CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, December 4, 2012

2nd day @ Taska

Hari ni hari kedua hantar Faeq ke taska. Masa hantar pepagi die dah mencebik2 nak nangis. Makanya harusla bonda lari laju2 supaya bonda pun x turut nangis sama kan. Terus g breakfast. Dalam pada tu duk terngiang2 si bayi mencebik2 tadi. Ah.. perasaan mak-mak. Bertabahlah...

Tengahari seperti biasa pergi jenguk si kecik tu kat taska. Ya Allah... masa auntie bawak keluar Faeq, dia tengah menangis. Hati ni rasa di siat2 tengok anak menangis. Mata dia pun dah merah2 bengkak. Mungkin lama sangat menangis. Geramnya... Rasa macam nak marah auntie2 semua kenapa tak jaga Faeq. Kenapa biar Faeq menangis macam tu. Ya Allah.. kuatkan hati ini dan bersabar. Kita menumpang. Lagi pun ni taska, jadi tak boleh demand lebih2. Saya amik Faeq, terus bawak masuk bilik visitor tu dan bagi dia susu. Die mengantuk nak tido. Tapi mungkin takde orang nak prepare dia untuk tido macam mama treat dia di rumah. Sekejap je.. terus Faeq terlena dan masa setengah jam yang ada tu macam pantas benar berlalu. Kena bagi balik ke auntie sebab saya nak masuk kerja dah.

Petang ambik Faeq tepat2 pukul 530. Memang mata die bengkak. Rasanya mcam dah penat die menangis+tak cukup tido. Suami tiba agak awal hari ni. Dalam kereta terus BF dia dan harusla melena terus. Kesian anak bonda. Sabar sayang ye.. Lagi sehari je sayang.. Sampai rumah sama macam semalam, makpak ni bersilat la siapkan sume kerja. Apalagi kan....

No comments:

Post a Comment