CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, June 23, 2010

Kenapa nak komen banyak sangat???

Aku jarang2 la kot nk cerita hal2 marah menaikkan darah kat cni tapi kalo dah orang buat jiwa aku sentap kacau bilau, baik aku bebel sorang2 kat cni dari aku pendam n marah x tentu hala. Kang paling x, mr fizwan yg kene jd mangsa amarah aku....

Ko tgk... gambar2 majlis pertunangan aku sendiri, aku masih blom puas tatap. bukan takat puas, dr photographer pun x dpt lagi tapi dh byk sgt org nk perli2 aku kata aku nk over la, membazir la, beria2 la. Hoiii... aku x mintak duit korang kan?? Aku benci kot dengan org2 yg mulut longkang camni. Aku buat apa pun, aku x menyusahkan sape2 lagi2 org2 yg setakat tengok dari jauh je. Aku bukan la nk marah sgt kat orang2 yg mcm ni, tapi hormat la org lain. Aku sendiri, kalo kawan2 aku nk buat majlis dorang camne pun, aku bg positif komen je walaupun x bape nk cara dgn jiwa aku, tapi tu dorang punye majlis, dorang punye suka la. Kalo aku x berapa suke, aku akan gtau siap ngan suggestion lagi, tapi kalo kawan2 aku dh terminat2 sgt dgn idea asal yg aku komen, aku ok je. Xde masalah. Tapi knp korang nk komen majlis aku lebih2???

Pada aku, komen yg membina xpe la tapi jgn la ko drop org sampai ko buat org rasa down n terbakar2 jiwa. Tu JAHAT namanye weii... Dalam situasi mcm ni cukup la kalo korang respect each other. Respect pada tuan punye majlis, n respect juga pada diri sendiri. Jgn bagi orang terbenci2 dgn ko. Lagi satu, aku agak kureng cara la kalo ko tgk pic org kawin ke apa, pastu komen tu x kene, ini x kene, perut, mulut, gigi, mekap, baju, kasut, (underwear?? nasib x nampak kan? kalo x tu pun korang nk komen..) sumenye serba x kene. Weiiii... x pyh la wat gtu. kalo pun x cantik di mata ko, ko wat2 cantik je la. x baik la... sume org dah lakukan yg terbaik. Kalo dorang dah puas ati dgn apa yg dorang buat, nape ko lak yg x puas ati.. Kesian la.. Pada aku, apa yg kawan2 aku tunjuk kat aku, sume cantik2 belaka sbb kalo ko tnye soalan2 yg x indah2 kat dorang, then ko agak, dorang kene sediakan jawapan utk sume kecacatan yg ko nampak ke. Contoh, kalo baju x cantik. pastu ko tanye "eee.. nape baju ko x cantik??" then ko agak, dorang nk jawab apa? "ala.. aku pilih je yg mane ada" mcm tu?? agak ar.. pada tu tu je yg tercantik antara yg cantik2. jadi x payah nk suh dorang pakai baju yg cantik2 mcm ko, ko punye (cantik sgt ke ko punye???) KAHKAHKAH.... 

Dah la, dah kurang marah dah. Ingat, jg diri hiasi peribadi. Jgn komen byk sgt nnt kalo kene kat btg hidung sendiri baru ko rasa mcmane sakitnye rasa komen2 yg x membina tu. Terima kasih. BYE!!

1 comment:

  1. Kejian paling sentap haku pernah terima; "Eii.. rugi je buat majlis kahwin grand2, setahun je dah bercerai"

    *sentap makkk* ingat haku suka-suka ke nak bercerai??

    Mulot2 jahat tu belaka pergi telungkop lah. Hari mereka belum tiba.

    MoMMy Qastalani

    The Duchess

    ReplyDelete