CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, January 26, 2010

Why I Like It Longer

Nak baca yg baru ??? Scroll bawah bawah bawah lagi. Aku tepek entri ni 48 jam...

Sape nk LG Chocolate BL40 yang berharga RM 2,199 each?? Kalo tanye aku, mmg aku nk. Sbb?? sbb aku nk la.. hihihi...


Memperkenalkan..... LG Chocolate BL40 bukan la calang2 telefon bimbit yang bakal menjadi kegilaan semua generesi terkini. Dan dengan hati kecil aku yang memberontak untuk beralih ke telefon yang memberi kemudahan kepada aku untuk sentiasa berinternet tanpa batasan, aku bertemu dengan LG Chocolate BL40. Indahnya duniaaa kalo aku dapat memilikinya... Uuuhhh.... sorga...


Tau la, bile kerja yang menuntun masa, tambah plak dengan perjalanan yang memakan masa sejam untuk aku berulang setiap hari dengan menggunakan public transport, tentu aku bahgia kalo dapat memiliki LG Chocolate BL40. Kenapa aku beria2 dengan LG Chocolate BL40 ni??? Nak tau??? Meh aku story morry kat korang sume apa bagusnya LG Chocolate BL40? Apa yg best sangat sampai aku seru2 LG Chocolate BL40 ni??? 


LG Chocolate BL40 adalah telefon terbaru era masa kini yang amat fleksibel untuk korang berinternet di mana sahaja tanpa batasan dan lebih mudah, ia boleh jadi mini lappy korang. Sukee??? Acik sukeeee banget... 

Kenapa aku kata aku leh anggap die mini lappy aku and  Why I Like It Longer sbb, pada aku is I will use this phone for long term infact of aku bebas bersukaria untuk menggunakan LG di mana2 shj tanpa batasan, aku boleh memaksimumkan penggunaan LG phone dlm setiap ruang masa yg aku ada. Jadinye aku x perlu bekejar2 balik keje mengejar lappy or sebagainye sbb aku sentiasa bersama lappy mini ku ditangan and its LG Chocolate BL4. Bahgia bukan??? Tambah2 pulak, LG Chocolate BL40 didatangkan dengan kelebihan dimana ia mempunyai skrin HD LCD sebesar 4 inci dengan 800x345 pixel resolution untuk memaksimumkan  pengalaman visual korang. jadi senang la kalo orang2 yg mcm aku yg sibuk, x larat nak menghadap lappy selalu utk berinternet, terutamanya selepas 8 jam bekerja mengadap komputer dan bile habis keje mula la nk  berblogging, berFB kan, tentula mudah aku nk berinternet dlm perjalanan pulang. At least, ble aku sampai umah, aku leh berehat sbb LG Chocolate BL40 dh permudahkan keje aku.Di tambah pulak dengan skrin yang memuaskan mata memandang dan jugak membuatkan dokumen lebih mudah untuk dibaca dengan adanya Dual Screen UI dimana kite boleh melihat 2 skrin sekaligus dlm 1 masa tanpa bertukar window. Ni konsep ala2 IE or Mozilla la... leh buka banyak2 tab. Selain tu, gambar yang jelas terang juga unik dengan 5MP kamera, video yang lebih kepada kehidupan sebenar, dan ia turut bakal menghasilkan warna yang natural maka mudahla korang untuk terus memuat naik gambar ke FB ke Twitter ke dengan serta merta tanpa perlu nk mengedit ke hapa la kan sbb mmg dh cantik. Jadinye, kawan2 korang sentiasa akan tau perkembangan korang. Bagi penggemar game, LG Chocolate BL40 mg la amat mesra untuk bermain game dan menghilangkan tension, stres serta bengang sbb dah la skrin besar,puas nengok, jadi leh main dengan syok..

Anyway, Spec die mmg lebih kurang mcm LG Cookie yg aku gune sekarang ni tapi, disebalik lebih kurang tu masih ada lagi 1001 kecanggihan yg x dpt aku nafikan. So, far aku mmg selesa dengan produk LG sbb aku mmg slalu update FB,aku tgk blog, aku baca news, aku surf utk dptkan maklumat serta merta sume dengan LG phone aku k. Aku sangat berbangga dengan kecanggihan LG dan pada aku, LG Chocolate BL40 adalah maju selangkah ke hadapan bersama era globalisasi yg semakin memuncak. Good Job to LG. Yeah!! dan selain tu jugak, kecanggihan yang ada pada  LG Chocolate BL40 jugak sama canggih n bisa menandingi hp2 lain dgn kecanggihan Java, game, FM radio, kamera, MP3, Bluetooth, touch screen, video recording n document viewer. Dengan saiz 128 x 51 x 10.9 (L x W x D (mm)) dan berat hanya lah 129g. Wah... terujanye aku....

So, ada sape2 nk?? Kalo nk, beli la... tapi kalo nk free pun boleh. Jom ikut jejak aku.... Sekarang Nuffnang dan LG dh bagi jalan kat kite sume untuk bersaing mendapatkan LG Chocolate BL40 ni dengan free  je. Kalo x caye leh tgk sini .

Sunday, January 24, 2010

Playland @ Sunway Piramid

Aku n Mr Fizwan adalah sangat seronok kalo dapat bawa Nana g jalan2. Selalunye Nana lebih manja kepada Mr Fizwan sbb Mr Fizwan adalah sangat rajin melayan kerenah die... Aku??? bese2 jer... So, mmg masa nk ajak die tu dh janji nk bawak die g naik kuda la bagai kan. So, kene la tunaikan. Xkan aku nk menipu bdk2 kot...

 


Thursday, January 21, 2010

Apakah sikap peniaga air ini???

Apakah sikap peniaga air banyak yg macam ni?? Aku xde la tujukan entri ni kat sape. Bukan nk menuduh atau mereka2 cerita... But, I think, peniaga2 air especially, tolong buangkan sikap untung semata2 tanpa rasa tanggugjawab kepada pelanggan. Aduh... susah tol aku nk bukak bicara ni wei...

Macam ni.... smlm, pas keje, aku n kawan2 ofis g la jalan2 ke Jalan TAR, kuar masuk, kuar masuk kedai, sampaila ke area Masjid Jamek. Dari kul 7 sampaila kul 9 mlm camtu. Jalan punye jalan, belek punye belek, sampai la one part... masa tu kitorang dh nak balik dh. Tgh menuju ke LRT Masjid Jamek. Masa tu dh dekat2 kul 9 mlm. So, byk la kedai2 sibuk2 nk tutup dh kan. Until sampai satu lorong ni, ada pakcik tu pun nk tutup kedai dh. Pakcik ni jual air. Ala... air yg singgit/cup tu...

Korang tau apa yg aku nampak x?? Aku nampak pakcik tu tgh buang air kelapa lebihan yg x abis di jual tu. Ok la lagi... sekali boleh plak, die letak penapis kat atas besi longkang tu (yg jaring2 tu. korang tau kan?? ) n die tapis isi kelapa. Umaikaighhhh.... aku masa tu dh loya2 tekak dah. N terus aku berfikir, xkan la pakcik ni nk gune isi tu balik untuk jual air sok... Aduh!!!! terasa kembang2 ko tekak aku...

Aku x kisah kalo die nk gune semula isi tu tapi yg aku kisah, die letak tapisan atas besi penutup longkang untuk tapis isi kelapa tu. Ades!!!... Kalo korang nampak, apa korang rasa...Aku harap, peniaga2 sekalian, pk kan la ttg org lain. Pelanggan2 korang. kalo dorang keracunan ke sbb minum air tu mcmane. Aku mintak maaf kalo ada yg tersinggung. Aku bukan nk kondem sape2 tapi sekadar ingat mengingati. X salah kan...  Kepada peniag2 sekalian, paling penting is, utamakan kebersihan. terutama yg jual mknn n minuman tu..

p/s : maafla no pic for this entri. kang kalo aku snap pic pakcik tu mau di kejar aku pakai parang kang.. naye jer....



Tuesday, January 19, 2010

Wedding @ Melaka

On 26/12/2009, ai, Mr Fizwan, mama n papa going to Kuala Linggi, Melaka to attend papas' daughter wedding. Punye jauh kan g wedding. So, kul 9 camtu gerak pegi n kul 12.15pm camtu dah sampai. Nasib Mr Fizwan tau jalan. So sng la, x payah nk bersesat sasau nk sampai umah die kan. Kitorang cume stop kat highway PD tuk shi shi. Tu je la...Patu terus sambung perjalanan direct to their home.


Harusla tempek muka aku dulu kan....



Alamak, Mr Fizwan, x agak2 nk amik pic jejauh camni. Tuan umah is pengantin ppuan. Cantik ko... For me, agak puas ati la sbb make lawa meletop...

Ades!! Kesian beb sebab kene melayan silat bawah tgh matahari panas terik. Kejam tul sape yg cadang ni... Ko membuli kan??? Ko tau x kang dorang nk bergambar, pastu mekap dah comot, pastu dh x cantik... Apa la...

Penutup, muka aku lagi... Kitorang betul2 dtg kejap je. dtg, mkn2, balik. Gile kentang ko... Perjalanan 3 jam. duk x sampai sejam dh blah balik. Kul 1 lebih dah gerak balik.

Nak jadi cerita, my auntie came from Singapore the day before but, pepagi tu sesama bertolak. Kami ke Melaka, my auntie n kakak go to Nilai 3. Konon la shopping kan.. Aku pun x tau dorang cari apa. balik, meet at R&R Dengkil,  minum2, makan pau. Tu pun kami yg sampai dulu. Tgu dorang lama la jugak. Around 5++ pm sampai uamh dah... Fuhhh.... penat tol la.. Penuh agenda rni...




Nana n da geng


Dua orang dalam pic ni is a Nanas' cousin. Mohamad rahmat Hidayat a.k.a Abang n Amelia.



Si Amelia tu sakan menangis bukan apa, bukan la sbb berebut mainan ke apa, tapi sbb nk cecah air. boleh??? hahahha... kitorang sume bantai gelakkan die. Mau x lawak, nangis punye la beris cm sbb nk main air. Ades!! Stress mak.Tgk la Nana tengokkan je abang duk pujuk adik die. Tapi idak le berjaya...Hehehehhe


Tak puas ati gak tu sbb x dpt nk main2 walau setakat di gigi air. Alahai....


Tengok.. kesian tul.. sampai sudah die menangis. Nana, siap wat muka x sudi je nak bergambar kan. teruk tul. tapi nk jadi cerita, pas snap pic ni je, akak trus bawak die turun main air. Hambik ko. suke benor la dia kan.. Nasib die dh dpt main tu, ok je bile ajak naik. Xde la melalak sesado kan...


Makaighhhh besonye mulut. Br bangun pagi....Mood tido tu masih bersisa. Hehehhe




Monday, January 18, 2010

Nite @ Sembawang Park



Korang x kisahkan sbb aku still kuarkan cite Singapore lagi?? heheheh.. Aku xleh la nk compile sume dlm 1 entry kang sunyi bisu la plak kan blog ni.. Aku bg korang layan pic je pun....Ok, sambung cerite BBQ at Sembawang Park, agenda mlm kang BBQ but dh sume dh membuncitkan perut, turun la sume adik, abang kakak ke tepi laut jalan2 cari angin malam.




Aku pun terlibat sama ngan budak2 main lampu tu. Lampu tu sponsored by my cousin. Banyak la jugak die dpt. Sbb kami sume sorang satu dpt. Yang bdk2 je la.. yg besar tua cam aku ni cume pinjam dak2 tu punye jer... hihihihi ( nk jugak tu....)


Apa la yg di tunjuk2 tu... Entah! x ingat la dah...


Motif utama is nk tunjuk lampu tu jer... But kami berdua as a model tepi2 je la erk....



 Kanak2 bersama lampu2nya..


Tu kawan Nana tu. Nangis sbb nk jejak kaki kat air. hahahahaha....



 Me w Nana


Daus n Jijah berlatar belakangkan kapal2.


Sunday, January 17, 2010

Sukati die je...


Sukati die je kan nak watpe... Org arah pun, wat muka donno je tau. Geram tol lah.








Hurm.... nway, x tau nk story pe tapi mcm ada sesuatu yg melayari kepala otak n pikiran Nana kala pic ni dcapture. I can feel dat but I don't whats goin on. So, layan pic je la erk... Ampunnnn....




Beli udang @ Tesco SA

Mama suh beli udang. Mestila mr Fizwan jadi mangsa utk pilih. Giler kooo kalo aku yg pilih. Aku mane reti.... HAHAHHAHA








Plat kete hilang...

Tragedi Sabtu lepas. Padan muka Mr fizwan !!! Plat kete tercabut hilang. hambikkk!!!

Kan ke Sabtu lepas kitorang kuar konon nk mkn kat Tutti Frutti Sunway Piramid tapi x jadi sbb voucher yg Mr Fizwan dpt tu hundred dollars. Jadi xkan la tamak sangat nk makan berdua kan? So, I suggest to Mr Fizwan to bring together her siblings. Logik la sket kan. Hehehe (baik x aku...kononnnnn!). 

So, nk jadi cerita, masa odw balik mmg, sedang elok kitorang nk memulakan perjalanan hujan turun selebat2nye. N sampai kat area HICOM, mmg dh jem giler kentang sbb jalan pun dh naik air, So, Mr Fizwan dgn bangga sbb x perlu tempuh jem, masuk selekoh ikut jalan dalam. Sekali, sampai 1 part, jalan kat situ pun naik air. Dah sudah!!. Berani2 takut je la tempuh.Mana tau mati tgh jalan sbb enjin masuk air ke kan ke naya jer nnt.... so, tunggu punye tunggu, ushar kedalaman air siap la bagai, Mr Fizwan pun yakin jer nk jalan. Dengan perasan aku yg dupdap2 takut, lepas la gak tempuh jalan tu. N terus je la tuju jalan yg dilalui until la masuk Federal highway, terus stop kat Petronas .Berialah Mr Fizwan check enjin apa sume, skali dlm cek punye cek, plat kete dh hilang....


Cantik x???
Uih.... ai ni kalo bab2 mengelabah mmg cepat2 je.. mula rasa cam nk pitam berpeluh2. Mula la pk bukan2. Takut kene saman la, apa la. So, dgn pantas laju berdesup suh Mr Fizwan tuju kedai aksesori kat seks 7 tu. On da sport trus nk suh pasang plat la kan..


Ni tgh tgu dorang wat plat kete cap ayam tu ( tokey tu yg kata, plg murah is 12 rgt, plat cap ayam. Siot jer....) tapi tu la, since Mr Fizwan nk yg sama mcm plat yg hilang tu tapi kedai ni xde stok, jadinye pakai cap ayam je la. Sbb 4 sure skit ari Mr Fizwan will change it dedua bg sepasang la kan..


Tu dia... plat dah siap. Tgl tgu org pasang jerk.


Hah tu dia abg mekanik nk pasang dah. lega... cap ayam pun, cap ayam la... janji rock!! ahaks!!
TQ abang mekanik....





Friday, January 15, 2010

2D1N BBQ

2D 1N BBQ nite at Sembawang Park, Singapore. Most of my mom family members come down. Kalo x dtg mlm, siang la dorang tunjuk muke. Seronok la.. sbb ramai2 dtg kan. Mlm ahad tu kitorang ada wat BBQ sket. Ada la bakar ikan n ayam, Besela... banyak mulut yang makan. Tu yg kene sediakan mcm2.

Masa ni baru sudah kemas pondok wakaf tu. N bersedia tuk mkn mlm. Makan mlm are fully sponsored by my auntie. Walawei... sedap nyum2 bile dpt mkn ramai2 sambil gosip2 ringan. Tu ikan bakar n kupang bakar sudah tersedia..


Thats my boy... good!!! Tugas membakar jatuh ke tangan mr fizwan. Tapi ada gak tangan2 lain yg menolong. xde la harapkan die sorang kan...


Tu dia... kepak ayam yg bergelimpangan.


Yg tgh tu abg sedara aku. Tp die mmg rapat ngan mama sbb dulu masa kecik2, mama yg jaga dia. Its a abg Uji. His second daughter is sebaya Nana.


Daun pokok P mati layu...

Kite benti jap cite Singapore leh x?? Nk cite satu cite sedih yg jadi kat ofis aku. Hurm... lama dh sebenarnye tragedi insiden ni berlaku tapi aku nk cite gak. Sedih ko sbb daun2 pokok2 P dh layu. Kalo ikut firasat aku, confirm jap2 lagi sehari dua mati dah pokok die tu. So, aku pun suggest kat die suh die potong daun2 layu tu. Untuk mengelakkan yg sakit tu berjangkit dgn yg lain. Dah la dulu P dh gtau pokok tu 8 hinggit. kan P kan??


Aku pun x paham, ni nk potong daun ke nk posing. dh la siap paksa2 aku amik gambo die using my phone camera. Apakah???



Gigih kak,  gigih sblm ko menangis pokok ko mati...


Berjayaaaa!!!!! potong daun pokok tu. hahahahaha.... banyak helai la jgk yg kene buang.


Tak tahannnn!!! Siap posing ngan pokok. Aku pun x paham. Alahai.... ayu gadis la konon kan? Anyway, sampai hari ni pokok tu masih hidup dengan jayanye....Alhamdulillah...