CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Sunday, July 15, 2012

Time to sort all d EBM stock!


Pagi tadi dah siap parking DF. Mama kata parking je dlm bilik sembahyang sebab tu je paling strategik and ada power supply. Ok,set! 

Kul 2, ajak papa g umah akak. Nak ambik EBM dan sort cantik2 supaya mudah nak run stock nanti. Sampai2 je campak je sume dalam DF dulu (takut EBM melt)sebab nak susu n tidokan Faeq. Settled! 

Start sort d EBM dgn cek n cari early date. Stok May masih tak berusik. Yang penting sekarang kene label elok2 supaya dapat guna yang 1st in dulu. Ni cara saya sort EBM.
1. Cari earliest stock n pack dalam plastik merah. Saya buat 1 pek ni untuk seminggu punye penggunaan.
2. Tulis dalam Kertas tarikh dan berapa oz
3. Label plastik dengan running number. 

Iskh susah plak nak explain. Ok macam ni, contoh step 2,dalam kertas tu saya dah catat no.1, tarikh (in) 1-5 May, total ada 50 oz. Nanti masa nak ambik EBM, saya akan tulis pack no.1, 16 July, 50oz (out) 

Paham? Kalo tak paham, jangan malu-malu drop ur komen. Nanti saya reply.

Dalam sejam saya bersilat bertungkus lumus sort all d EBM, ada la 10oz yg melting. So terus masuk fridge untuk guna esok. Berpeluh! Tapi puas hati sebab dapat susun stok cantik2.. Eksaited tau!

For record as at 15 July 2012 = 1,349oz

::nota:: ini adalah total stok yg ada on hand sekarang. Yang stok bulan 4 yang dah habis guna tu tak dapat keep track.


No comments:

Post a Comment