CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Sunday, September 5, 2010

Buka Puasa w Luvly Sisters@ Surabaya

Buka Puasa ari Sabtu diadakan kat Resto Surabaya. Makanan mmg sume Indonesian style. Tp mmg sedap x xde la jauh sgt beza ngan tekak Melayu Malaysia la ni kan. Boleh bg berbintang2 la sbb die punye nama2 mknn adalah very Indonesia. 


Alkisah boleh p mkn kat cni adalah kesan drpd Restoran Ayam Penyet Ria Aunway Pyramid yg dah full book. A day before ada la call kedai tu tp katanye dorang amik call reservation. Kalo nk, dtg walk-in. N calling2, kautim ngan adik, adik nk p book around 3pm. Nk jadi kisah, adik g n tnye, rupenye dah full book. Aku kat umah lagi, jd mtk tolong adik n yong tuk settle je la mane2 pun janji ada tmpt. And at last, yong la yg pilih tmpt ni. 
Pape hal mesti kene posing inteprem dulu. KAHKAHKAH.. Ayong, ude, adik, mmg slalu la jmp. Pantang otak giler sket mula nk buat projek TnG go, lepak minum, or pape je la. But Bai adalah telah tidak berjumpa since abis blaja kuar kolej dulu. N alhamdulillah... die dtg tunjuk muka. Dpt la lepas2 rindu kan Bai kan??

Variety of food adalah seado saje. More to lauk pauk yg mcm jenis. Kalo nk nasi grg, mee grg mmg jauh xde choice je. Betul2 nasi grg ada 1 pilihan n mee pun gtu gak. Tapi bab air mmg power2 name airnye. sedap pun sedap... x rugi la kalo air tu rege 5 rgt segelas. Pueh ati... Aku amik menu nasi putih, ayam madu, sate, sotong grg, n mee grg a.k.a mego grg ( nama menu2 idak le aku ingat...) utk sume tu aku kene bayar RM43.60 include serv tax. Hah gtu.. Ko rasa mahal?? Pada aku, ok sajork. Yg penting pueh ati sbb mknn sdp n tidak mengecewakan tekak n perut. HAHAHAHA... And almost sume kene lebih kurang semahal tu la.. Rege tu utk 2 org mkn la plus air die yg nama pelik2 tu tapi sedappppp.

Smtr tgu waktu berbuka harus la berposing sokmo... x larat nk gerak, jadi duduk je di posisi masing. Mr Fizwan yg jd tukang amik gambo. Aku kan, kdg2 agak pelik, lately makin la kurang pic aku ngan mr Fizwan. Kadang2 bile nk update pic kat FB ke apa, memanjang xde pic bersama yg latest2. Adesss tension tol la... 
Ude dtg lmbt waktu ni. Kitorang dh separuh jalan makan, baru die sampai. Tapi nasib baik service superb. Mmg agak cepat dorang serve. mmg lgsg x smpt nk marah. sbb duduk, order, berborak sepatah dua tiga empat lima ayat, dh sampai dah mknnnyer.. Cepat bukannnn??? Walaupun kedai agak penuh org nk berbuka tp tatap cepat laju jerk dorang serve...


Ni couple2... Adik single sbb bf nye dah selamat balik kg sempena cuti raya. Kata cikgu..Harus cuti awal la kan.. Its me w mr Fizwan, Ayong n Amie, Ude n Yen, Bai n (alamak dh lupe nama die sape. Pls update me ya geng).

x lama pun lepak ctu. Makan2 borak2 lebih kurang, terus balik n menuju destinasi masing2... Bye2... sampai jmp lagi Ramadhan akan dtg. Insya Allah...

1 comment:

  1. gambar kite ber5 tu baju colorful kan!! hehehe

    ReplyDelete