CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

Faeq Altamis

Fayyadh Alzam

Fizyanz Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

BENCINTA

Daisypath Friendship tickers

Monday, June 6, 2011

Layan Panggung

 
Nur Kasih The Movie

Ini movie melayu pertama kami suami isteri tonton sejak kami berkawan sampai la ni.. Suami memang selalu mengelak je kalo si ajak tonton movie melayu.. tapi apa mimpi die kali ni setuju je melayan kehendak isteri. Maka kami tonton di MBO malam tadi. MBO ni jadi port nk tgk movie yg last2 minute rancang macam tetibe 'eh, jom la tgk movie' gituuu.. pasal tempat memang kosong takde orang nk beratur panjang2 beli tiket. Kami tak berapa nak gemar tempat ni sebenarnye.. kami lagi suke terjah TGV Bukit Raja or Cathay Damansara nu.. tapi bak seperti ayat dia atas la, untuk last2 minute plan bole la kan...

Movie time kul 9 tapi kul 9 tu baru terpacak terhegeh2 nak beli tiket. Last2 kul 9.11 baru nk panjat tangga mencari room. Huh.. pestime ok masuk bile movie dah start. Apa ku kesah??  

Overall, ni pendapat saya sendiri ye.. saya tak berapa gemar movie ni. Sebab die main playback2. Pastu macam banyak kite kene pikir sendiri kenapa , kenapa dan kenapa. Kirenya mmg kene konsentrate habisla baru leh paham. Saya paham la sikit2 tapi saya PASTI suami tak paham apa kisahnye. Tu la benci tau.. saya ni nak tonton movie nak rilek2 kan fikiran. Dah kalau nak tonton movie pastu kene pikir berat2 memang malas la... Cer tengok movie ayat-ayat cinta, rilek je.. kalo g tandas pun, masuk balik tengok bole paham lagi.. 
I rate it 3/5 star.

p/s: kenapa movie tahun ni macam kecundangkan hati jerk... baik NKTM, 2F2F5, POC sume acik keciwa noks.... RIO pun gitu gak.. KFP & XM x tahu macamane. Harap2 ok..

No comments:

Post a Comment