CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Thursday, June 17, 2010

Salam Takziah

Kejadian ni dah jadi 5/6 ari tu tapi sbb aku xde laptop, aku x dpt la nk update. Tapi pada sape2 yg ada FB aku tau la yg aku duk shout non stop pasal cite ni. Pertama, mari sume sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarham Mohd Hafriz bin Abdullah atas kembalinye beliau ke rahmatullah.. ~Al-Fatihah ~

Die ni baru je hujung2 taun lepas. Kire x sampai pun setahun. Suami isteri, kawan aku satu sekolah. Nak jadi cerita, awal pg Sabtu, around 3-4 am, aku dpt msg mgatakan hafriz ni dah meninggal, excident. So, pagi tu, geng2 aku duk pakat2 la nk g layat (melawat). Aku tgu awin, around 11am, baru ke rumah keluarga isteri die. Ala, dekat2 umah aku gak. Bile dah jmp kawan2 aku yg lain kat sane, tanye2 la sume alkisahnye, sekali nk jadi cerita, baru aku tau yg Ada (wife die) tgh pregnant 5 bulan. Mengucap panjang aku... 

Bukan apa, yang pergi, memang la dah di jemput Illahi, tapi bg Ada, yg umo br 25 tahun, dengan status balu, sedang mengandung, kemudian akan melahirkan... Iskhh... satu perjalanan yg cukup perit untuk die tempuh tanpa kehadiran suami di sisi. Die terlalu muda untuk hadapi dugaan sebesar ni. Ya Allah... aku mmg x terkata apa. Tapi mungkin ada hikmah di sebalik dugaan ni untuk Ada. Aku yg duk pikir, pun terasa beratnye, apantah lagi Ada yg nk memikul dan menghadapinye.. 

Untuk Ada, keluarga, dan keluarga mertua, Salam takziah dari Yan. Berdoa dan bertawakal la banyak2. Insya Allah, kebahgiaan untuk Ada n baby akan tiba satu hari nnt.

p/s: At least, arwah ada tglkan zuriat sebagai pengikat n peyambung kasih.. Salam Takziah....

1 comment: