CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Sunday, May 2, 2010

Merisik Khabar

Semalam, parents mr Fizwan umah jmp my parents and turut ada sedikit perbincangan kecil antara dua pihak ttg hubungan kami. Leh dikatakan meeting kali ni is more to merisik la erk. Senang ckp la kan.. Gitu...

Dalam kul 2 lebih camtu dorang sampai. Mr Fizwan yg hantar. Hantar je tau sbb lepas turunkan parents die depan umah aku, terus je mr fizwan duk melepak kat mamak @ Care4. Kesian die kan tapi nk wat camne, biar la org2 tua kami yg kasik setel. Aku pun x kuar jmp parents Mr Fizwan sbb ikut tradisi keluarga kami.,masa merisik mmg x jmp. nnt masa tunang je baru bertemu muka.

Aku x tau in detailly apa yg parents kami bincangkan. Tapi setakat yg aku tau, pihak lelaki nk majlis pertunangan diadakan on 19/6/2010. Jeng... jeng... jeng... berdebar jantung ku... bile ingin betunang.. ah..ah.. (sila nyanyi dlm versi lagu dangdut Amelina) HAHA. Insya Allah, kalo xde apa aral, sumenye akan berjalan lancar.

Lama gak dorang duk bincang. Kul 4 lebih baru la dorang beransur pulang. Yg dtg smlm pun just parents mr Fizwan n his younger bro je. Just ber3. Cukup la kan... So, mcm bese, kalo dtg merisik mesti la ada buah tgn tuk aku kan... Dpt la aku sebentuk cincin belah rotan kata org tua2. N my future PIL oso give me a present... Seronok !!! x kisah apa pun, kalo PIL dh bagi mesti cam nk bangga bunga2 kan...kan..kan... Selain cincin, aku dapat kain pasang. Ok, jom tgk2 2 barang yg aku dpt ru. Korang jgn jeles k.. (Ade ke??)


Kain pasang + Sebentuk cincin di dalam...

Tara....

Tengok !! tengok !!! Aku pakai sendiri k. Xde sape2 nk sarungkan. HAHA
Amacam??? Comey dak??

p/s: lepas ni berderet2 la aku kasik entry bertunang berkahwin nnt. Draft byk tp aku kasik ni la dulu. Aku mmg dh ada shopping brg tunang sket2 tapi aku hold sbb nk bg entry ni kuar dulu. Gtu...

2 comments:

  1. hehehhe...best2...
    aku xde merisik...
    cuz org jauh kan...
    so skali ngn tunang nnti ar...
    majlis ko next 2 week lps aku kn??
    congratz..

    ReplyDelete
  2. Ala, aku pun sbb mak pak die yg nk dtg, so kami sambut je la.. kalo x, aku pun mgkin wat skali mcm ko. kebetulan slalu map pak die g tgk adik die kat UM, terlanjur tu dtg la skali. Yup, aku tng 2 weeks afte ko. tapi aku wat sabtu.

    ReplyDelete