CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Monday, May 16, 2011

Ahad hari berpenat-penat

Semalam hari Ahad yang merupakan hari berpenat-penat. Terjun katil je, terus mandi, bekfes. Pastu rendam kain baju kerja, mesin kain baju basahan di rumah pulak. Sambil itu, duk mengelap habuk sana sini. Dah sudah, melayan kain baju yang nak di ampai plak.. Dah siap2 tu kemas bilik, sambung plak dengan menyental bathroom. Suami isteri macam lipas kudung menyiapkan tugas. Nampak mcm sikit je kan?? Tapi serius kerjaan kami sangat lambat untuk di sudahkan. Tahu knp?

Semuanya gara2 Raihanah. Hahahaha

Dia adalah pemerintah terhebat abad ini. Tambah plak dengan permintaan yang macam2. Dah kami asyik kene entertain dia je. Macamane nk cepat siap buat kerja rumah. Tu tak termasuk episod kitakemasdiasepah, kitakemasdiasepah. Ha, cuba kamu bilang bagaimana mahu sudahkan kerja? Haiyo la...

Around 3pm bila masa nk berlibur baring2, BIL pula datang. Dah takkan saya nak membongkang tak endahkan tetamu. Jadi kene la buat sibuk2 tapi padahal takde apa pun. Hahaha. Tapi yang jadi penat melampau-lampau adalah kerana melayan anak itu. Bilik kami pun jadi tunggang langgang dengan botol susu, baju, bebear bergelimpangan atas katil dan yang super hebat bila kuda-kuda pun di bawak masuk bilik. Dahla bilik kami tu kecik sekangkang kera je.. Last2nye, saya pandang suami, suami pandang saya, kami tergelak sama-sama.. Tak boleh kata apa-apa. Sangat hebat penangan Raihanah...

Sent using a sendiri punye Sony Ericsson mobile phone

No comments:

Post a Comment