CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, January 5, 2010

View of Singapore

View of Singapore. Walau tetiap taun aku g Singapore, tapi aku tp kagum dengan keindahan n kebersihan negaranye. Flat dorang ko tgk. Cantik suci murni sedap mata memandang, mulut x benti memuji. Sangat perfect pada pandangan mata kasar korang kan.

Tgh padang..


Ni kat station MRT Admiralty. Tgk, bersih je kan. Train yg dtg pun on time. No delay even 1 minute. Punctuality mmg kene ada sbb dorang tau, dorang bg service n org bayar service dorang. Walau dorang xde pesaing tapi ttp berpegang pd trademark, customer first n customer always rite. Kalo sekali public komplen, masuk paper, siap la mengelupur cari solution. Tapi cube bandingkan dengan negara kite?macamane? sape yg bese gune public trans kat cni mesti ada jwpnnye. Ni bukan la nk kondem negara sendiri atau apa, tapi bile negara lain boleh maju n apa yg gov sediakan utk public is aset yg perlu dorang jaga agar x tercalar reputasi n demi menjaga periuk nasi dorang jugak tapi kite kat cni mcm x ambik pusing kan?? Macamana kite nk maju kalo xde imej yg +ve yg boleh ditonjolkan dan boleh dibanggakan.

Ok, jom naik train. Perjalan bermula. Tut!! Tut!!!


Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment