CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Monday, July 6, 2009

Buah-buahan sudah sampai...

Aku nk bayar hutang en3 ni...


hah ni hah!! Ni la suprise yg tetibe ada kat umah aku msa aku balik ari khamis ari tu.

Buah2an dari dusun jiran depan umah aku. Dusun die kat Melaka n baru je sampai ni dari melaka terud je dicampak kat umah aku. Ada 3 guni durian, seikat rambutan n seplastik manggis. Tapi ni bukan utk family aku sajer je tau. Dh mcm terbiasa, biala jiran aku tu campak buah2an, kendian akan jadi tugas mama utk agih2kan kat sederet umah aku tu. Almaklumlah sederet pun sedara mara je kan, jadi bg l arasa mkn sama2. Kalo skit, sorg sket ler... Ok la kannn?? Xde kamai je y melantak x hengat kan??? Tapi aku mmg suke giler durian die sbb mmg kuning2 yg mc aku suke tu. Wah, best betul !! Melantak ko... mana yg kelat or dh masak sgt, mama kata nnt nk wat kolak. Sape tau kolak tu apa???

Alhamdulillah...rexki kan... Tapi kalo ade lagi nnt jiran aku akan anta for the 2,3 trip lg la kan. Tu bese. eh, duku langsat n pulasan xde ler.. Blom banyak kot.. Harap2 nnt ado yer.. Ahaks !!

note : Terima Kasih buat En Isa sekeluarga atas buah2an tu. Moga buaha2 tu sume akan terus bertambah kerana tuannye dh bayak bersedekah. Amin.....

note : maaf sbb pic x bape nk cantik. Aku amik awal pagi subuh sunyi tu...



1 comment: