CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Sunday, April 25, 2010

Beli buku secara online di Karangkraf Mall

Kat ofis, bosan2 aku saje jalan2 online cari majalah yg leh aku sambAr beli. Always aku akan masuk ke website2 yg slalu aku beli majalahnye tiap bulan like Karangkraf la ofcos. Jalan punye jalan, aku jumpa website karangkraf mall ni. Ni tempat beli majalah online. Mcm2 ada. Kalo nk koleksi terdahulu pun ade. Ckp je nk yg mane. So, korang leh la g tgk2 memane yg berkenan n leh je order terus nnt k..

Eh, lupe nk habaq, dalam pada duk sakan berjalan2 online tengok buku, aku tersangkut ngan buku yg lama dh aku impikan nk beli. Tapi duk cari2 x jumpe plak. Bile jmp kat cni, aku terus je sambar. x pk2 dah. HAHAHA... Aku beli buku .. JENGJENGJENG.. Teka  !! Teka !! (tapi idak le ada hadiah kan )

Pendek cerita, aku order on Monday, jadi, sabtu dh sampai org poslaju. Call2, tunjuk arah umah, akhirnyer.... parcel di tangan. Tapi akhirnye, parcel tadi adalah sgt mensedihkan sbb dorang salah anta buku da... Gigih la aku dok call nama pengirim tu rupe2nyerrrrrrr cuti plak dahhh.... HAHAHA Padan muka aku. Slalu x sabar sgt kan.. Hambikkk!

Jadi, dengan hati yg konfiden, ari Senin aku bw g ofis, call sane, call sini, x dpt org yg ada nama dlm parcel tu. Geram dah ni... Search plak contact no spt di dalam websit,e email, x lepas, call engange memanjang?? APAKAH ??? Geram+marah. Weii, aku nk buku aku la...  Last2 dah fedup terus cal mr Fizwan, ngadu2 maarah2, terus die kata bg kat die buku tu nnt die tlg tukarkan. Wahhhh mr Fizwan ni superman la.. Sume leh kasi settle. Hik3.. So, ptg tu, sharp2 5.30 aku callow ar sbb smgt nk pass parcelsalahbukuygmensusahkanakutu ke mr Fizwan. FUHHH!! Lega denn... Harap2 soknye leh dpt dah dr mr Fizwan.
Sok kul 10 pagi dah call mr Fizwan ingatkan die suh g tukar buku waktu lunch nt. (Gile ko, awal giler aku call) pastu, tiap jam aku call ingat kan. Dah sudah lunch, sibuk call plak sbb tnye dpt ke x? YEAHH!! Buku kini di tgn mr Fizwan. X sabar nk balik, Nk buku. YEAH!!!YEAH!!YEAH!!! Dan sekali lagi di ptg Selasa, balik ngam2 ho aku callow. Dan sejam kemudian, buku akan ditangan aku. X SABARRR!!

TARAAAAAAAAA!!! Parcel yg telah bertukar !!
Hah!! Ni la jawapan untuk soalan di atas. Aku beli buku "TIPS MERANCANG MAJLIS PERKAHWINAN - Mudah, Meriah & Jimat"


 
HAHAHA !!! PUASHATI AKU SBB DAH DPT BUKU YG SEPATUTNYER !!
Then ari Rabu baru la org yg aku email tu nk reply email. Kata akan follow up kes aku tu. Aku pe lagi, dengan laju aku taip, "xpela encik, saya sudah pun hadir terus ke Karangkraf dan menukar buku itu. Terima kasih" Hambik ko !!

3 comments:

  1. amboi nk kawin dah ni!

    nti jgn lupa jemput ye :)

    ReplyDelete
  2. k.gee : Insya Allah.. mesti jemput nnt. Sekarang kan canggih. Main jemput kat FB jer. Nnt yan cari akak kat FB k.

    ReplyDelete
  3. cam best je buku tuh..pnjm boleh?hehe

    ReplyDelete