh !! Jahanam2... Di usung ke sane ke mari mende alah tu. Heran aku...

Wah2..apa ingat atas kapal layar yg nak belayar. Semangat ko erk.. Muka x bersalah. Mama pun x larat nk bising dengan perangai budak sorang ni. Lantak la situ. Asal x melalak sudah.....

Ha!! padan muko ekau. X leh kuar kan... Aku, usah ado nye aku nk menolong. Xde masa...Aku snap2 pic ni pun lagi die marah. Hua3... (gelak jahat aku nampaknye..)

Monday, May 18, 2009

Jalan2 @ Summit USJ

Jalan2 di Summit Usj mmg membuatkan hati gumbira.. Pasai apa?? pasai banyak brg2 murah yang kalo ikut nafsu nk borong sume. Baju, Suar, Skirt, Kasut, Bag, n semalam plak ada hfone fair. Jadi kire cukup la head to toe kalo nak berbelanja. Yang perlunye ongkos...

Semalam mmg ada event. kat luar ada handphone fair kat dalam plak ada pertandingan nyanyi kanak2 Chinese. ramai la org bersidai nk tgk. Termasuk la aku n Mr Fizwan.

Baju murah2 beb, ada 1 kedai tu, sume baju die 25 hinggit jerk. Geram aku. Tahan2. Jangan ikut nafsu, almari dah penuh + duit eylekk.. So, xde la aku membantu perniagaan dorang kali ni. No income for uols ok....

Handbag, terlaju plak aku snap. Tu yg blur2 tuh.

Mr Fizwan pun leh melayan aku g tgk beria walaupun akhirnye nnt die tau aku x beli. huhu... aku pun nk menyibuk ngan orang lain uk rebut2 barang tapi hancuss...xde di belinye aku semalm tuh...Dah mr Fizwan malas nk tgu aku berebut, die g ushar sandal. Beria2 panggil aku ni;

by, by, meh la cni jap..
ha, nape nye??
ni tgk la kasut ni... cantik x??
cantik..bape yang??
39.90.
ok la tuh... tangkap je satu
erm... nk tgk yg lain dulu la...

aku dah agak...die xnak beli. saje nk suh aku blah dari tmpt handbag tuh. hampeh!!

Kasut, kasut, kasut, 60% diskaun weiii...

baju2...argh...giler2...tolonnnnnn

Ha... dah sudah aku penat menengok baju2 kat situ, aku masuk kat bowling. memula ingat nk layan 1,2 game tapi mcm ramai jerk. So, malas la aku. Aku lalu la kat tempat award yg dorang simpan tu, sekali2 ushar2, aku jumpe ini da...taraa.....


Company aku punye award la...Ceh2, aku dah wat muka riak ni kat Mr fizwan. huhu... siap suh die tlg snap lg. Pergh...hati bengkak siot.......Ape, ape?? jeles la tuh u nye co xde award terpampang kat cni. Ha3..........Jahat!!