CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, April 3, 2013

Invitation Kad & Sticker

Untuk invitation kad, mulanya saya nak buat sendiri je. Tapi bila sedar diri yang tangan sememangnya kejung, jadi ada baiknye saya minta kakak ex-ofismate tolong designkan. Memula saya cuma minta kakak ex-ofismate tu tolong designkan. Tapi bila ada urusan2 yang tak dapat di elakkan saya terus mintak kakak ex-ofismate print kan sekali semua. Ada juga drama di sini. Sebab memula saya nak invitation kad tu dlm bentuk poskad. Depan adalah invitation dan belakang map. Kenapa saya nak map? sebab kawan2 ofis saya bukan duduk area Klang. Jadi perlu la jugak untuk mereka sebagai penunjuk arah. Tu yang request nak map tu. Tapi akhirnya kami setel cuma dengan invitation kad atas kertas A3, kami kene potong dan lipat dua. Begitulah....

 

Masuk plak bahagian sticker, saya mintak 4 warna asas tema sesame street. 25pcs untuk setiap warna. Di sini ada sedikit mslh teknikal sebab saya sendiri tak ukur mangkuk goodies tu. So kakak ex-ofismate design standard size la kan. Tup2 masa sesi tampal menampal, sticker tak fix dengan mangkuk. Jadi akhirnya saya terpaksa adjust skit sticker tu untuk bagi dia muat cun-cun dengan mangkuk goodies. 
 


:: nota :: terlalu banyak isu untuk menyiapkan invitation kad & sticker ni. Dan kebanyakan isu nya adalah sebab masa. Tapi end of the day, saya sangat berpuas hati dengan kad & sticker. Mungkin kesalahan & isu yang timbul memang dari salah kami sendiri. Apapun, thanks kakak ex-ofismate for your help..

No comments:

Post a Comment