CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Thursday, March 8, 2012

Persediaan untuk ibu yang bakal berpantang

Let’s cek apa yg perlu untuk ibu yang bakal berpantang. Surprise
  1. Jamu/Set Lepas Bersalin – Saya beli jamu selapan Mustika Ratu. Sebab? sebab dari dulu saya memang makan produk Mustika Ratu macam Perawatan Remaja Puteri. Jadi saya rasa saya nak teruskan juga dengan Mustika Ratu semasa berpantang. Set ini didatangkan dengan :
    Galian Parem Wangi :Digunakan secara tradisional untuk kesihatan badan wanita.
    Pulih Balung Sumsum :Digunakan secara tradisional untuk kesihatan dan menguatkan badan wanita selepas bersalin.
    Pilis Wangi :Digunakan secara tradisional untuk kesihatan mata.
    Tapel Raket Mustika Sejati :Digunakan secara tradisional untuk wanita selepas bersalin dan membantu mengurangkan berat badan.
    Parem Segar Sumyah :Digunakan secara tradisional untuk kesihatan badan.
    Bubuk Bancar Air Susu :Digunakan secara tradisional untuk kesihatan dan selepas melahirkan.
    Minyak Telon :Digunakan secara tradisional untuk menyapu pada perut bayi untuk melegakan kembung perut.
    image
  2. Stokin
  3. Baju Sejuk
  4. Tungku – Yang ni akan pakai tungku batu sungai je. Turun menurun mama punye.
  5. Kain Batik
  6. Bengkung/Barut – Saya beli 2 jenis bengkung. I bengkung tradisional jawa yg 10 mtr panjang tu dan 1 lagi bengkung Leesa Formula. Azam nak kurus sangat tinggi kerana sekarang dah ada +-20kg extra. Fuhhh pitam~~~ Hypnotizedimage
  7. Maternity Pad/Pad Biasa
  8. Minyak Angin/Urut – share dengan bayi minyak yuu yee cap limau tu.
Rasanya cukup kot yang ni.. Kalo ada yang lain2, sila tambahkan ye kawan2. Winking

No comments:

Post a Comment