CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, January 26, 2010

Why I Like It Longer

Nak baca yg baru ??? Scroll bawah bawah bawah lagi. Aku tepek entri ni 48 jam...

Sape nk LG Chocolate BL40 yang berharga RM 2,199 each?? Kalo tanye aku, mmg aku nk. Sbb?? sbb aku nk la.. hihihi...


Memperkenalkan..... LG Chocolate BL40 bukan la calang2 telefon bimbit yang bakal menjadi kegilaan semua generesi terkini. Dan dengan hati kecil aku yang memberontak untuk beralih ke telefon yang memberi kemudahan kepada aku untuk sentiasa berinternet tanpa batasan, aku bertemu dengan LG Chocolate BL40. Indahnya duniaaa kalo aku dapat memilikinya... Uuuhhh.... sorga...


Tau la, bile kerja yang menuntun masa, tambah plak dengan perjalanan yang memakan masa sejam untuk aku berulang setiap hari dengan menggunakan public transport, tentu aku bahgia kalo dapat memiliki LG Chocolate BL40. Kenapa aku beria2 dengan LG Chocolate BL40 ni??? Nak tau??? Meh aku story morry kat korang sume apa bagusnya LG Chocolate BL40? Apa yg best sangat sampai aku seru2 LG Chocolate BL40 ni??? 


LG Chocolate BL40 adalah telefon terbaru era masa kini yang amat fleksibel untuk korang berinternet di mana sahaja tanpa batasan dan lebih mudah, ia boleh jadi mini lappy korang. Sukee??? Acik sukeeee banget... 

Kenapa aku kata aku leh anggap die mini lappy aku and  Why I Like It Longer sbb, pada aku is I will use this phone for long term infact of aku bebas bersukaria untuk menggunakan LG di mana2 shj tanpa batasan, aku boleh memaksimumkan penggunaan LG phone dlm setiap ruang masa yg aku ada. Jadinye aku x perlu bekejar2 balik keje mengejar lappy or sebagainye sbb aku sentiasa bersama lappy mini ku ditangan and its LG Chocolate BL4. Bahgia bukan??? Tambah2 pulak, LG Chocolate BL40 didatangkan dengan kelebihan dimana ia mempunyai skrin HD LCD sebesar 4 inci dengan 800x345 pixel resolution untuk memaksimumkan  pengalaman visual korang. jadi senang la kalo orang2 yg mcm aku yg sibuk, x larat nak menghadap lappy selalu utk berinternet, terutamanya selepas 8 jam bekerja mengadap komputer dan bile habis keje mula la nk  berblogging, berFB kan, tentula mudah aku nk berinternet dlm perjalanan pulang. At least, ble aku sampai umah, aku leh berehat sbb LG Chocolate BL40 dh permudahkan keje aku.Di tambah pulak dengan skrin yang memuaskan mata memandang dan jugak membuatkan dokumen lebih mudah untuk dibaca dengan adanya Dual Screen UI dimana kite boleh melihat 2 skrin sekaligus dlm 1 masa tanpa bertukar window. Ni konsep ala2 IE or Mozilla la... leh buka banyak2 tab. Selain tu, gambar yang jelas terang juga unik dengan 5MP kamera, video yang lebih kepada kehidupan sebenar, dan ia turut bakal menghasilkan warna yang natural maka mudahla korang untuk terus memuat naik gambar ke FB ke Twitter ke dengan serta merta tanpa perlu nk mengedit ke hapa la kan sbb mmg dh cantik. Jadinye, kawan2 korang sentiasa akan tau perkembangan korang. Bagi penggemar game, LG Chocolate BL40 mg la amat mesra untuk bermain game dan menghilangkan tension, stres serta bengang sbb dah la skrin besar,puas nengok, jadi leh main dengan syok..

Anyway, Spec die mmg lebih kurang mcm LG Cookie yg aku gune sekarang ni tapi, disebalik lebih kurang tu masih ada lagi 1001 kecanggihan yg x dpt aku nafikan. So, far aku mmg selesa dengan produk LG sbb aku mmg slalu update FB,aku tgk blog, aku baca news, aku surf utk dptkan maklumat serta merta sume dengan LG phone aku k. Aku sangat berbangga dengan kecanggihan LG dan pada aku, LG Chocolate BL40 adalah maju selangkah ke hadapan bersama era globalisasi yg semakin memuncak. Good Job to LG. Yeah!! dan selain tu jugak, kecanggihan yang ada pada  LG Chocolate BL40 jugak sama canggih n bisa menandingi hp2 lain dgn kecanggihan Java, game, FM radio, kamera, MP3, Bluetooth, touch screen, video recording n document viewer. Dengan saiz 128 x 51 x 10.9 (L x W x D (mm)) dan berat hanya lah 129g. Wah... terujanye aku....

So, ada sape2 nk?? Kalo nk, beli la... tapi kalo nk free pun boleh. Jom ikut jejak aku.... Sekarang Nuffnang dan LG dh bagi jalan kat kite sume untuk bersaing mendapatkan LG Chocolate BL40 ni dengan free  je. Kalo x caye leh tgk sini .

1 comment:

  1. ko masuk pertandingan nuffnang tu kew?semoga berjaya!

    tp mmg mantap chocolate neh.
    tp jugak mahal lah harganye..
    kalo dpt free..awww..lazat berkrimm =p

    ReplyDelete