CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Sunday, April 25, 2010

HELP !!!! LG PC Suite aku error....


Help !!!!!!!!! Kengkawan, kan ke aku ada kabo yg aku baru beli laptop kan.. Sekarang ni aku ada mslh dengan PC Suite aku.. Waaaaaaaaaaaaa......... Sape2 yg gune phone LG tau x macamane nk settle prob ni. Aku x tak tau la apa mslh sebenarnye. Aku dh install PC Suite berkali2 dah. Install - unimstall - install - uninstall. Ntah dah bape kali aku kasi buat tapi still xleh.. Wei, aku bayo data plan tau. jgn la wat aku gni.

Masalah paling utama is USB x detect. Bile x detect, x leh activate kan la PC Suite tu. Kalo detect pun (amatla jarang berlaku) bile aku nk connect, terus kuar error msg yg akan menyebabkan PC aku terus kene restart dengan sendiri nyer. Aku dh try call LG service centre, dorang suh aku right-click kat ikon PC Suite tu dan select "run as administrator" kalo x leh gak, right-click kat ikon LG PC Suite tu, select properties - compatibility - mode : XD version ( yg ni mslh gak sbb bile aku g cek, xde la plak app ni kat list tu..camne??) - tick "run as administrator" - tekan apply dan ok. Aku dah buat sume2 ni tapi still x berjaya. Aku benci tol la....

Aku dh jugak bawak g kedai laptop tapi ttp x mendatangkan hasil. Aku rasa aku kene hangkut ke LG service centre la. Harap2 leh settle... adesss tension acik la... Anyway, wish TQ to my colleague sebab kasi aku pinjam external (sbnrnye x tau nk panggil menda tu hape ). Tapi terpaksa aku cabut sim fone aku tu sumbat ke menda alah tu n baru aku leh online dengan berjaya (sampai berjaya mencatat entry ni) HAHAHA...



1 comment:

  1. tlebih canggih gini la plop.huhu

    aisyahsensei.blogspot

    ReplyDelete