CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, December 18, 2013

.: Rumah :. Lawyer oh lawyer

Yes.. lawyer yang teruk itu tak habis2 menyusahkan saya...

Lepas saya settlekan hal2 SNP dan EPF tu, lawyer bank ada 2 3 kali call bagitahu yang lawyer owner still tak hantar lagi original SNP tu. So dorang stuck nak submit to bank. Dalam masa yang sama, bila lawyer bank call, asik la tak dapat cakap dengan lawyer owner. Jadi masa dah dapat duit EPF, on 7/12/2013 saya pergi ofis dan bayar all the 10% deposit tu kan, saya dah bagitahu dia, lawyer bank keep on call & looking for u untuk clarify something. Terutama pasal sign agreement depan DO pejabat Tanah. Ada isu kat sini di mana lawyer bank kata kami kene sign depan pejabat tanah, tapi lawyer owner kata tak payah. Dan saya tanya kenapa perlu/ tak payah. Lawyer owner kata, tak payah sbb saya punye rumah xde geran. Its in master title geran. OK, paham.... 

Tapi dari 3/12 tu saya pesan kat lawyer owner tu untuk call/inform/ explain kepada lawyer bank. Tapi non hadonye dia minah tu nak call or inform apa2. Saya ada jugak call lawyer bank, bagitahu, if kami kene sign, inform us awal2 sebab on 12/12 kami boleh pergi sign. Kebetulan minggu tu saya cuti panjang sebab kene jaga Faeq. Mama balik Singapore. Tapi kami dah plan, kalo lawyer bank x call on Selasa, memang Rabu tu kami terus balik je la..

So drag dah minggu tu. Saya masuk keje on 17/12, terus saya call lawyer bank, dan lawyer bank cakap, mmg tak dapat contact lawyer owner tu. Saya dah mengucap panjang. And at last, saya explain la apa yang lawyer owner tu bagitahu sayau hari tu dan finally lawyer bank dapat conclusion. So, betul la kami tak perlu sign depan DO Pejabat Tanah. Lega la sekali sebab dah bole go to the next phase selepas berminggu2 tertangguh.

 

No comments:

Post a Comment