CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Friday, September 25, 2009

Bersiaran dari Ofis

Yeah.... setelah 10 hari aku bercuti start drpd cuti Atok meninggal, cuti raya n sambungan cuti raya, barulah hari ni aku masuk ofis. Uihmakaighhh.... terkezut ko meje aku macam baru lepas gempa bumi. Penuh dengan kertas segala....

Tapi afdal la kan.. kalo dh cuti 10 hari pastu ko nk meja ko bersih, aku rasa tu mesti ko dh dapat surat cinta n jangan mimpi ko dpt letak vontot ko kat atas kerusi tu lagi....ha3.... So, keje aku ari ni mmg nk bagi settle sume benda yg ada terpacak kat atas meja aku ni. N mybe aku stayback la jugak rni. Adoiiii.. Sok pun kene keje gak sbb closing A/C. Jadinye sok pun masuk ofis jugakk..

Tapi tq to all my AP-HK team yg dh banyak tolong aku settle all my jobs.. To Kak Ana, Sofi, Aafifi, Billy n Ee Mun, thanks a lot for ur help.. Rasanya x terbalas jasa korang tu. (sob..sob... terharu...) So, I will try my best to finish out all my pending job by tomorrow... Agak payah la skit sbb aku masih ada new task yg kene study n do. Tu yg wat lambat hegeh2 skit nk siap sume. Aku nk buat laju2 pun x leh gak. Kene la pahamkan kan. Kalo x, kang bulan depan aku ternganga2 nk buat lagi...

p/s: pic idak le ader sbb aku x tau nape x leh nk upload. Dh try 2,3 kali ttp x leh, so, lain kali je la yer....

Thursday, September 24, 2009

Comelll......

Aku mmg selalu panggil die comel... Die pun dh tau, kalo aku balik keje je aku mesti jerit name die...COMELLL!!! (rasa cam anak kucing lak..hehehehe) Dah lama kite x layan pic dak comel ni kan..Jom layannn....
Masa ni, akak aku pakai kan die kain lampin die tu sbb hujan gerimis n malas nk pakai payung. Tu yg ikat tudung jer n bawak die masuk kete...pemalas !!

Kalo bab bergaya bg la kat die.. die mmg terer n suke. pose...pose n pose...

Masa ni ngah layan cd Upin & Ipin. Fav kartun die tu... sehari melantak cite tu berulang2 pun xpe. die ok punyer... tapi bile die dh bosan die akan suh kite ttpkan..hurm...begitu la...

Duk dalam dulang bile nampak dulang. Masa kenduri jgn la letak dulang merata depan mata die. sure confirm die amik dulang tu n duduk atas tu... Hai anak la anak....



Anak mami Jarum ke ni??

Hah ko…. hambik… berderet bergayut paun nyer tu…. Tengok la muke die cam hepi je kan padahal melalak masa nk pakaikan die tu.. Jenuh paksa2 die tau tapi bile nampak camera je mula la wat muka gumbira die tu..lalaalla….

Ko tengok pic pun goyang.. Sesaat xnk diam. Camne nk snap… Adoiii la… letih2…

Fuhh... dpt pun... snap pic die ni... Hehehe... kelakar tollah kekadang ngan gelagat budak kecik ni.. macam2 perangainyer...

note: aku pun dh lama x cite pasal budak kecik nikan... die dh masuk 2 tahun dah tahun ni... Nnt aku story pasal die yer....



Wednesday, September 23, 2009

Biawak Depan Umah

Biawak depan umah... Sesuke jer berjalan2 depan umah aku. Menakutkan... besau lak tu...Iskh2... Nasib die x berjalan merewang ke mana2 ntah die naik pastu jalan2 n masuk parit balik.

Nampak x biawak tu??
Hah....aku close up skit... nampak dak tu??
Ok... dah masuk parit balik dah...Fuhhhh selamat !!




Posted by Picasa

1 Syawal 1430H - Baraan Family

Hok ni duk termenung melepak sambil tunggu yg lain2 dtg berkumpul kat umah nenek...

Sape dtg dulu terus salam2 n mintak maaf. Kalo n tgu sume ada n mintak maaf mau sampai ke thari blom abis... Ni pun mmg mtk maaf laju2 jer... huhuhu



Lepas sume dh siap salam2, maaf2 kat umah nenek sumenyer berangkat ke rumah boyot (boyot tu adalah mak kpd atok/nenek aku) jengah umah sepupu papa sblh atok. Area umah dorang tu seberang jalan jer... x la jauh n menjadi tradisi, kitorang akan jalan kaki beramai2 terjah umah dorang.


Dah sudah sedara blah sinun kitorang akan mula kan sesi terjah umah adik beradik papa yg sederet je ngan umah aku ni. Pendek kata, satu alamat la. Ok, kite mulakan ngan umah pak ngah ( sbb umah die plg depan. Kire 1st in the row adlh umah pak ngah.


Hah ko... nampak, sume duk bersepah dah. tu pun yg bujang2 duk kat dining hall.

Yang ni kat umah abg sedara aku merangkap anak Pak Ngah tapi pic pak ngah idak ler ade tuk tatapan mata korang...maaf la yer...


Next is umah Wak Long.. Ada nampak?? Penuh?? Dah tau kan bape family je yg ada...Ulang suara, ini cume 4 family dr 9 adik beradik papa k...

Ni masa kat umah Paksu aku. Almaklumlah dengan baraan kitorang yg ramai ni, n umah Paksu aku ni ala2 muat satu family die jer, kitorang sempat wat lawak bas k...kekdahnyer...

"bang...bang...masuk...masuk... blkg kosong bang...belakang...belakang..."


Hah gitu...

Tengokkkk... kan aku dah kata... sampai ke dapur... Seronok kan??? Sape ada pengalaman cam aku jugak?? leh la share.
Ni kat umah aku. Beranda jer lak tu. Idak ler pulak dorang nyenap pic reramai dah.. Jemuuu!!



Nak jadi cerita, cameraman ni anak Wak Jamil n sepatutnye pas umah aku harusla umah die tapi x dpt aku nk nolong nyer sbb xde lak die snap pic kat umah die... hurmmm... seadonye je lah yer...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN...

p/s: sume pic untuk 2 entry 1 Syawal adalah dr ihsan Ameen Zomby...

1 Syawal 1430H


Sedih sepi di pagi raya...

Yeah !! Raya datang lagi... Tahun ni kau masih beraya di Malaysia. X tau la bile dpt raya kat Singapore lagi. Tapi raya tahun ni xde la sakan sgt sbb atok baru sgt2 meninggal aritu kan..


Wif my sister.. Untung bile ade cameraman bertauliah yg sudi jer nak nyenap pic aku merata tmpt. Tu aku malas nk bawa camera. Biar je die yg wat keje. Aku agak2 nk tadah muka, aku panggil je die..hehehe..

Yeah!! Jgn jeles k... Aku tetap dapat duit raya. Berjaya aku paw sepupu sepapat aku yg ringan tangan nk sedekah n aku plak ringan je tangan nk menadah..(sungguh x malu kay..) Ada aku kisah?? Janji aku berjaya perkene dorang... :P


A big family... Ni my father site.Ni baru 4 family jer termasuk anak pinak n menantu cucu sumer.. Yg ada cume Wak Jamil, Wak Long, Paksu, My Family. Hah tu ler.... ni baru 4 kalo 9 sume ade, muat ke ko nk bgi sume2 ni terjah masuk umah ko... Aku rasa umah aku pun idak ler muatnyer... Camne tu??


Sunday, September 20, 2009

Salam Syawal...

Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf Zahir dan Batin buat semua rakan2 blogger.

Ampun dan maaf yan pohonkan andai selama ini ada slah dan silap yan selama mencoret di tinta ini. Mungkin ada yg berkecil hati, termarah or terasa hati dengan penulisan or gambar2 yg yan persembahkan di sini dan sempena hari baik, bulan baik ni, yan menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf kepada semua yang mengikuti yan disini.

Kepada yang akan meneruskan perjalanan untuk pulang ke kampung atau berkunjung2an, berhati2 di jalanraya. Utamakan keselamatan anda dan keluarga tersayang. Jangan kesihatan. Jangan bernafsu je nk makan sume benda.

Akhir kata, sambutlah salam Aidilfitri yan buat semua rakan2 n sahabat handai di luar sana....

Salam Aidilfitri, penuhi Syawal ini dengan penuh keikhlasan....



Friday, September 18, 2009

Kad Raya

Yuhuuuuuuuuu !!!!! x sangka ok yg aku dapat kad raya tahun ni. Terkezut...terkezut!!

Yang satu ni, my cousin from Singapore yg anta. tapi sori la girl... akak x sempat nk reply ur kad raya la... banyak mende nk settle n tambah lagi nk cari kad raya pun susah la wei... zaman techno la kata kan, kad raya pun x nampak... hurmmmm

Kad raya ni plak, I got from my fren, Zahar. Yg ni mmg tetiap taun aku dpt n aku x pernah reply. Aku bukan x nk reply tapi..aku x tau nk send kat die ikut alamat mane...camne?? Kire halal je la ye bro... Passs...





Raya Gaya Mamee

This is sticky mode entry for 48 hours. Please scroll down for new entry...

Wah!!! kali ni Mamee ada wat ecard tau... Tapi bukan e-card biasa2. Sempena Syawal yg bakal menjelma x lama lagi, Mamee dah siapkan e-card raya yg very the vazz tuk memudahkan kite sume panjang2kan silaturrahim antara satu sama lain. So, send la banyak2 e-card raya istimewa ni kepada yg tersayang, kaum keluarga dan sahabat handai yang jauh mahupun yg dekat. Semoga dengan usaha Mamee ni akan merapatkan lagi ikatan silaturrahim antara semua.

But!!! ada satu yg aku x story lg tau.. Korang anta e-card ni bukan la setakat hantar kosong... 1, mesti la kene ikhlas, 2, korang leh menang hadiah tau kalo korang merupakan sender yg banyak sangat anta e-card ni dalam sehari. Hadiah?? lumayan beb!!!

Korang mungkin berpeluang untuk memenangi sebuah rumah terbuka PERCUMA Mamee Sllrrrp di Hari Raya ini yang akan dihoskan oleh selebriti-selebriti Akademi Fantasia kegemaran korang yg antaranya ialah Mila, Hafiz, Aril dan ada juga pengacara-pengacara radio Era tau! Tambah plak, Era juga akan memberikan hadiah wang tunai harian RM200 untuk dua orang yang menghantarkan e-kad terbanyak daripada laman web Raya Gaya Mamee! Dan yg best nyer, to all bloggers yg ada akaun Nuffnang, and menulis ttg kempen ini di dalam blog korang dan berjaya pulak dipilih sebagai pemenang, korang bakal menerima hadiah wang tambahan RM300 yang akan dikredit masuk ke dalam akaun Nuffnang !!

Wah!!! syok2....sukeee...duitraya, yeah!! yeah!!

Aku dh pun send e-card tu to all my frenz n mudah2an adalah rezki untuk aku kan...Ahaks!! (nk jugak tu...) So, kalo korang nk jugak, cepat la create your e-card and send banyak2 k...

Ni aku tunjuk contoh e-card aku yg aku send kat kawan aku ler...

1. Korang masuk website Raya Gaya Mamee ni n kene daftar dulu tau.
2. Bile dh berjaya mendaftarkan diri, korang pilih la mana satu card yg korang nk create. Ada 4 jenis card. Tradisional, (card bese jer, ko letak ucapan n send ler) n aku pilih yg ni...
3. Hurm... kat sini korang kene la masukkan ucapan yg ko nk tujukan kat penerima korang tu.
4. Haaaa tengokkk... aku dh masukkan ucapan aku. tapi korang jangan la tiru ucapan aku tu k...


5. Ok, dah siap sume, dah review, korang send la kat keluarga,sahabat handai korang. Jangan risau la sbb korang leh gune address dr email korang. Yahoo ke, gmail ke, hotmail ke... Korang juz enter ur id n password tgu die prompt pastu select2 penerima n send... Dah siap!! senangkan???
So, apa lagi?? cepat la join. Mende ni dh start lama tau dr 7 Sept rtu tapi aku sendiri baru perasan n will end on 18 Sept. Arini bape ari bulan??? ye pandai...16 Sept kan? Jadi apa lagi hegeh2 ngadap blog aku ni, tinggal la kejap blog aku ni n g daftar n do the so on. Dah sudah baru dtg mai balik...hehehhe..

Eh, lupa, kan ke tadi aku gtau ada 4 jenis e-card raya kan. Yg contoh aku tu yg tradisional. But yg ni adalah Riang Ria yg mane korang leh luahkan ucapan Hari Raya bersama dengan gambar selebriti kegemaran korang.


Yang ni plak Animasi, ko tempek la muka2 yg tersenyum manis tambah dgn ucapan yg menarik tertarik da boommm


N yang ni Muzikal. Nama pun muzikal, harusla ada lagu kan dengan ucapan raya utk syok2 hepi sambil baca kad korang. X gtu??
Korang pilih la yg mane korang suke n wat apa yg patut n yg paling penting, send la banyak2 nnt leh menang hadiah..Kalo menang jgn lupa la share2 ngan aku ni....hehehhe....

p/s: Untuk maklumat lanjut, sila layari Raya Gaya Mamee or Nuffnang page.

Khidmat pesanan ini dibawakan oleh fizyanz khas untuk Raya Gaya Mamee.