CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Monday, October 7, 2013

.: Rumah :. Jumpa Lawyer #1

1/10/2013 owner ajak kami ke pejabat lawyer untuk urusan SNP. Janji kul 2 tapinye dekat kul 3 gak la owner sampai. So, dah sampai sume, kami pun naik kat pejabat lawyer di Pel. Klang. Ok, jangan over, sebenarnya belum sign SNP ke apa lagi tapinye baru nak draft SNP. Dah disebabkan semua urusan cuma between owner dengan kami so, ada la sedikit lain prosesnye kalau beli dengan developer ke apa kan. Bile dah jumpa PIC tu, dia pun tanya la berapa harga rumah, nak letak berapa nama dalam SNP, berapa booking fees, macamane method untuk pembayaran 10% harga rumah tu. Dan untuk semua soalan tu, both parties ( kami dan owner) kene bersetuju supaya takde kes saman-menyaman ke, penalti ke apa di kemudian hari. PIC kata, dalam minggu depan SNP bole siap. So, ok la.. kita tunggu je la mereka call untuk hadirkan diri ke pejabat dan selesaikan urusan yang seterusnya. Dan, inilah masa kecairan wang akan berlaku sebab kami dah dapat bil untuk legal & lawyer fees... 


No comments:

Post a Comment