CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Friday, April 24, 2009

Pupuk Amalan Suka Membaca di Kalangan Anak2..

Pergh.... Tajuk punye la gempak padahal aku cuma nak bercerita kisah Raihanah dengan gelagat gila membaca la kononnye. Ntah apa yang menarik perhatian die sampai minat gile die dengan buku. Manakan tidak, kemana kitorang g, mesti die akan g kat tempat buku. Kalo die ngamuk2 ke apa, bagi je buku, sonyap la dio. Jom kite tengok gelagat Raihanah dengan buku2 pilihan nye.

Erm....buku mane yerk yang best??

Yang ni ker??? yang ni??? Aduh...xtau la nk pilih yang mana....

Ok, Nana nk baca yang ni la !

Uihh...kat sana plak buku nye. Orang baru nk tengok yg tu.

Hehehe.... mesti akak yang jaga buku tu bengang tengok aku duk membaca n menyepah macam kat umah aku sendiri...

Pic ni sume aku snap mas kat Care4 rtu. Tengok die wat muka slumber derk je, aku pun snap la.. Ni kire ok tau sbb die cuma ddk n membaca. Nak jadi cerita, ada skali ritu, kitorang g Mydin, Klang n paham2 je la kalo kat Mydin tu camane ramai orang nye, masa tu die dah mengamuk dah n bile die dpt buku, die ok la skit n pastu kitorang trus la g tempat pampers sbb nak beli pampers tuk die, dalam pada sibuk pilih2 pampers, baru perasan yang die xde. So.kitorang pun duk la mencari die. Skali tu tau x kitoang nampak die katne? (ha,teka2.....kalo betul aku bg 1 buku.Hahahaha) Kitorang jumpe die tengah meniarap sambil membaca buku.Ha3.....bertuah punye anak!! Teruk tul, salesgirl kat situ gelak je tengok die. Agaknye die dah pnt kot sbb dah lama sangat kitorang round2 kat situ...

No comments:

Post a Comment