CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, May 4, 2011

Di Muar sepanjang cuti

Syok ke kamu2 di cuti hari buruh yg lepas?? Agenda kami sangat melelahkan. Mengharung jem pergi dan balik, belum kejap ke utara kejap ke selatan melayan kerenah ibu dan ibu mertua.. Owhhh last2 kami yg x dpt buat apa. HAHAHHA

Cuti kami dihabiskan di Muar. Tujuan balik ada 3. Pertamanye mahu menjenguk ibu bapa mertua, kedua mahu menghadiri majlis kahwin sepupu suami, ke tiga, mahu menghadiri majlis kahwin anak kawan lama mama. Haa hambik ko sekali pakej kami bawa. Kami gerak around 6pm sbb menunggu lagi 2 kereta kwn2  mama yg mahu memfollow. Biasa la janji melayu. Kata kul 3 tapi extend2 kul 6 br gerak. Hebat x?? Bile dah lewat sangat baru gerak, maka kene la tempuh jalan yg bergerak perlahan. Akhirnye hampir pukul 12 juga baru sampai PIL house sbb sblm tu drop mama n kwn2 ke umah pengantin sana nu. Letih ok... 

Esok pagi lepas subuh, suami isteri tumpas tido semula. Gile punye penat. Around 11 baru suami pergi rewang di rumah sepupu. Saya duduk menepek di umah membasuh pakaian dan melayan hindustan. HAHAHA Pukul 1 mr Fizwan balik ambik saya dan pergi ke kenduri sepupu semula. Panas bukan kepalang. Around 3 kami balik rumah semula dan bersenag lenang sementara tunggu Asar dan mahu menjemput mama ke rumah ibu mertua. Dan perjalanan mengambik menganto mama membawak kek 11mlm baru kami sampai rumah PIL sml. Ayoooo apa ini... 

Konon mlm tu nk makan ikan bakar di Sabak Awor tapi kasihan sbb nasib x menyebelahi kami. Ikan2 di dlm tray sume habis licin boliau. Uhh sedih, akhirnye hantar mama ke rumah pengantin sml dan kami terus tuju umah PIL. x payah  makan la, sudah kecewa.. Eicehhh.

Esok pagi2 bagun laju2 sbb nk mencari kuih koci idaman kalbu tapi sekali lagi bukan rezeki kami, kedai koci tutup. Uwaaaaaaaaa, kami teruskan perjalanan tuju kedai roti canai, roti canai habis... Uwaaaaaaaa (nangis lagi..) last2 balik umah makan nasi lemak FIL beli. Acik kecewa ok.. 

Ibu mertua sedang memetik buah mata kucing utk kami bawa pulang, Ayah mertua sedang mencari2 pisang juga utk kami bawa pulang. bahgia bukan. Ni baru betul2 balik kg. Theee. Pukul 1 halau mr Fizwan mandi sbb saya mahu membasuh kain baju, dan makan dan bersiap2 around 2pm kami callo.. tapi sblm callo sempat panjat pokok mata kucing capai lagi barang setangkai 2 utk di bawa pulang (tamak kann) plus berdiri bawah pokok jambu air dan petik dan makan2.. 

Ambik mama di rumah pengantin dan singgah makan mee bandung + satay di Mee bandung Abu Bakar Hanipah di bandar Muar. Nyummy..nyummy... Ok, now kita pulang.. Bye2 Muar. Nnt kami datang lagi...





4 comments:

  1. padatnyer cuti tu.. mesti lelahkan.. tapi takper bukan selalu

    ReplyDelete
  2. HAHAHA, agak la jugak.. tapi seronok sbb dpt melantak buah2an fresh dr pokok.. :)

    ReplyDelete
  3. mana gambar ko atas pokok...bukti kan

    ReplyDelete
  4. M.C : mesti la x ambik.. sape nk snapkan. mr fizwan dah sedang memetik di pokok yg lain, aku panjat scr laju2.. nnt la satu saat, aku kasi snap.. nk tgu durian n manggis berbuah masak ranum plak..

    ReplyDelete