CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Thursday, January 21, 2010

Apakah sikap peniaga air ini???

Apakah sikap peniaga air banyak yg macam ni?? Aku xde la tujukan entri ni kat sape. Bukan nk menuduh atau mereka2 cerita... But, I think, peniaga2 air especially, tolong buangkan sikap untung semata2 tanpa rasa tanggugjawab kepada pelanggan. Aduh... susah tol aku nk bukak bicara ni wei...

Macam ni.... smlm, pas keje, aku n kawan2 ofis g la jalan2 ke Jalan TAR, kuar masuk, kuar masuk kedai, sampaila ke area Masjid Jamek. Dari kul 7 sampaila kul 9 mlm camtu. Jalan punye jalan, belek punye belek, sampai la one part... masa tu kitorang dh nak balik dh. Tgh menuju ke LRT Masjid Jamek. Masa tu dh dekat2 kul 9 mlm. So, byk la kedai2 sibuk2 nk tutup dh kan. Until sampai satu lorong ni, ada pakcik tu pun nk tutup kedai dh. Pakcik ni jual air. Ala... air yg singgit/cup tu...

Korang tau apa yg aku nampak x?? Aku nampak pakcik tu tgh buang air kelapa lebihan yg x abis di jual tu. Ok la lagi... sekali boleh plak, die letak penapis kat atas besi longkang tu (yg jaring2 tu. korang tau kan?? ) n die tapis isi kelapa. Umaikaighhhh.... aku masa tu dh loya2 tekak dah. N terus aku berfikir, xkan la pakcik ni nk gune isi tu balik untuk jual air sok... Aduh!!!! terasa kembang2 ko tekak aku...

Aku x kisah kalo die nk gune semula isi tu tapi yg aku kisah, die letak tapisan atas besi penutup longkang untuk tapis isi kelapa tu. Ades!!!... Kalo korang nampak, apa korang rasa...Aku harap, peniaga2 sekalian, pk kan la ttg org lain. Pelanggan2 korang. kalo dorang keracunan ke sbb minum air tu mcmane. Aku mintak maaf kalo ada yg tersinggung. Aku bukan nk kondem sape2 tapi sekadar ingat mengingati. X salah kan...  Kepada peniag2 sekalian, paling penting is, utamakan kebersihan. terutama yg jual mknn n minuman tu..

p/s : maafla no pic for this entri. kang kalo aku snap pic pakcik tu mau di kejar aku pakai parang kang.. naye jer....



No comments:

Post a Comment