CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Friday, January 30, 2009

New handphone for 2009 !

LG KP500 kemunculannye telah tiba........ on 24th January aku sambar satu fone ni sbb mmg aku dah agak lama dah berhajat nk beli new fone n kalo boleh nak touch screen fone .. Alhamdulillah... dengan rezeki yang dapat lbh skit kali ni,pejam mata je la beli.... hehehe... lets go on overview......

LG KP500 @ Cookie

Ni la hp LG aku yang baru.....

All the accessories dat cum together2.....

Let's check it out !!
This fone cum together wif a charger, earphone, USB Cable, memory card 1gb, CD installer, n mostly got is the touch screen fone wif stylus. yeah!!!!

CNY Holiday Entry

Sepanjang cuti ni rajin gak la aku berjalan disebabkan cuti yang panjang n baru jer masyuk.... so xde la sampai berjoli katak tapi cukup sekadar beli yang teringin2 jer....ha2.........(leh ker gtu ??) So, bermula Jumaat malam, balik keje, aku singgah beli kek mama n juz potong kek kat umah jer, pastu Sabtu tu aku bw budak2 g Alam Sentral n grab 1 handphone. ( wn 2 c my new hp... tunggu.........) pas dah beli hp, bw budak2 mkn kat Big Plate. Ahad plak, aku g Mydin beli barang keperluan skit... n Monday plak aku n Honey konon nk melepak je kat umah tapi ptg tu akak ajak aku g Tesco n Klang Parade. Ala...xde beli apa pun saje berjalan. Ari Selasa ptg tu baru aku kuar tu pun sbb nk amik Girl (my cousin) kat Times Sq. Die dah ada kat KL from Sat lagi tapi baru rni nk sgah umah aku. Sbnrnye rni Selasa tu girl nk ajak aku n Honey g Sunway lagoon tapi x jd g sbb Honey nk main kompang so,cancel la.

Pas honey main kompang baru g amik dorang.nasib x jem, jalan ok. Kalox, masak gak nak masuk KL cuti2 gni. Sampai uamh ptg tu, terus g umah akak, lepak kat sane sbb mlm ada BBQ. ( ala, saje jer nk makan2, pangil jiran2 2,3 umah jer) lepas dah makan2, kul 11 gerak g Uptown Shah Alam sbb girl n bf sibuk nk g uptown. (mulanye ingat nk bw g Damansara tapi sbb keadaan cuaca x best, tu yang stop kat Shah Alam jerk. Pas tu g minum kat Sek 7 n sampai umah nk dekat 3 pg...Wah !!!! ngantuknye...... Rabu aku masih bercuti (saje amik cuti sbb girl pun ada n Honey pun cuti, aku pun kepo la nk cuti gak) bw girl g Tesco sat kul 2 balik, mkn2 n kul 4 anta girl tu bus station...die nk balik dah ke Singapura... Bye2.... Selamat sampai !!

Tapi aku sempat lagi kona ke Summit... Ala..banyak kedai tutup lg da.... Boring ar, aku pun balik2 mkn2 n tido..penatnye.... sok nk keje dah la plak.... Gud nite.... Zzzzzz...........

=> kejap je masa berlalu, rasa nye xde wat apa sangat tapi dah 5 ari berlalu....huih.........

Dinner @ Big Plate

Last Saturday aku n Honey n bebudak g makan kat Big Plate. Anyway ni 1st time aku g mkn kat situ. Ala, saje nk rasa n blanja bebudak tu skali. Petang skit baru kitorang keluar, g Alam Sentral then baru g Big Plate. Memula siap sesat. Bukan sesat apa, aku dh gtau Honey yg Big Plate kat situ tapi die x caye. Honey kata salah jalan n siap patah balik. Ending die yg salah jalan. Jalan aku yang betul n kelakarnye kitorang boleh wat U turn kat jalan masuk yg sebenar ke Big Plate..Hua3 !! Memula sampai, mmg xde orang langsung tapi makin malam makin ramai plak sampai kene tunggu . Nasib kitorang ni kira yang terawal sampai so, xde masalah la... dah balik semua ketabu'an...mau x nya, nama pun Big Plate tentu korang leh agak camne 'big' the food rite? Now....already uploaded...

Big Plate !!

Mushroom Sup + Bread
Yang unik ttg sup ni ialah....Mushroom sup tu diletak dalam bread yang bentuk cam buah kelapa. Isi dalam bread n kepalanye dah dikorek n diletakkan kat tepi untuk dimakan nnt...Comelkan??
Big Juice + Big Tea

Chicken Chop...

Spegheti Bolognise

Yummy...yummy... Sedapkan... Mmg mengenyangkan...n puas hati..malam tu aku cuma order 3 set je n total for all only RM70.00...So, pada sesiapa yang blom penah g, g la cube,try n test..ok !!

Mummy 51st Birhtday

Blueberry Cake from Bees'

Lilin dah siap pasang....tiup la....Apa lagi....

Nana dah x sabar2....Cepat la Mummy....

Jom tiup beramai2...(harap maklum..yang tepi2 tu mmg tukang menyibuk jer...)

Eh2..apsal Nana plak yang potong..Ni sudah lebey ni..Lawan tokey plak...


On 23rd January rtu, aku saja beli kek utk mama sempena ulangtahun kelahiran mama yang ke 51. Aku akan upload pic secepat mungkin sbb rni kengkonon aku nk upload tapi lupa bwk cable.pandai x aku..hehehe..... otw aku beli kek mama, call akak suh g umah mama, yeye aku suh die dtg cpt sbb nk meramai2kan majlis yang kebetulan gak waktu tu Daus n Jijah ada, s o, reramai la... tapi aku leh pusing g Carrefour n lmbt la skit aku sampai umah...hehehe.. Ala,xde ape pun juz ptg kek jerk... Sekurang2nye gembira la gak mama kan... For Mummy, Happy Birthday to you... Semoga Allah sentiasa memberkati kehidupan kite sekeluarga....Amin.......

Friday, January 23, 2009

Happy...Happy...

Happy Chinese New Year To all Chinese n Happy Holiday to all blogger n frenz..

Wah....Ni baru betul2 holiday yang syok.Mana x nye, rni dah masuk gaji + increment + bonus.. So dengan kesempatan cuti n rezeki yang ada ni, elok lah berjimat cermat skit, holiday,holiday gak tapi tolong berjimat untuk masa depan...huhu....k la, baru nak taip tapi Honey dah sampai so, juz to wish la... Happy Holiday, Jalan,pandu n tunggang dengan selamat.

Monday, January 19, 2009

Baby 'Oreo'

Eeeee.....tengokla anak ini....Anak sape la ni...Comot giler makan Oreo...Wa.........jenuh la nak membersihkan die plak..Bertuah punye anak !!

Arghhhh!! Dah pegang kat seluar plak dah...Siap awak Raihanah...pasni Umi sental kasi bersih...Jaga la..

Tengok, die tetap wat muka x bersalah die.tensionnye.....

Hahahaha Seronok yer sayang....Muka dah macam apa,comot camtu lagi berani gelak..Sebelum Umi jerit n jadi tarzan, baik bangun n masuk toilet sekarang....Mannnndiiiiiiiiiii..........!!!!!!!!!!!

Thursday, January 15, 2009

Pagi yang luar biasa...

Wah... apa kes lak aku pagi ni..Tetibe rasa naik mood dgr lagu2 pengantin.Sebenarnye dari semalam aku dah duk ushar2 pakej2 pengantin yang ditawarkan sekarang ni.(bukan ade pape erk... juz want to survey tempat n market price skang..) xtau la kenapa sejak akhir2 ni aku sibuk nak ushar2 benda ni sume... (dah sampai seru kot ......... kuang3x) Insya Allah... ada rezeki sampai la masa untuk aku nnt... ewah... melalut plak, ok, berbalik pada cerita dengar lagu pengantin tadi, mulanye aku ushar2 pasal butik pengantin sekali ada satu blog pengantin ni dia siap put in koleksi lagu2 pengantin. Tu yang pagi2 dah naik mood pengantin... kalo nak dengar leh go to http://butikpengantinsanggul.blogspot.com/ n webpage ni plak >> http://mawaranggun7.fotopages.com/ antara webpage butik pengantin yang menarik perhatian aku... so kepada sesape yang nak kawin leh la tgk2 kat butik ni....walllaaaaaaaaaaaaa.........

Friday, January 2, 2009

Selamat Pergi n Selamat Pulang !!

Ipoh-KL Sentral-Singapura
Hai bang....nak g mane tu...solo ryder ker???
nampak x?? Train ni nak menuju ke Singapura dari Ipoh.

In d train my my little princess??
Aik...baru naik train nk tdo dah...Iskh2.....

Otw to the Coach.. Welcome Back to Malaysia !!

Cak!!
See my baby... Leh plak die main cak2 kat dalam train...

On Friday nite (19/12/08) kami dah berangkat pergi ke Singapura menaiktrain Senandung Malam (SM11). Kul 10 mlm,train pun berangkat ke Singapura. Naik2 train,x lama pas tu aku bagi Raihanah makan,pastu tido. Sekali tengah2 die syok tido, tak tau la malaun mane yang duk main lagu SPogebob Squarepants n langsung wat anak aku terjaga...Bengang betul... So sampai kul 3 pagi kitorang kene layan kerenah die. Sampai kitorang kene bawa die jalan2 ke kantin n apalagi,aku n Honey pun g la amik kesempatan layan minum kat situ...Akhirnya kul 3 pagi die tido n sampaikan kitorang dah sampai Immigration Singapore untuk cop passport pun die x bangun lagi... Anak2...macam2 kerenah....

Tanggal 28/12/08, kitorang balik cni plak tapi tanggungjawab aku kat Raihanah dah lepas pasal akak aku turun Singapore on 25hb.So, kitorang pun jadi bujang la balik...hehehe.... Anyway TQ Honey coz U x penat jaga Raihanah....Sayang Honey !!! Muahhhhh!!!!