CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, November 3, 2010

Psiko ke hape ko ni???

Kejadian petang semalam yg membuat aku terpikir ttg mslh org yg agak 'cacat'. Smlm , nk jadi cerita aku balik awal sharp2 gerak dari ofis. Jalan2 kedek2 mcm bese la naik bas turun bas. Tup2 sampai masa aku nk melintas jalan kat depan CM, ada mamat duk ckp ngan aku

Eh, takut la motor ni laju betul
sambil aku toleh die aku pun tengok je la die. Mmg masa tu aku pun takut nk melintas sebab motor tu laju dan aku selalu berhati2 / menjauhkan diri dari terserempak dgn kenderaan/ motor2 yg berdesup sbb nk ngelak dari kejadian yg x di ingini. ok fine. 

Tetibe die tego lagi n siap jalan sblh aku. Sibuk duk tnye aku keje mane, nk balik mane, yg x tahan tu siap tnye aku 

Ada sesape nk keje gomen x? sbb I keje kat bhgn pengambilan. Leh la email i resume n bla2  
(mls aku nk cerita pjg)  lorrr pe kes la mamat ni. Dah die nek bas sekali ngan aku pulak. Kebetulan bas plak kosong, dah die duk sebelah aku. Aku cuak la weii aku dah la x kenal ko sape pastu dah siap nk beria2 berbual ngan aku mcm aku kenal ko lama bertahun2 dah. haishhhh... 

X sudah dengan tu, die dah start nk perkenalkan diri siap nk salam2 ngan aku. Ehh ko ni pe kes?? Nasib aku ni mmg bukan jenis nk sambut2 huluran salam2 dr lelaki. Jadinye aku refuse to except ler kan.. Ok fine, ingat kan die berenti setakat tu tapi rupenye die duk membebel kat aku yg kononnye aku ni layak jadi model la, apa la, pastu duk nk toleh2 muka aku  ( its like die g tadah muka die depan muka aku) tapi aku mmg xde la nk pandang muka die. Jeling pun idak ler... dan sepanjang jalan die nk berbual ngan aku tapi aku cume hurmm haaa hurmm haaa camtu je la. die siap kuarkan HP duk tunjuk pic die jadi photog utk model2 la apa sume.. Last2 jalan terakhir, aku duk pejam mata ala2 mahu tido. Padahalll takut punye pasal, baik aku pejam mata dari melayan org psiko ni. 

Kesimpulan, dari sume cerita yg die duk pusing2 cerita kat aku, aku pun x tau apa sbb aku ye kan aje apa die duk ckp kat aku. Koser aku nk melayan nyer. Selamat je sampai Klang, aku cepat2 blah. Aku x tau apa motif die sebenar sampaila aku shout kat twitter n FB pagi tadi and aku dapat satu respon yg wat aku pikir, mungkin jugak org ini punye niat spt yg di komen2 oleh kawan2.. ya Allah, bersyukur pada mu kerna engkau menjauhkan aku dari bencana yg merugikan... Syukur la....


Haaaa ko baca, melalui renungan mata dan sentuhan org bole pukau kite. Ya Allah, nasib aku sts berhati2 dgn org yg x kenal. Jadi kawan2, jadikan cerita ini sebagai pengajaran buat kamu2 agar jangan mudah percaya dgn org yg kite x kenal dan mahu beramah tamah, Bahaya OK.

p/s : kawan2 tolong berhati dengan sesiapa pun kerana kite x pernah tau apa yg terniat di hati dorang. lebih2 lagi yg perempuan, amalkan membaca ayat kursi selepas solat kerna sekurang2nye kite telah berusaha menjaga/mempertahankan diri. Insya Allah.. mudah2an kite suma terhindar dari segala perbuatan keji dan mungkar manusia lain...

1 comment:

  1. Mcm2 skrg ni org nak buat x elok...syukur x ader apa2...

    ReplyDelete